Τα παλιόπαιδα τ΄ατίθασα

"Δυο δραχμές το κοίταγμα, ένα τάληρο το παίξιμο.."

Αυτήν ακριβώς την φράση θυμόμουν από το συγκεκριμένο επεισόδιο - πάνω από 25 χρόνια πριν.

Η αφήγηση είναι πραγματικά πολύ πιστή στο κείμενο.

@tsalk

10 for i=1, 1000

20 print "EYXARISTO POLY !"

30 NEXT

Ελπίζω κατά καιρούς να βάλεις αποσπάσματα και από άλλα επεισόδια.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ....
 
Ευχαριστουμε, tsalk. Συνεπεστατος και ταχιστος οπως παντα!

Το βιντεο ειναι σκετη απολαυση. Μιλαμε για ενα απο τα πεντε καλυτερα επεισοδια, κατα τη γνωμη μου.
 
Άλκη πολύ καλό το απόσπασμα! Ταλέντο οι Ηλιόπουλος - Ρίζος αλλά και ο Δημήτρης Ιωακειμίδης, δεν πάει πίσω.
 
Επανέρχομαι πάλι με ένα βίντεο που μου ζητήθηκε.

Οχι δεν ξεκίνησα να δέχομαι παραγγελίες απλά το χρωστούσα!

Τίτλος επεισοδίου ''Καταπράσινα δολάρια''


[edit] To video έχει αφαιρεθεί καθώς ο λογαριασμός με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί λόγω ειδοποιήσεων για παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικο επεισοδιο!! Αυτο που με εντυπωσιασε περισσοτερο ειναι οτι με το καταπληκτικο μονταζ του tsalk, μεσα σε 8.30'' βλεπουμε σχεδον ολοκληρωμενα ολη την ιστορια.

Μπραβο λοιπον για την τοσο καλη δουλεια!!
 
Πολύ καλό Άλκη το απόσπασμα. Ευτυχώς είναι απο τις σειρές που σώθηκαν!
 
Οχι ολα τα επεισοδια δυστυχως....
 
Θα ήθελα να κάνω μια μικρή επισήμανση.

Ξεφυλλίζοντας παλιά τηλεπρογράμματα ανακάλυψα ότι η σειρά Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα έκανε πρεμιέρα

στις 29 Φεβρουαρίου 1980 στις 21.40 και όχι στις 6 Μαρτίου.

Δυστυχώς δεν αναφέρεται τίτλος επεισοδίου.

Και εγένοντο 40 τα επεισόδια των παλιόπαιδων.
 
Retrospectiva είπε:
Θα ήθελα να κάνω μια μικρή επισήμανση.Ξεφυλλίζοντας παλιά τηλεπρογράμματα ανακάλυψα ότι η σειρά Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα έκανε πρεμιέρα

στις 29 Φεβρουαρίου 1980 στις 21.40 και όχι στις 6 Μαρτίου.

Δυστυχώς δεν αναφέρεται τίτλος επεισοδίου.

Και εγένοντο 40 τα επεισόδια των παλιόπαιδων.
Τότε μάλλον θα πρέπει να διορθωθεί και στη βάση! Ευχαριστούμε.
 
Mandrake είπε:
Επ' ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια, με την σειρά μου, τον φίλο Retrospectiva για τις πληροφορίες που μας έδωσε στις τηλεοπτικές σειρές "Μέσα Από Το Πλήθος" ('84), και "Έλληνες Διηγηματογράφοι" ('82)! :thanx2:
Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον φίλο Mandrake για τις κατευθυντήριες γραμμές που μου έδωσε και για τα πάντα καλά του λόγια. :beer: :thanx2:
 
Τίτλος 1ου επεισοδίου

Ανακάλυψη τελευταίας στιγμής:

Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1980 ήταν το "Μπενβενούτο Τσελίνι".

 


 
Retrospectiva είπε:
Θα ήθελα να κάνω μια μικρή επισήμανση.Ξεφυλλίζοντας παλιά τηλεπρογράμματα ανακάλυψα ότι η σειρά Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα έκανε πρεμιέρα

στις 29 Φεβρουαρίου 1980 στις 21.40 και όχι στις 6 Μαρτίου.

Δυστυχώς δεν αναφέρεται τίτλος επεισοδίου.

Και εγένοντο 40 τα επεισόδια των παλιόπαιδων.

Retrospectiva είπε:
Ανακάλυψη τελευταίας στιγμής: Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1980 ήταν το "Μπενβενούτο Τσελίνι".
Με κάποια καθυστέρηση, διότι σήμερα διάβασα τα δύο posts σου, επιβεβαιώνω ότι έχεις απόλυτο δίκιο και στα δύο αυτά σου posts! :thanx2:

Δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει το πρώτο επεισόδιο όταν έκανα την καταγραφή!

Προσέθεσα επίσης στη RetroDB τις εξής πληροφορίες που βρήκα σήμερα:

- Η σειρά ήταν αρχικώς γνωστή και με τον τίτλο: "Η ώρα της κωμωδίας"

- Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 6 επεισόδια

- Μπενβενούτο Τσελίνι: Αφηγητής: Μίμης Φωτόπουλος

Πρωταγωνιστούσαν: Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Θωμάς Αθανασίου, Δήμος Σταρένιος, Ειρήνη Κουμαριανού, Αντώνης Γιακοτάκης & Νίκος Γκλάβος.

- Τηλεσκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Μεγακλής Βιντιάδης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι τίτλοι αρχής της σειράς:

[video=youtube_share;fRal1qOGvDs]

 
Πραγματικά πολύ καλή σειρά, στην οποία είδαμε και σπανίως εμφανιζόμενους ηθοποιούς, όπως π.χ. ο Γ. Διαλεγμένος, που τον θυμάμαι σ' ένα επεισόδιο να πουλάει παντελόνια κανοντας τάχα ότι ακούει φτηνότερη τιμή από αυτή που φώναζε το αφεντικό, κάνοντας έτσι σεφτέ στο μαγαζί (ή κάπως έτσι).

Η σειρά ακολουθήθηκε από την "αδερφή" της "Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα", με πλάνο τίτλων από τις πάλαι ποτέ φυλακές Αβέρωφ και μουσικό θέμα του Μάνου Χατζηδάκι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωωωω ... άλλη μια υπέροχη σειρά, την οποία θυμάμαι με τις ωραιότερες αναμνήσεις όταν ήμουνα παιδάκι !!! Η σειρά αυτή με είχε "πετύχει" σε πολύ μικρή ηλικία, κάπου 8-9 ετών και τη θυμάμαι σαν "ένα ασπρόμαυρο παιδικό όνειρο" !!! Επίσης, αν δεν απατώμαι, η σειρά μεταδιδόταν κάθε Παρασκευή βράδυ, με αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα, που μαζευόμασταν στο εξοχικό μας στο Πόρτο Ράφτη οικογενειακώς, να συζητάμε κατά κόρον για το χθεσινό επεισόδιο της σειράς !!! Πολλά πράγματα, όμως, δεν τα καταλάβαινα, μιας και ήμουνα πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να ρωτάω τον θείο μου ή τον μεγαλύτερο ξάδελφό μου να μου τα εξηγήσουν !!! Τα ελάχιστα που θυμάμαι από αυτήν την υπέροχη σειρα, που όμοιά της δεν θα ξαναπεράσει απ' τις μικρές μας οθόνες,΄είναι τα εξής :

- Οι απολαυστικοί διάλογοι !!! Και ... πώς να μην ήταν τέτοιοι, μιας κα η σειρά βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι "μάστορα του λόγου" !!! Οι δε διάλογοι ήταν πλημμυρισμένοι από γλώσσα "μάγκικη", "του περιθωρίου", "αργκό" κλπ , δοσμένη με τον πλέον "πιπεράτο" και "ευρηματικό" τρόπο !!!

- Οι απολαυστικές αυτοτελείς ιστορίες της σειράς, οι οποίες συνήθως ολοκληρώνονταν σε ένα με δύο επεισόδια !!! Τα ... "κοινά σημεία" αναφοράς όλων των ιστοριών ήταν τα εξής : Η μάγκικη παρέα, συσπειρωμένη συνήθως γύρω από έναν "ξύπνιο" αρχιμάγκα, η οποία σχεδιάζει μια ψιλο-κομπινούλα, μια ψιλο-απατεωνιά, για να "πιάσει την καλή" !!! Όλα αυτά, όμως, δοσμένα με τον πλέον σπαρταριστό τρόπο !!!

- Οι αφηγήσεις του πολύ σπουδαίου μας ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου σε όλα τα επεισόδια !!! Ο Φωτόπουλος αφηγείτο με το γνωστό του "μάγκικο" ύφος, το οποίο και τον καθιέρωσε !!! Μάλιστα, τα αφηγηματικά μέρη του πλημμύριζαν ολόκληρο το επεισόδιο, δεν τα ακούγαμε π.χ. μόνο στην αρχή ή στο τέλος του, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της πλοκής !!! Επίσης, αν δεν απατώμαι, ο Μ.Φ. έπαιξε ΄μόνο σε ένα-δυο επεισόδια, ενώ στα υπόλοιπα ακούγαμε μόνο τη φωνή του [αν θυμάμαι λάθος με διορθώνετε] !!!

- Πολλές φορές, τις αφηγήσεις του Φωτόπουλου σε κάποιο επεισόδιο ... "έθεταν προβληματισμούς" !!! Ένα παράδειγμα [δυστυχώς το μοναδικό που θυμάμαι] : Σε κάποιο επεισόδιο είδαμε να διοργανώνονται συνοικιακά καλλιστεία για την ανάδειξη της .... ΜιςΜπραχάμι [ :eek: o_Oo_O] !!! Στο τελος του επεισοδίου, ο Φωτόπουλος μάς αφηγήθηκε "την τύχη του καθενός απ' τους πρωταγωνιστές της ιστορίας' !!! Και τελείωσε ως εξής :¨"Όσο για τη Σούλα, που βγήκε Μις Μπραχάμι, ίσως την δούμε κάποτε Μις Ελλάς, ίσως και Μις Κόσμος !!! Ποιος ξέρει ???":cool: :cool:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

- α) Σε ένα άλλο επεισόδιο θυμάμαι το εξής : Η μάγκικη παρέα είχε βάλει στο μάτι ένα αρχαίο αντικείμενο, μάλλον αγαλματίδιο !!! Και ο αρχιμάγκας στέλνει την φίλη του να πάρει πληροφορίες για το εν λόγω αντικείμενο !!! Η φίλη του, όμως - σε αντίθεση με τον μυστακοφόρο μάγκα φίλο της που είχε μυαλό "ξύπνιο", που σκαρφιζόταν κομπίνες κλπ - ήτανε αφελής και χαζούλα !!! Πάει, λοιπόν, η φίλη του μάγκα να πάρει τις πληροφορίες για το αγαλματίδιο (???) και το "πρόσωπο" της λέει τα εξής : "αυτό το αγαλματάκι είναι από το 100 πι-χι [π.Χ.] !!! "Τι σημαίνει πι - χι", ρωτάει η κοπέλα με το αφελές ύφος της !!! ΄"Παραδείγματος χάριν" !!! της απαντά με μάγκικο στιλ ο τύπος !!! Στη συνέχεια βλέπουμε την κοπέλα να συναντιέται με τον ξύπνιο φίλο της σε ένα καφενείο και να του διηγείται, γεμάτη ενθουσιασμό, τις πληροφορίες που πήρε για το αγαλματάκι : "Το αγαλματάκι είναι του 100 πι-χι !!! Ξέρεις τι σημαίνει πι-χι ??? Παραδείγματος χάριν" !!!! "Ωωωωχ, όχι ρε Σούλα, όχι, πι-χι σημαίνει ... πάλι χαζομάρες" !!!, απάντησε ο ξύπνιος μάγκας ....

- β) Προς το τέλος του επεισοδίου, βλέπουμε την "μαγκιώρα παρέα" να σχεδιάζει "πώς θα πάει στο σπίτι του γνωστού τους, όπου βρισκόταν το αγαλματίδιο, για να του το βουτήξουν" !!! Ο αρχιμάγκας είχε το σχέδιό του : "Θα πάμε πρωί - πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσει, και όταν θα είναι απασχολημένος, θα αρπάξουμε το αγαλματάκι" !!! "Γιατί θα είναι απασχολημένος"???ρώτησαν οι άλλοι μάγκες !!! "Όταν ο άνθρωπος ξυπνάει πρωί πρωί τι είναι το πρωτο που κάνει" ???, έθεσε τον προβληματισμό ο "αρχιμάγκας" !!! "Πλένεται", είπε ένας μαγκας, "πάει να φρεσκαριστεί" (ήτο η απάντηση της Σούλας), "πάει να φάει πρωινό" κλπ ... "Όχι, όταν ξυπνά πρωί πρωί το πρώτο που κάνει είναι να πάει τουαλέτα για τις ανάγκες του" !!!

-γ) Και πράγματι : Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε τους μάγκες να πηγαίνουν πρωί - πρωί στο σπίτι του γνωστού τους και να τον σηκώνουν από το κρεβάτι !!! Και μόοολις άνοιξε τα μάτια του, τον στρώσανε να παίξουνε τάβλι !!! Την ώρα που ο τύπος πήγαινε να ρίξει μια ζαριά, λέει : "ωχ, συγγνώμη ρε παιδιά, αφήνω το τάβλι για λίγο, πρέπει να πάω τουαλέτα γιατί ... η σφύξη, σφύξη" [την ατάκα τη θυμάμαι αυτούσια] !!! Και την ώρα που ο τύπος ήταν στην τουαλέτα, οι μάγκες αρπάξανε το αγαλματάκι, το πακετάρισαν και ... όπου φύγει φύγει !!!

- Σε κάποιο επεισόδιο θυμάμαι ότι πρωταγωνιστούσε ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος υποδυόταν έναν νέο ανεπρόκοπο, που όλο απέφευγε να βρει δουλειά !!! Η ατάκα της μητέρας του που θυμάμαι ήταν : "Ευτυχώς που εχουμε τη σύνταξη του συγχωρεμένου του πατέρα σου και την περνάμε, αλλιώς, έτσι τεμπέλης που είσαι, θα πεθαίναμε της πείνας' !!!

- Σε ένα άλλο επεισόδιο μια παρέα από μάγκες, που έμεναν μαζί σε ένα διαμέρισμα, είχαν μαζί τους έναν μεγάλο παπαγάλο σε κλουβί !!! Ένας μάγκας τους επισκέφθηκε [προφανώς για να στήσουν μαζί καμιά κομπίνα] και θυμάμαι να του λένε : "άαστα, δεν έχουμε να φάμε" !!! "Τον παπαγάλο τι τον ταϊζετε" ???, ρώτησε ο τύπος !!! "Α, αυτουνού του πετάμε ΄δυο τρεις μπριζόλες την ημέρα" :D :D:D!!!!

- Τέλος, θυμάμαι τον ... "χαρακτηρισμό" που έδωσε ένας μάγκας σε ένα ... κατσικάκι στο φούρνο, το οποίο έβαλε τη φίλη του να μαγειρέψει, για να το φιλέψουν σε έναν πλούσιο κύριο για να τον "καλοπιάσουν" [και, προφανώς, να του αρπάξουν κάνα κομπόδεμα] !!! Λοιπόν, ο μάγκας το ονόμασε : "το Δούρειο κατσικάκι" !!! Και μάλιστα ... έδωσε και τις εξηγήσεις του στην υπόλοιπη παρέα : "Πώς οι Έλληνες ξεγέλασαν τους Τρώες με τον Δούρειο Ίππο και κατέκτησαν την Τροία, έτσι κι εμείς θα τον ξεγελάσουμε με το κατσικάκι ..... " ..... Κουφαθήκατε, εεεε ???? :cool: :cool: :flower: :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και κατι ευχαριστο: Σωζεται αλλο ενα επεισοδιο της σειρας, με τιτλο "Σωτηρης ο Μαγος" με τον Σωτηρη Μουστακα και τη Μαρια Μπονελου.

Οχι απλως δεν το ειδα στη βαση ως ενα απο τα σωθεντα επεισοδια, αλλα δεν ειδα ουτε τον τιτλο του περασμενο εκει.
 
bernard.c είπε:
Με κάποια καθυστέρηση, διότι σήμερα διάβασα τα δύο posts σου, επιβεβαιώνω ότι έχεις απόλυτο δίκιο και στα δύο αυτά σου posts! :thanx2:

Δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει το πρώτο επεισόδιο όταν έκανα την καταγραφή!

Προσέθεσα επίσης στη RetroDB τις εξής πληροφορίες που βρήκα σήμερα:

- Η σειρά ήταν αρχικώς γνωστή και με τον τίτλο: "Η ώρα της κωμωδίας"

- Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 6 επεισόδια

- Μπενβενούτο Τσελίνι: Αφηγητής: Μίμης Φωτόπουλος

Πρωταγωνιστούσαν: Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Θωμάς Αθανασίου, Δήμος Σταρένιος, Ειρήνη Κουμαριανού, Αντώνης Γιακοτάκης & Νίκος Γκλάβος.

- Τηλεσκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Μεγακλής Βιντιάδης
Το επεισόδιο προβλήθηκε κανονικά στην πρόσφατη επανάληψη από την ΕΡΤ2.
 
ο νικος τσιφορος ισως ο καλυτερος ελληνας ευθυμογραφος(γιατι αυτο ηταν βασικα) και ενας απο τους καλυτερους συγγραφεις κωμωδιας

φυσικα και η σειρα ειναι πολυ καλη

πολλες απο τις ιστοριες ειναι αληθινες.πχ αυτη με το εστιατοριο που επαιρναν ενα η δυο παιδια και την εκαναν στο τελος για τσιγαρα κτλ εχει συμβει οχι μια αλλα αρκετες φορες.οπως και αυτο που λεει φθηνοτερες τιμες ηταν ενα κολπο που ειχαν σκαρφιστει για να πουλανε.και γενικα τα πιο πολλα ηταν εμπνευσμενα απο την πραγματικοτητα
 
Λατρεύω τα βιβλία του Τσιφόρου... Έχω διαβάσει πολλά.... Από αυτή τη σειρά  θυμάμαι μόνο ένα επεισόδιο... Τα υπόλοιπα πρέπει να τα είχα δει αλλά δεν τα θυμάμαι... Σε αυτό που θυμάμαι, ο Φαίδων Γεωργίτσης με μουστακάκι, υπάλληλος καφενείου τα έχει με τη Σπεράντζα Βρανά, η οποία είναι μεγαλύτερή του και το καφενείο είναι δικό της... Όταν η Βρανά οσμίζεται ότι μια νεαρή κοπέλα που έρχεται συχνά στο  καφενείο ορέγεται τον Γεωργίτση, ψάχνει και μαθαίνει γι'αυτήν ότι είναι πλούσια... Έτσι καταστρώνουν μαζί ένα σχέδιο, να τα "ρίξει" ο Γεωργίτσης στην νεαρά, για να ξεκοκκαλίσουν τα χρήματά της...  Το σχέδιο πάει καλά στην αρχή.... και μια ωραία μέρα ο νεαρός χάνεται και η μαντάμ μαθαίνει από ένα φίλο του ότι ήλθε εις γάμου κοινωνίαν με την νεαρά.... Απ' ότι θυμάμαι, μετά από αυτό το καφενείο έκλεισε λόγω πένθους.... Της ήλθε κόλπος της κυρίας.... :)  
 
Πίσω
Μπλουζα