Τα στραβά κι ανάποδα [1993 - ΑΝΤ1]

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.256
Αντιδράσεις
6.018
Τα στραβά κι ανάποδα (ΑΝΤ1)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%B1_%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC_%CE%BA%CE%B9_%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1

Κωμική σειρα που προβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ την περίοδο 1993-1994 σε σεναριο και σκηνοθεσία Γιαννη Δαλιανιδη. Πρωταγωνιστες οι Σπυρος Παπαδοπουλος, Αθηνα Τσιλύρα, Νατασσα Μανισαλη, Τακης Παπαματθαιου, Ζωη Ρηγοπουλου, Γιαννης Ευαγγελίδης, Κοσμας Ζαχαρωφ


δεν ειχα παρακολουθησει τη σειρα, αν θυμαμαι καλα στους τιτλους εναρξης ο τιτλος της σειρας ήταν με χρωματιστα γραμματα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το θυμάμαι αν και δεν το βλεπα. Δεν πρέπει να πήγε πολύ καλά από θεαματικότητες. Έίχε μια σκηνή στην οποία ο Παπαδόπουλος λέει τσ..πρρρ στην Τσιλύρα και βασικά αυτό μου έχει μείνει απ'όλη τη σειρά. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που άκουσα αυτή την έκφραση σαν μικρό παιδάκι και μάλλον μου έμεινε.
 
"Τα στραβά κι ανάποδα" τίτλοι
(Μουσική τίτλων Τόλης Κετσελίδης)


Αυτή ακριβώς τη σειρά εννοώ, ναι. Αφήστε μου τουλαχιστον το post, μήπως αργότερα κάποιο μέλος της ομάδας βρει τα επεισόδια και με βοηθήσει στο messenger. Ευχαριστώ πολύ!

Κάπου βρήκα βέβαια τώρα τελευταία
πως μπορεί η σειρά να είναι και του mega channel.
Μπορεί δηλαδή να μην το πρόβαλε ο αντ1, αλλά το mega.

Δεν θυμάμαι ακριβώς.
Αν ξέρει κάποιος, ας μας πει.
 
Η σειρα προβαλλοταν αντ1 και την εδειξε σε επαναληψη μεσημερια....ο παπαδοπουλος εχει πει οτι δεν του αρεσε που συμμετειχε...αλλα τον πιεσε ο Δαλιανιδης...τη σειρα εχω να τη δω πανω απο 25 χρονια αλλα τη θεωρω ανωτερη απο τα σημερινα σιριαλ...δεν υπαρχει πουθενα...πρεπει να στειλουμε αντ1 να τη βαλουν στο webtv τουλαχιστον...εμενα μου ειχε μεινει το επεισοδιο με τον ιπποδρομο που πονταραν και τελικα κερδισε η μανα του παπαδοπουλου....
 
Αλήθεια, αποτελεί μήπως κάνα remake από "Τ' ανάποδα"; Άσχετα που τελικά τα είδαμε "Τ' ανάποδα", έστω και χρόνια μετά, μήπως εφόσον δεν ήταν να προβληθούν, ο Δαλιανίδης ξαναγύρισε τα ίδια σενάρια; Εξ' ου και η ομοιότητα στον τίτλο; Βέβαια, δεν έχουμε κάπου τα επεισόδια για προβολή απ'οσο κατάλαβα.....
 
Τη θυμάμαι τη σειρά. Την έβλεπα. Το σενάριο της θύμιζε πολύ την ταινία "Δεσποινίς Διευθυντής", δλδ η σοβαρή νεαρή διευθύντρια που ερωτεύεται το γόη υφιστάμενο της.
Η Αθηνά Τσιλύρα υποδυόταν την Αθηνά Κατακουζινού μια γυναίκα στα 30, με μπόλικες περγαμινές κι πτυχία στο βιογραφικό της, σοβαρή, αυστηρή αλλά κι άμαθη στον έρωτα καθώς προτεραιότητα της ήταν πάντα οι σπουδές της, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της ζωή. Συν τοις άλλοις μοναχοκόρη, με ένα μπαμπά υπερπροστατευτικό (Γιάννης Ευαγγελίδης) που τη λατρεύει.
(σ.σ. Οπως ακριβώς κι η Τζένη Καρέζη ως "Λίλα").
Διορίζεται Πρόεδρος στα Ναυπηγεία κι εκεί γνωρίζει τον Σπύρο Καλλιπολίτη (Σπύρο Παπαδόπουλο), ένα απλό διοικητικό υπάλληλο, τον οποίο κι ερωτεύεται. Ο Σπύρος είναι λαικό παιδί που έχει επωμιστεί τα βάρη της οικογένειας του (χήρα μάνα, τρελό μικρό αδερφό, αδερφή κι τεμπέλη γαμπρό). Την ερωτεύεται κι εκείνος κι "ξυπνάει" τη γυναίκα μέσα της.
Όμως αυτός ο δεσμός δεν αρέσει σε καμία απο τις δύο οικογένειες (εξού κι ο τίτλος "Τα στραβά κι ανάποδα"): ο μεν πατέρας της Αθήνας θεωρεί πως ο Σπύρος είναι ακατάλληλος για τη κόρη του (λόγω ταξικής διαφοράς), η δε οικογένεια του Σπύρου φοβάται ότι δεν θα μπορούν πια να τον αποζυμώνουν οικονομικά με την ίδια ευκολία.
Βέβαια στο τέλος όλα διορθώνονται κι έρχεται το πολυπόθητο happy end με το γάμο.

Υ.Γ. Θυμάμαι η Αθήνα Τσιλύρα, προς το τέλος της σειράς, ήταν έγκυος στο γιο της. Κι το έβαλαν κι στη σειρά αυτό, δλδ η ηρωίδα που υποδυόταν ήταν έγκυος στο τελευταίο επεισόδιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα