Τα τέρατα του Larry Buchanan

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.107
O Larry Buchanan ήταν άλλος ένας διάσημος κακός σκηνοθέτης που είχε τη φιλοδοξία να κάνει κάποιες τηλεταινίες τρόμου, συνήθως sci-fi περιεχομένου, με φοβερά τέρατα, τα οποία όμως όχι μόνο δεν τρόμαζαν, αλλά προκαλούσαν γέλιο μέχρι και οίκτο. Η εμφάνισή τους ήταν γελοία, οι κινήσεις εντελώς άγαρμπες και τα περισσότερα έμοιαζαν μεταξύ τους σαν αδερφάκια, (κάποια ήταν και τα ίδια) μαρτυρώντας τον κοινό τους δημιουργό. Χαρακτηριστικό τους, τα μάτια, τα οποία ήταν μπαλάκια πινγκ-πονγκ και αυτό φαινόταν καθαρά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Buchanan ήταν ότι γυρνούσε σκηνές που υποτίθεται οτι ήταν νύχτα την ημέρα, βάζοντας απλά ένα μπλε υλικό στο φακό της κάμερας. Το αποτέλεσμα ήταν μία περίεργη εικόνα, όπου ο ουρανός φαίνεται φωτεινός μεν, αλλά με περίεργες αποχρώσεις, ενώ στο βάθος πολλές φορές φαίνεται κι ο ήλιος.

1) Τhe Eye Creatures (1965): Σ'αυτή την ταινία, εισβάλλουν στη γη κάτι περίεργα πλάσματα από άλλον πλανήτη. Σε κάποιες σκηνές, φαίνονται μόνο τα κεφάλια των τεράτων και τα σώματα κρύβονται μέσα σε φυλλωσιές, κι αυτό έγινε γιατί το κάτω μέρος της στολής έλειπε και ήταν κανονικά οι ηθοποιοί με τα ρούχα τους. Επίσης, όταν η ταινία ξανακυκλοφόρησε μετά το 1965, στον τίτλο προσθέσανε και το "Τhe attack of the", όμως δεν νοιάστηκαν να βγάλουν το δεύτερο "the", κι έτσι ο τίτλος φαινόταν ως "The attack of the the eye creatures"! Oρίστε τα φοβερά τέρατα:

Προβολή συνημμένου 97014

2) Curse of the Swamp Creature (1966): Ένας τρελοεπιστήμονας κάνει πειράματα στους βάλτους για να κατανοήσει την εξέλιξη των ειδών, κι ένα από τα πειράματά του, έχει ως αποτέλεσμα αυτό το τερατούργημα. Στην ουσία όμως, το τέρας το βλέπουμε μόνο στα τελευταία λεπτά της ταινίας και το καημένο είναι πραγματικά για λύπηση. Η εικόνα του σου σπαράζει την καρδιά:

Προβολή συνημμένου 97015

3) Ζontar: The Thing from Venus (1966): Ένας επιστήμονας φιλοδοξεί να φέρει στη γη ένα πλάσμα από τον πλανήτη Αφροδίτη, για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Ο Zontar όμως, δεν είναι τόσο φιλικός κι έχει άλλα σχέδια. Ο Buchanan εδώ πήρε την ταινία του 1956 "It Conquered the World" και θέλησε να κάνει τη δική του εκδοχή. Γι'αυτήν την ταινία θυμάμαι ένα πολύ αστείο σχόλιο που είχε κάνει κάποιος στην κριτική του: "Μen are from Earth, Zontars are from Venus"! Eπιπλέον, ο ιπτάμενος δίσκος του πλάσματος είναι φοβερός: Ένα πραγματάκι που κινείται πολύ σιγά, και αν παρατηρήσεις πάνω του προσεκτικά, θα δεις έναν σπάγγο να κρέμεται και να τον κινεί. Παρακάτω θαυμάστε τον φοβερό Zontar, που ήθελε να κατακτήσει όλη τη γη:

Προβολή συνημμένου 97016

4) Ιn the Year 2889 (1967): Bρισκόμαστε στη χρονιά 2889, όπου οι επιζώντες της πυρηνικής καταστροφής προσπαθούν να προστατευτούν από μεταλλαγμένα κανιβαλιστικά πλάσματα. Αυτός ο τύπος είναι από τους μεταλλαγμένους που αποτελεί απειλή για τους επιζώντες:

Προβολή συνημμένου 97022

5) Creature of Destruction (1967): Ένα τέρας που έρχεται από τη θάλασσα, σκοτώνει ανθρώπους κι ένας υπνωτιστής έχει την ικανότητα να μαντεύει αυτούς τους θανάτους. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ευθύνεται για τους φόνους, γιατί το τέρας αποτελεί μετενσάρκωση της βοηθού του. Ορίστε το τέρας:

Προβολή συνημμένου 97023

6) 'It's alive!' (1969): Ένας παλαβός αγρότης συντηρεί ένα προϊστορικό τέρας και το ταίζει με ανθρώπους. Κάποια στιγμή, απαγάγει τρεις που τους προορίζει για το τέρας κι αυτοί προσπαθούν να ξεφύγουν. Εδώ ο Buchanan αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το ίδιο τέρας με το Creature of Destruction, αφού δεν το είχαμε χορτάσει αρκετά. Θαυμάστε το:

Προβολή συνημμένου 97024
 
Να σαι καλα φιλε μου!!Φαινονται ωραια...Ξεκιναει η αναζητηση. ;)
 
Οι φιγούρες της Φρουτοπίας ήταν περισσότερο τρομακτικές! :D

Ωραία παρουσίαση! :thumbup:
 
Ωραίο αφιέρωμα Perlastar ! :thumbup: Θυμάμαι ότι εκτός των άλλων στο In the Year 2889, οι άνθρωποι είχαν ακόμα τα ίδια ντυσίματα και άκουγαν ραδιόφωνο! :D
 
Eυχαριστώ παιδιά :) Rio ναι, ισχύει αυτό που λες για το In the Year 2889. Επίσης, στον Ζόνταρ έχουν κάτι παλιόπορτες που πολλές φορές κολλάνε όταν πάνε να τις ανοίξουν οι ηθοποιοί κι αυτό φαίνεται, ενώ στα Eye Creatures έχει ένα κορυφαίο μαργαριτάρι, όπου δύο νεαροί μιλάνε στο τηλέφωνο και ξαφνικά ακούμε τον έναν, αυτόν από την άλλη άκρη της γραμμής, να λέει καθαρά "But Mike", το οποίο ακούστηκε σαν να ήταν στο δωμάτιο, κι όχι στο τηλέφωνο. Καμπάνα τα τηλέφωνα του Buchanan!
 
Πίσω
Μπλουζα