Τελος τα δισκακια - All Digital, στο εγγυς μελλον.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Paratrooper-7

Retro Member
Αντιδράσεις
136
Χαιρεστε ή λυπάστε??? προσωπικα λυπαμαι. Θελω να το εχω το παιχνιδι με φυσικη μορφη.

Δυστυχώς.. και το άμεσο αποτέλεσμα της μόνο digital διάθεσης παιχνιδών, είναι ότι στο μέλλον θα είναι αδύνατο να υπάρχει retro αγορά παιχνιδιών όπως την ξέρουμε τώρα.. οι εταιρίες θα κυκλοφορούν ρέτρο συλλογές με αυτές και μόνο να αποφασίζουν ποιά παιχνίδια θα περιλαμάνον ται.

Νομίζω ότι σε συζητήσεις, όχι μεταξύ εδώ ρετρόφιλων, αλλά λοιπών θα μας κοιτάνε περίεργα πλέον όταν μιλάμε για Cdrom titles, BigBoxes κλπ
Χτες μιλούσα με ένα συγγενή μου ανιψάκι σπουδάζει Γιάννενα και είναι και παιχνιδάκιας, με κοιτούσε με ένα βλεμματάκι "απο που μας βγήκε αυτός ο δεινόσαυρος". Άρχισαν πάλι τα Steam, Epic και όλα αυτά τα ωραία και ζαλίστηκα.. :banghead:

Εχω 150 παιχνιδια στο steam, 215 στο epic, 327 στο gog κτλ κτλ. Τι να πει κανεις?
Λυπησουμε λυπησουμε γιατι, το δακτυλο που μουβαλες μεγαλο
κι ενω μου εχει φτασει στο λαιμο, εσυ το σπρωχνεις κι αλλο! Λυπησουμε

Βεβαια αυτο για να κανω το συνηγορο του διαβολου... θα εκτοξευσει τις ηδη υπαρχουσες συλλογες στα υψη.

Χαιρεστε ή λυπάστε??? προσωπικα λυπαμαι. Θελω να το εχω το παιχνιδι με φυσικη μορφη.

Εν έτη 2024 τι να τα κάνει κάποιος τα δισκάκια στα xbox η ps5 αφού με τις γρατζουνιές και τις φθορές αργά ή γρήγορα πολλα δισκακια καταλήγουν να μην παίζουν καθόλου. Mονο ψηφιακά αξίζουν τα παιχνίδια στις κονσόλες αφού έχουν και ssd πλέον για να μην υπάρχουν αυτα τα θέματα και οπωσδήποτε να είναι μόνο offline.Αν θέλουν internet για να παίξουν μείνετε μακρια γιατί αυτό ειναι οτι χειρότερο μιας και πληρώνεις ένα παιχνίδι που δεν θα σου ανήκει ποτέ.

Ήδη πολλά δισκάκια που έχω στο xbox 360 έχουν θέματα και δεν παίζουν. Μακριά από μένα τα δισκάκια εν ετη 2024.Ουτε να τα βλέπω δεν θελω.Τα έχω σιχαθεί.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ πάντως που έχω μουσικά cd από το 1990 και έχουν παίξει χιλιάδες φορές ακόμη μια χαρά είναι και παίζουν.

Παιδια, προσωπικα δεν με ενδιαφερει, η οποια αξια παρει η συλλογη μου, με δισκακια παιχνιδιων, μουσικης, ταινιων. Δεν σκοπευω να τα πουλησω ποτε. Τα μαζεψα και τα εχω γιατι μου αρεσε. Κι ακομα ψαχνω. Καποια τα αγορασα σε τιμη ευκαιριας, καποια τα ακριοπληρωσα. Οταν με το καλο πλησιασω στο χειλος της υψικαμινου θα βρεθει καποιος, με την ιδια αγαπη γι αυτα να τα κληρονομισει.
Τωρα, ναι με τον χρονο φθιρονται κι αυτα, αλλα παντα βρισκαμε πατεντες να τα προστατευσουμε. Τα βυνιλια τα αντιγραφαμε σε κασσετες, καναμε αντιγραφα στα cd/dvd, καναμε εγκατασταση παιχνιδιων και περνουσαμε πατσακια, ωστε να μην ζητα το παιχνιδι, το δισκακι για να παιξει κτλ κτλ. Η χριση δισκων στις παιχνιδομηχανες ειναι πολυ εξυπηρετικη.
Εκεινο που με ενοχλει δεν ειναι η μορφη ενος παιχνιδιου. Αφου το ΑΓΟΡΑΖΩ, λογικα και νομιμα, πρεπει να ειμαι ελευθερος να το αποθηκευσω στον σκληρο μου, σε dvd, στο ραφι της βιβλιοθηκης μου η κατω απο το στρωμα. Επισης να το πουλησω, να το χαρισω, να το βρασω και να το φαω. Οχι να αποφασιζει ο οποιος αλλος για την περιουσια μου. Εδω για 20 εκατοστα γης, εχουν βροντιξει τα καριοφιλια, εχουν μιλησει τα εξασφαιρα και για το θεμα των παιχνιδιων, ακρα του ταφου σιγη. Ουτε που καταλαβαμε, πως μας χωσανε τετοια "ποστια" (γιατι ειναι) και την φαγαμε αδιαμαρτηρητα

επειδή είχα κάνει βλακεια με το email (έσβησα το alias και η Microsoft το απενεργοποιησε χωρίς δυνατότητα επαναφοράς), μου βγήκε η πίστη να πείσω τις Ubisoft & Epic να το αλλάξουν. Γιατί για να γίνει αυτό έπρεπε να μου στείλουν κωδικό στο απενεργοποιημενο μεηλ πρώτα.

Ιδίως η δεύτερη μου ζητούσε ενα σωρό στοιχεία και πάλι καλά που κράτησα την απόδειξη του πρώτου παιχνιδιού που αγόρασα από εκεί με κάρτα το 2019. Το θέλαν και αυτό το έγγραφο.

Τα παλιά παιχνίδια τα έχανες είτε από διαρρήκτες (λες και αυτό τους ένοιαζε), είτε από φίλους, είτε από σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά.

Αυτά μία απόδειξη να σβήσεις κινδυνεύει να χαθεί όλη σου ή συλλογή

Μου τη σπανε κιολας και τα steam στο πισι. Καμια αξια μεταπωλησης. Εχω 2 τιτλους τετοιους τους οποιους ειχα αγορασει πριν καταλαβω τι εστι steam. Νομιζα ειναι σαν τα παλια παιχνιδια. Δεν θα τα αγοραζα ποτε - κριμα.

Μου τη σπανε κιολας και τα steam στο πισι. Καμια αξια μεταπωλησης. Εχω 2 τιτλους τετοιους τους οποιους ειχα αγορασει πριν καταλαβω τι εστι steam. Νομιζα ειναι σαν τα παλια παιχνιδια. Δεν θα τα αγοραζα ποτε - κριμα.
μπορείς να πουλήσεις ανεπίσημα τον λογαριασμό σου

Δεν καιγομαι να τα πουλησω. θεωρητικα μπορεις να κανεις και ενα λογαριασμο ανα ενα παιχνιδι - που απαγορευεται, και να τα πουλησεις ετσι.

Αυτο που με χαλαει ειναι οτι δεν ειναι σαν τα παλια παιχνιδια που ηταν δικα σου με ολη τη σημασια του ορου. Σαν π.χ τα δισκακια των κονσολων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συζήτηση, θυμήθηκα το 1ο AGE OF EMPIRES που είχα αγοράσει και το έντυπο manual χρειαζόταν 1 ωρίτσα μελέτη! Μαζί με τα CD χάθηκαν και τα έντυπα manual.

Το μοναδικο παιχνιδι (προ στημ) για πισι που εχω στη συλλογη μου σημερα ειναι το "Dracula Origin". Το ειχα παρει 30 ευρω Αυγουστο του '08.

Το 1997 είχα αγοράσει το AGE OF EMPIRES. Δεν θυμάμαι την τιμή (δραχμές) αλλά δεν ήταν και φθηνό.

Περι τις 23000 δρχ αυτο

Συνημμένα

• AoE 1+2.JPG
    AoE 1+2.JPG
    410 KB · Προβολές: 3
Αφου το ΑΓΟΡΑΖΩ, λογικα και νομιμα, πρεπει να ειμαι ελευθερος να το αποθηκευσω στον σκληρο μου, σε dvd, στο ραφι της βιβλιοθηκης μου η κατω απο το στρωμα. Επισης να το πουλησω, να το χαρισω, να το βρασω και να το φαω. Οχι να αποφασιζει ο οποιος αλλος για την περιουσια μου.
Αν θελει internet για να παιξει το παιχνιδι που αγορασες εννοειται οτι δεν σου ανηκει το παιχνιδι.

................Πληρωσες μονο την online προσβαση για να παιξεις το παιχνιδι.................................

Επισης για μενα ειναι μεγαλη ντροπη που πουλανε ακομη δισκακια για οποιον δεν θελει τα ψηφιακα (λες και ειμαστε ακομη στην δεκαετια του 90) για τα xbox series x και ps5.

Επαιζα πριν κανα μηνα dreamcast resident evil code veronica και οταν εφτασα στο δευτερο cd δεν μπορεσα να παιξω γιατι κολλουσε το cd. Για αντιγραφο pal δεν βρηκα δεν υπαρχει και η usa εκδοση που επαιξα παιζει μονο με μεγαλες μαυρες μπαρες που δεν εχει η pal και εχει ξεχωριστα saves. E αι σιχτιρ μετα αηδια καταντησε.

Ειχα παει στα public πριν καιρο για κενα δισκακια και μου λεει ενας υπευθηνος εκει δεν εχουμε φερει εδω και καιρο αφου ετσι κι αλλιως περασε η εποχη τους εδω και χρονια δεν ειμαστε στο 2000 με χαμογελο. Και του λεω μα.... και το ps5 που εχει δισκακια??? α μου λεει εκει ειναι πιο συγχρονα.

??? εκει μου εκαψε τον εγκεφαλο και του λεω ε αν ειναι ετσι μετα παραγγειλε μου απο τα συγχρονα κενα δισκακια να παρω... να δω τι θα πει.. και μου λεει αυτα ειναι ειδικα για το ps5. Mετα οκ δεν συνεχισα και τον ευχαριστησα θερμα για την τοσο ωραια κουβεντα που καναμε ανωτερου τεχνολογικου επιπεδου σε θεματα αποθηκευσης και εφυγα χαχαχαχαχα.

Για συλλογη πλεον μονο παιχνιδια που παιζουν offline σε ειδικες ssd καρτες τυπου nvme η κατι παρομοιο επρεπε να πουλανε με extra pins αντοχης μεσα στην καρτα ωστε να ειναι αθανατα και φυσικα η αντιστοιχη υποδοχη στην κονσολα.

Xaxaxa! εξυπνο και ενημερωμενο παιδι ο υπαλληλος. Αν θελεις να σου στειλω καμια 10αρια cd/dvd να κανεις την δουλεια σου, ευχαριστως. Απο τα συγχρονα εννοειται.
Λοιπον τα κοληματα σε δισκακια συνεβεναν για δυο κυριως λογους. Αναφερομαι στο Playstation που γνωριζω καλα. Ο ενας, συνηθως οι συναδελφοι κοπιαδοροι, αντεγραφαν σε μεγαλες ταχυτητες (για να προλαβουν την ζητηζη της αγορας, οι ανθρωποι) με αποτελεσμα το λειζερ του PSX, να μην μπορει να τα διαβασει. Ο αλλος λογος, αφου προσθεταμε ενα παραπανω κυκλωμα στην συσκευη (τσιπακι) επρεπε να ρυθμισουμε ταση και ποσοτητα ρευματος απο το τροφοδοτικο προς το κυκλωμα αναγνωσης. Αυτο ελλαχιστοι τσιπαδοροι το γνωριζαν με αποτελεσμα το λειζερ να μην εχει το ρευμα που χρειαζοταν για να διαβασει το δισκακι.. Τα γνωριζω αυτα απο πρωτο χερι. Στο μαγαζυ μου ειχα και τον πρωτο τσιπαδορο λεκανοπεδιου Αττικης και περιχωρων. Τελος καποιο ρολο επαιζε και η ποιοτητα των δισκακιων, μερικα παμφθηνα αλλα πανηγυριοτικα απο ποιοτης.Στα οριτζιναλ εφτεγε η κακη συντηριση τους, γραμμες, γρατζουνιες, εκθεση στον ηλιο η σε μεγαλη θερμοκρασια κτλ.
Εκεινο παντως που πρεπει να παραδεχτουμε για τις ψηφιακες εκδοσεις μπαιχνιδιων, ειναι ετοιμα να παιξουν (δεν ξερω για κονσολες, αλλα για PC ισχυει) σε συγχρονα κομπιουτερς. Δεν χρειαζεται να ψαχνεις για πατσακια, απντειτ κτλ.

Πίσω
Μπλουζα