Τεντέν: Τα εξώφυλλα & τα άλμπουμ

Σε ευχαριστούμε και για τα εξώφυλλα αλλά και για τις πληροφορίες. Να χαίρεσαι την συλλογή σου θορ. Ο τεν-τεν ήτα μεγάλη αγάπη πολλών από εμάς :)

mytinyworld είπε:
Σ'ευχαριστώ Thor! :)
Επίσης διαφορές στους τίτλους έχουμε στα εξής: Υπόθεση Τουρνεσόλ / Υπόθεση Κάλκιουλους, Τα κοσμήματα της Κασταφιόρε / Το σμαράγδι της Κασταφιόρε, Ο θησαυρός του Κόκκινου Ράκαμ / Ο θησαυρός του Ρεντ Ράκαμ, Πτήση 714 για Σίδνευ / Πτήση 714.

Από τα 23 άλμπουμ (δεν ήξερα ότι τα άλλα δύο ήταν ανέκδοτα στην Ελλάδα!) ο Ψαρόπουλος φαίνεται ότι εξέδωσε τα 19. Δηλαδή δεν εξέδωσε το Κονγκό, την Αμερική και τους Πικαρος και το κολάζ από την ταινία. Αυτό βέβαια το λέω με επιφύλαξη, γιατί η λίστα των τευχών μεγαλώνει από τεύχος σε τεύχος και από τη στιγμή που δεν τα έχω όλα, μπορεί να κάνω και λάθος. Η λίστα είναι προχειροφτιαγμένη και κάποιοι τίτλοι κομμένοι. Αφήστε τη σειρά!

Σας παραθέτω τη μεγαλύτερη λίστα, που βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του Πτήση 714

attachment.php
πανεμορφη και η δική σου συλλογή
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Σε ευχαριστούμε και για τα εξώφυλλα αλλά και για τις πληροφορίες. Να χαίρεσαι την συλλογή σου θορ. Ο τεν-τεν ήτα μεγάλη αγάπη πολλών από εμάς :)
...και εγώ σε ευχαριστώ πολύ Αριάδνη :D
 
Μεγάλο ατού του Τεν-Τεν οι περιπέτειες σε εξωτικά μέρη σε όλο τον κόσμο. Και σαν σκίτσο έχει πολύ δουλειά και οι δημιουργοί του πραγματικά έχουν δουλέψει : Εχει λεπτομέρεια, βάθος , συνθετη εικόνα, πολλούς χαρακτήρες που είναι πολύ δύσκολα να τα πετύχεις.
 
Μεγαλη αγαπη αυτο το κομικ.Επισης πρεπει να ειμαι απο τους ελαχιστους στον πλανητη που δεν παει μια τον αστεριξ.
 
Όντως το σκίτσο είναι ένα από τα 3 δυνατά σημεία του Τεν Τεν κατά τη γνώμη μου (τα άλλα δυο είναι ο εξωτισμός, και οι πολύ διασκεδαστικοί δευτεραγωνιστές). Δυστυχώς ο Herge και κυρίως οι κληρονόμοι του δεν φέρθηκαν καλά στους συνεργάτες του (και κυρίως στον Bob de Moor) που για χρόνια βοηθούσαν την εικονογράφηση (αλλά και στο σενάριο) των άλμπουμ του Τεν Τεν, παραμελώντας συχνά τους δικούς τους ήρωες, με την ελπίδα ότι θα διαδεχόταν τον Herge στη διεύθυνση της σειράς. Από την άλλη το να τερματιστεί η σειρά με το θάνατο του Herge τη βοήθησε να κρατήσει το χαρακτήρα της.

Η σειρά Μπλέικ και Μόρτιμερ του E. P. Jacobs (ενός από τους βασικούς συνεργάτες του Herge στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια) έχει και αυτή πολύ καλό σκίτσο που μοιάζει αρκετά με αυτό του Τεν Τεν (αν και της λείπει το χιούμορ των περιπετειών του Τεν Τεν). Μια άλλη σειρά της ίδιας σχολής είναι ο Αλίξ του J. Martin (που υπήρξε και αυτός βοηθός του Herge)
 
Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε και το παιδικό :)
 
Deathshadow είπε:
... πρεπει να ειμαι απο τους ελαχιστους στον πλανητη που δεν παει μια τον αστεριξ.
Μα τον Τουτάτις!!! Τι ακούω??? :mad: Χρειάζεσαι εντατική Αστεριξοθεραπεία!!!!!!!:biglaugh:
 
VAGBITH είπε:
Μα τον Τουτάτις!!! Τι ακούω??? :mad: Χρειάζεσαι εντατική Αστεριξοθεραπεία!!!!!!!:biglaugh:

Αστους....θα τους φτιαξω και τους δυο σε λιγο καιρο... :diablotin: ...θα δουν την δυναμη του Αστεριξ...
attachment.php


Ωωωω Ναι....μα τον Τουτατις!!!!
emoticon-tv-025.gif
"]
emoticon-tv-025.gif
[/url]
 
Καλέ, τον κάνατε τον Τεντέν μπλε μαρέν! :biglaugh:

Σας ανακαλώ στην τάξη πάραυτα!.....

....μα τον Τουτατίς! #)
 
Έχω σχεδόν ολοκληρώσει τη συλλογή μου τη οποία ξεκίνησα να φτιάχνω πρόσφατα. Προχθές διάβασα τα πούρα του Φαραώ έκδοση Ψαρόπουλου και συνέχισα με Methuen Blue Lotus πρώτη έκδοση 1983. Είχα και Μπλέ Λωτό απο Μαμούθκομιξ αλλά μετά την απογοητευτική μετάφραση του Ψαρόπουλου στα πούρα του Φαραώ, επέλεξα να πάρω την εμπειρία του Μπλέ Λωτού πρώτα απο τη Methuen (κάπια άλλη στιγμή θα το διαβάσω απο τη Μαμούθ). Δεν το μετάνιωσα, καταπληκτικοί οι διάλογοι στην Αγγλική.

Πάρα πολύ καλή ιστορία ο Μπλέ Λωτός
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thor είπε:
1. Ο Τεν-Τεν στη χώρα των Σοβιέτ(ανέκδοτο στα ελληνικά) (1930)

Ο Herge ήθελε ο Τεν-Τεν να ταξιδέψει στις ΗΠΑ όπου θα μπορούσε να συναντήσει τους Ινδιάνους που ο Herge σαν πρώην πρόσκοπος θαύμαζε. Ο βαθιά συντηρητικός και αντικομουνιστής Wallez του είπε αντίθετα να τον στείλει στην ΕΣΣΔ η οποία μέσα από μια σειρά λίγο-πολύ ασύνδετων περιστατικών περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα. Είναι η μόνη περιπέτεια του Τεν-Tεν που δεν αναθεωρήθηκε ούτε χρωματίστηκε ποτέ από τον Herge ενώ επέτρεψε την επανέκδοσή της μόλις το 1973 καθώς το θεωρούσε ανάξιο λόγου.
Αυτή η πληροφορία δεν είναι πια ακριβής καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο το τεύχος μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα ελληνικά από την Μαμούθ Κόμιξ, δίνοντας την ευκαιρία σε εμάς τους αναγνώστες του Τεντεν να συμπληρώσουμε τη συλλογή μας. Αντικειμενικά είναι ένα άλμπουμ που αποκτάται κυρίως για συλλεκτικούς λόγους αφού τόσο η αφήγηση, όσο και το σκίτσο είναι πολύ ακατέργαστα και δεν έχουν την σπιρτάδα των επόμενων δουλειών που καθιέρωσαν τον Τεντεν και τον δημιουργό του στις καρδιές των οπαδών των γαλλοβελγικών κόμιξ.
 
Πίσω
Μπλουζα