Τεχνική Εκλογή Μάρτιος '80

... το πρώτο τέυχος ποτε ηταν το 1960 ? πόσο παλιά ειναι η τεχνική εκλογή ? . Δεν τα σκανάρεις το περιοδικό αυτο ειναι θρύλος!!!! ευχαριστω
Νομίζω η έκδοση του περιοδικού άρχισε το 1966. Τα δικά μου τεύχη που διασώθηκαν στο πατρικό μου είναι από την περίοδο τέλος '60ς αρχές '70ς και ένα από το 1988, όταν είχε αλλάξει το μέγεθος (μεγαλύτερο). Δυστυχώς δεν είναι πολλά. Το σκανάρισμα θα το έκανα ευχαρίστως, αλλά υπάρχουν περιορισμοί λόγω δικαιωμάτων για ανάρτησή τους στο φόρουμ (βλ. προηγούμενη σελίδα). Έχω σκοπό, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακόμισης (όπου έβγαλα βιαστικά τις φωτογραφίες αυτές), να σκανάρω μεμονωμένα άρθρα και διαφημίσεις τα οποία/ες και θα αναρτήσω.

Συνέχεια με τα τεύχη Δεκ. 1972, Σεπτ. 1972 και Φεβρ. 1973.

Να σημειώσω ότι στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτ. 1972 υπάρχει φωτογραφία από το μικρό αεροσκάφος BD-5a, το οποίο είχε κάνει την πρώτη του πτήση το 1971. Στην έκδοση με κινητήρα τζετ (Acrostar Mini Jet BD-5J) χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του James Bond Octopussy (1983) με τον Roger Moore.

22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg30.jpg
 
Αν μπορεις, ανεβασε το αφιερωμα στην Ergodata στο σχετικο thread.
Ασφαλώς και θα το κάνω φίλτατε, όπως επίσης θα αναρτήσω και άλλα άρθρα/διαφημίσεις των περιοδικών αυτών μόλις τα πάρω από την αποθήκη που τα έστειλα. Η φωτογράφιση ήταν βιαστική πριν την αποστολή τους.

Και τώρα το τελευταίο περιοδικό από τα ανευρεθέντα που δεν είναι τεύχος της Τεχνικής Εκλογής, αλλά ίσως σχετίζεται με αυτήν. Ο τίτλος του είναι "Ο Μικρός Τεχνικός, ΚΙΤ και ΚΑΤασκευές". Προορίζονταν για χρήση από παιδιά, περιέχει διάφορες κατασκευές και παιχνίδια (π.χ. αυτοσχέδιο επιτραπέζιο). Είναι το 4ο τεύχος, υποθέτω από τέλη '60ς, λόγω της βιαστικής φωτογράφισης δεν πήρα τη σελίδα με τα περιεχόμενα, το έτος και τον εκδότη. Επιφυλάσσομαι για περισσότερα μόλις το παραλάβω και αυτό.

Από πρόχειρη έρευνα δεν βρήκα κάτι, μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με το περιοδικό αυτό?

45.jpg46.jpg47.jpg48.jpg49.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα