Τεύχη σε μορφή PDF

Εγώ πιστεύω ότι όσο πιό "πρώιμη" είναι η μορφή στην οποία διαθέτεις τα αρχεία, τόσο καλύτερο, γιατί δίνει την ευχέρεια μετατροπής σε πολλαπλές "κατευθύνσεις" εύκολα.

Εξηγούμαι: Ακόμα και αν αγνοήσεις το γεγονός ότι κάποιους τους βολεύει η ανάγνωση σε μορφή διαδοχικών .jpg (πχ εγώ διαβάζω μια χαρά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις σε ACDSee 2.42 πατώντας ένα σκέτο Page Down για αλλαγή σελίδας) πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψη ότι αν διαθέσεις τις σελίδες του περιοδικού σαν μεμονωμένες εικόνες, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τα μετατρέψει εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο σε οποιοδήποτε άλλο format προτιμά. Δηλαδή από ένα μάτσο .jpg είναι αστεία εύκολο να δημιουργήσεις .pdf ή .cbz ή .cbr ή .doc ή ότι άλλο σου κατέβει. Η αντίστροφη διαδικασία δεν είναι συνήθως το ίδιο εύκολη (με την εξαίρεση του .cbz/cbr), δηλαδή από .pdf δεν είναι τόσο γρήγορη η "επιστροφή" σε μεμονωμένες εικόνες. Επίσης projects σαν το PixelDX θα ήταν ακόμα δυσκολότερα αν δεν υπήρχαν διαθέσιμα τα αρχικά .jpg αρχεία για επεξεργασία. Το ίδιο και το OCR που θέλει να προχωρήσει ο Wally (και κανείς μέχρι στιγμής δεν μας έχει επιβεβαιώσει ότι το Χ πρόγραμμα κάνει OCR από ήδη υπάρχοντα .jpg-info needed!)
 
Maddog είπε:
Το ίδιο και το OCR που θέλει να προχωρήσει ο Wally (και κανείς μέχρι στιγμής δεν μας έχει επιβεβαιώσει ότι το Χ πρόγραμμα κάνει OCR από ήδη υπάρχοντα .jpg-info needed!)
Ελπιζω ο Saulot με τον φιλο του που ειχε σκασει στο Θησειο και σκαμπαζε απο τετοια, να μας διαφωτισει συντομα.

Sauloooooott
 
Το κάνει κανονικότατα αλλα θα χρειαστει "εκμάθηση" στην αρχή για να πιάσει την γραματοσειρα.

το πρόγραμμα είναι το ABBY Reader./
 
Συγκρίνοντας τα τεύχη OCR με τα παλιότερα σε JPEG, έχω την εντύπωση ότι τα JPEG φαίνονται λίγο καλύτερα. Ισχύει κάτι τέτοιο και ευθύνεται η επιπλέον συμπίεση του PDF; Βέβαια, το μέγεθος των παλιότερων scans είναι μεγαλύτερο από τα OCR τεύχη.
 
Μπορει να ισχυει αυτο που λες.

Τα PIXEL OCR PDF scans προηλθαν απο τα υπαρχοντα scans, δηλαδη απο αρχεια απολεστικης συμπιεσης (JPG). To ιδιο το PDF κανει επισης απολεστικη συμπιεση.

Το "κακο" ξεκινα απο την αρχη. Οταν ξεκινησε το project του σκαναρισματος παρθηκε η αποφαση τα τευχη να ανεβουν ως JPG στα ~150dpi. Αυτη η αποφαση, πριν 5-6 χρονια, ηταν λογικη διοτι το bandwidth ηταν πεπερασμενο και ακριβο.

Αν ξανα-ξεκιναγε το project σημερα, θα ανεβαιναν ολα απευθειας PDF OCR τα οποια θα προερχονταν απο TIFF ασυμπιεστα αρχεια. Το οπτικο και αισθητικο αποτελεσμα θα ηταν μακραν ανωτερο.

Ειδομεν... ;)
 
Lol τα βλεπω τα κακομοιρα τα Pixel εχουν δρομο μπροστα τους.


Τα βλεπω να σκαναρονται καθε 5 χρονια σε HD ,σε 3D ,σε PDF OCR Double density υψηλης ευκρινειας,εχουν να τραβηξουν οσα τραβηξαν και τα Star Wars του Λουκας.



Εγω μεσα ειμαι.
:)
 
Ας ελπίσουμε να προλάβουμε το Pixel [Hologram Scan], που θα φέρνει τα τεύχη ξανά στα χέρια μας. :cool:
 
Aardvark είπε:
Lol τα βλεπω τα κακομοιρα τα Pixel εχουν δρομο μπροστα τους.
Τα βλεπω να σκαναρονται καθε 5 χρονια σε HD ,σε 3D ,σε PDF OCR Double density υψηλης ευκρινειας,εχουν να τραβηξουν οσα τραβηξαν και τα Star Wars του Λουκας.



Εγω μεσα ειμαι.
:)
Θα γίνουμε σαν τις εταιρίες gaming που βγάζουν όλα τα ρέτρο hit τους σε HD Remake πλέον... :)
 
Πίσω
Μπλουζα