Τεύχος με αφιέρωμα στα παιχνίδια Μπάσκετ

lester

RetroN00b
Joined
23 Ιουλ 2008
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
2
Φίλοι, γειά σας.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λέγοντάς μου ποιό ήταν το τεύχος που είχε αφιέρωμα στα παιχνίδια μπάσκετ;Χρόνια το κοιτούσα θυμάμαι και ονειρευόμουν ότι έπαιζα τα παιχνίδια.Οι γονείς μου δεν μου αγόραζαν υπολογιστή και εγώ "έπαιζα" τα παιχνίδια βλέποντας τις εικόνες στο PIXEL.
 
Kαλησπέρα φίλε, και καλωσήρθες στην ρετρο-παρέα του GRM.

To τεύχος που ψάχνεις το θυμάμαι αρκετά καλά, και αν δεν κάνω λάθος ήταν αυτό που είχε και το Special Review του θρυλικού Falcon.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι τον αριθμό του τεύχους, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μέσα σε αυτά που έχουμε προς το παρόν σκανάρει...
 
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε.Πρέπει να ήταν τεύχος του 88 ή του 89.
 
Γειά σου lester και καλωσόρισες στην ρετρο-παρέα μας!

Ομολογώ οτι με συγκίνησε αυτό που είπες στην αρχή, οτι βλέποντας τα screen shots στο Pixel, ένιωθες οτι έπαιζες τα παιχνίδια...

Έτσι κι εγώ, μέχρι να πάρω τον Atari ST, χάζευα με τις ώρες το περιοδικό και μαγευόμουν από αυτά που έβλεπα...

Στο δια ταύτα, ο billy έχει απόλυτο δίκιο για το Falcon!

Το τεύχος ήταν το Νο53 - Μάρτιος 1989

picture.php


(Αχχ.... Πάλι έκανα άνω κάτω τη συλλογή... :D )
 
Dino σε καποια φαση πρεπει να αυτο-αγγαρευτεις και να του ριξεις ενα scan... :)
 
Έχεις δίκιο! Και όχι μόνο αυτό το τεύχος.....

Το νου σας μη ξεκινήσω! Δε θα σταματάω μετά!!! :D

Πέρα απ'την πλάκα, είναι στο πλάνο...

That's a promise! :boss:
 
Dino, I'm gonna hold you to that promise !! :D

Αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να ξεκινήσεις, κάνε μία λίστα με τα τεύχη που έχεις στο thread "Προς επίδοξους εθελοντές", και μετά απλά ειδοποιείς ποιό τεύχος απο όλα θα ξεκινήσεις να σκανάρεις, ώστε να γίνει η ενημέρωση της "killer list" στο ομώνυμο thread. :thumbup:
 
No sweat billy! :D

Θα ξεκινήσω γράφοντας τη λίστα των τευχών που έχω και βλέπουμε...

Thanks for the info!
 
αν το κάνεις σου υπόσχομαι ότι για μια μέρα θα γίνω φανατικός αταράκιας!

Παραπάνω κωλύομαι :)
 
Φίλε DINO, σε ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ!!!

Αυτό ήταν το αγαπημένο μου τεύχος.Δυστυχώς εγώ, φίλε, δεν είχα υπολογιστή.Μερικές φορές πήγαινα σε ένα φίλο που είχε έναν AMSTRAD 6128 και παίζαμε Basket Master, Match Day II, Northstar(o ένας πατούσε τα πλήκτρα πάνω και κάτω κι ο άλλος τα υπόλοιπα).Γράφαμε και μερικά προγράμματα που είχε το PIXEL.

DINO, όταν "ανεβάσεις" αυτό το τεύχος θα με κάνεις τρισευτυχισμένο.

Ευχαριστώ πολύ!!!
 
@ spyros_s

Χα χα χα χα!!!!! :biglaugh:

Αυτές είναι δηλώσεις!!!

Το νου σου! Μη σου πω θα το σκανάρω αύριο κιόλας!!! :D

Α ρε spyros_s!!! Δεν παίζεσαι!!!!

EDIT : Βλέποντας πόση επιρροή έχει το σκανάρισμα του τεύχους στο πλήθος των ρετρομανιακών, οφείλω να το σκανάρω όσο γίνεται πιο γρήγορα, και δεσμεύομαι γι'αυτό!


Υπολογίζω γύρω στις
5-6 Αυγούστου να έχει ανέβει!

lester, ελπίζω να μείνεις στην παρέα μας!

Ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσεις ένα μηχάνημα εκείνης της εποχής!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...προτείνω τον lester για ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ !!

Πόσες φορές, ακόμα και όσοι απο εμάς είχαμε μηχανάκια, δεν βρεθήκαμε στην θέση του; Είχαμε amstrad, και ξαφνικά μας πετάνε special review το Defender of the Crown !! Κάποια χρόνια αργότερα παίρνουμε amiga, και μας "σερβίρουν" Wing Commander !! (με σως ταρτάρ :D ).

Πως να κοιμηθείς ήσυχος μετά; Απλά κάθεσαι και χαζεύεις τις εικόνες με τις ώρες...

Ευτυχώς που υπήρχαν και τα διάφορα clubs, αλλά και οι φίλοι & συμμαθητές μας, όπου πηγαίναμε και βλέπαμε και κανένα παιχνιδάκι απο άλλα format.

lester, αν κάποια στιγμή αναζητήσεις retro-μηχανάκι, εννοείται ότι θα ξεκινήσεις απο την παλιά σου αγάπη, τον amstrad, έτσι δεν είναι; :thumbup:

Για να σε βάλω στο "τριπάκι", σε παραπέμπω σε ειδικό thread του φίλου Stan, πάνω στο Basket Master. :D
 
lester καλώς ήρθες και ετοιμάσου (αν θελήσεις,που το ελπίζουμε,να παραμείνεις στην παρέα μας ) να κολλήσεις ΓΕΡΗ retro-νίτιδα...!!!!
 
"Τί να τα κάνεις παιδί μου (είμαι και 58 χρονών) τα πίκτσελ και τα Αταρι!! Παρε ενα MAC του 84 να κάνεις τη δουλειά σου" :D :D:D:D:D:D:D

Καλωσήρθες lester. Αυτό που γράφεις ότι οι γονείς σου δε σου αγόραζαν Η\Υ αλλά έπαιζες διαβάζοντας PIXEL είναι από τα πιο κορυφαία που εχω διαβάσει εδώ μέσα. Να μείνεις ε; Μη μείνεις στα 4 ποστς!!
 
το καλύτερο μπασκετάκι

[ame=

[MEDIA=youtube]f20C8DiYk7o[/MEDIA]]http://www.youtube.com/watch?v=f20C8DiYk7o
 
Έτσι, έτσι… :cool:

Jabbar FTW, τρελό cheat οι ραβέρσες του… :cheers:
 
Πράγματι αυτό που περιέγραψε ο φίλος μας γλαφυρά μας χαρακτήρισε όλους μας κάποτε. Ειδικά το να βλέπεις αμίγκα ενώ είχες αμστραντ 6128 με 12αρι πρασινο μόνιτορ εκεί το 1989 ήταν τραγικό και λιώναμε στη ζήλεια. Βέβαια κάποιοι άλλοι πάθαιναν το ίδιο με μένα που είχα σπέκτρουμ γομολάστιχα από τα τέλη του 83, αρχές 84!

Τώρα για τα πιξελ μέχρι το μοναστηράκι έφτανα για να πάρω μεταχειρισμένα τεύχη πριν η μητέρα μου τα στείλει στα σκουπίδια κατά την διάρκεια της θητείας μου...(μέχρι και τα σχεδόν 50 κουτάκια υπερατού μου πέταξαν...και πολλά 80'ς αντικείμενα μου). Η επίσημη δικαιολογία...ήταν αχρηστα και έπιαναν χώρο στην αποθήκη :(

@Dino: Βοήθησε να ολοκληρώσω και πάλι -έστω ηλεκτρονικά- την συλλογή μου με τα πίξελ και θα τηρήσω την δέσμευση μου... :)
 
peteremp είπε:
το καλύτερο μπασκετάκι
Απίστευτη παιχνιδάρα! Το έπαιζα με τις ώρες στον olivetti PC1 με τα CGA γραφικά και γούσταρα τρελά! Μιλάμε για απίστευτα διπλά παιχνίδια. Φτου... έχω δώσει όλες τις δισκέτες στον teflon, ήθελα να δω αν θα κατάφερνα να βάλω καλάθι μετά από τόσα χρόνια. :precry:

Πάντως αυτό που λέει ο lester το έχω νιώσει κι εγώ σε λίγο διαφορετική μορφή. Παίζαμε στα ταπεινά PC που είχαμε με τις ασπρόμαυρες CGA και τις πράσινες ή πορτοκαλί (!!!) Hercules και βλέπαμε τα screenshots στο pixel από τις Αμίγκες και τα Ατάρια και μας έτρεχαν τα σάλια μαζί με τον teflon! :cry: :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα