Τηλέφωνα με καντράν-ερώτηση

skylas

Retro Member
Joined
20 Mαϊ 2020
Μηνύματα
115
Αντιδράσεις
326
Καλησπέρα παιδια,
Έχω ένα παλιό τηλέφωνο με καντραν, και ηθελα να ρωτησω το εξης:
Υπαρχει περιπτωση με μετατροπη να δουλευει σε κανονικη συγχρονη γραμμη? Ρωτησα καποιον και μου πε οτι δυστυχως δε γινεται, το κραταμε μαλλον μονο για ντεκορ.

Ισχυει? Ξερει καποιος?
 
ναι ισχύει επειδή είμαι ηλεκτρολόγος και μου έχει τύχει κάμποσες φορές με την κατάλληλη πρέσα μπορείς να του βάλεις το βυσματάκι να μπει σε σύγχρονη πρίζα αν και με κάποια δυσκολία (RJ 11) επειδή παλιά η κλήση ήταν παλμική και τώρα είναι τονική με τα ψηφιακά κέντρα για κάποιο χρόνο κρατήσαν και την παλμική παράλληλα τώρα καπούτ με λίγα λόγια ακόμη και να το συνδέσεις σε σύγχρονη γραμμή θα ακούς, θα μιλάς αλλά δεν θα μπορείς να πάρεις τηλέφωνο. για το κουδούνισμα δεν ξέρω αν θα δουλεύει. παλιά οι γραμμές τηλεφώνου του οτε είχαν συνεχή τάση γύρω στα 50 βολτ. τώρα που πρακτικά όλα είναι ADSL γίνεται η επικοινωνία με υψηλές συχνότητες που δεν ανιχνεύονται με κοινά πολύμετρα. όπως με την ψηφιακή τηλεόραση που υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο με τους αποκωδικοποιητές κλπ. και παράλληλη αναλογική εκπομπή κάποιων καναλιών τώρα όλα ψηφιακά. αυτά.
 
Μου προτειναν αυτο, δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να το συνδεσω, αλλα ισως το δοκιμασω, λογικα δουλευει σε νεα γραμμη μεσω ρουτερ υποθετω
 
φαντάζομαι ότι θα δουλεύει αλλά αξίζει βρε παιδάκι μου να χαραμίσεις σχεδόν ένα πενηντάρικο (αν βάλεις ταχυδρομικά εκτελωνισμό μετατροπή σε λίρες) για να χρησιμοποιείς αυτό το τηλέφωνο; είναι εξαιρετικά άβολο τη σημερινή εποχή και φυσικά δεν θα έχεις αναγνώριση!
 
Και μπορει και να μην δουλευει καν...
 
φαντάζομαι ότι θα δουλεύει αλλά αξίζει βρε παιδάκι μου να χαραμίσεις σχεδόν ένα πενηντάρικο (αν βάλεις ταχυδρομικά εκτελωνισμό μετατροπή σε λίρες) για να χρησιμοποιείς αυτό το τηλέφωνο; είναι εξαιρετικά άβολο τη σημερινή εποχή και φυσικά δεν θα έχεις αναγνώριση!
Να σου πω ελεγα μεχρι ενα 20ρικο οκ, αλλα ειχα ξεχασει τον εκτελωνισμο που δεν ξερω αν εχει, και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεσω να το συνδεσω.
Κοιτα, το ρετρο αντικειμενο που δουλευει εχει αλλη χαρη, το εχω βιωσει με τον amstrad, αλλιως ειναι για διακοσμητικο αλλιως να ειναι λειτουργικο
 
καλά κι εγώ συμφωνώ δες αντίστοιχο θρεντ https://retromaniax.gr/threads/Ο-Αη-Βασίλης-ήρθε-νωρίτερα.27933/
όπου έχω αναβιώσει παραδοσιακό σκοτεινό θάλαμο και φιλμάτη μηχανή! αλλά είναι αλλιώς για αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά. αν ήμουν πχ επαγγελματίας φωτογράφος σίγουρα ψηφιακή μηχανή θα χρησιμοποιούσα και photoshop. δεν έχω ρετρό η/υ και λόγω έλλειψης χώρου και οικονομικό και γνώσεις που δεν έχω αλλά για autocad και σχέδια σίγουρα θα χρησιμοποιώ τον σύγχρονο υπολογιστή. κατά τα άλλα whatever rocks your boat,.
 
εχω και γω μια παλια καλη μηχανη, θα την βρω να δω τι παιζει κ μ αυτη
 
Πίσω
Μπλουζα