Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 6.876
Όπως λέει και το θέμα!Είχα μια φλασιά στα '80ς όταν είδα σε μια βιτρίνα ενός φωτογραφείου εδώ στο Ηράκλειο μια μεγάλη συλλογή από ρεφλέξ φιλμ κάμερες! Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να μπω και να ρωτήσω. Όντως ήταν για πούλημα και 3-4 ήταν εντελώς καινούριες! Μετά από ένα γερό ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα ότι υπάρχει πληθώρα μεταχειρισμένων σε τιμές χώμα αλλά αμφίβολου ποιότητας. αν ο πωλητής είναι στην άλλη άκρη του κόσμου άντε βγάλε άκρη άμα κάτι πάει στραβά. και επειδή πρόκειται για φιλμ AF πολλά μπορούν να πάνε στραβά.να χάνει φως, ο φωτοφράκτης να είναι στα τελευταία του, ο καθρέφτης να χει χαλάσει, να είναι λιωμένη κι άσκημη κι επειδή την έχω πάθει με μεταχειρισμένα ήθελα οπωσδήποτε καινούρια. τέλος πάντων πήγα σήμερα το απόγευμα που θα ήταν ο υπεύθυνος και ρώτησα τις τιμές και μου είπε 150 € με τον φακό!!όταν η φτηνότερη canon dSLR κάνει 300 € στα Public 400 € η φτηνότερη Nikon έξω. Τελικά μετά από που είδα 2-3 κατέληξα στην Nikon F60 με έναν 28-80 απλό ζουμ. Όλα 200 € όταν μόνο ο ζουμ έκανε 150 € και η κάμερα 350€ (φυσικά ήταν δραχμές αλλά και πάλι) ολοκαίνουρια στην κούτα της!!Ήδη της έβαλα φιλμ και είμαι έτοιμος για την πρώτη φωτογραφία. Θα ξανατραβήξω slides & ασπρόμαυρο που τόσο μου άρεσαν.Και φυσικά θα κρατήσω την ψηφιακή μου κόμπακτ για casual φωτογραφίες και για ότι πρέπει να ανέβει στο ίντερνετ.