- Μια από τις πλέον αγαπημένες μου διαφημίσεις είναι αυτή του Soupline που χρονολογώ περί το 1983/1984 [και τώρα που τη θυμήθηκα λέω : "πολύ κρίμα που δεν τη συμπεριέλαβα στη λίστα με τις αγαπημένες μου 80ς διαφημίσεις που ανεπτυξα στο μπλογκ μου !!! ] !!! Σε αυτή τη διαφήμιση βλέπουμε το εξής : Έχει ξεσπάσει μπόρα, ο αθηναϊκός ουρανός βροντά και αστράφτει και μια νεαρή κυρία βγαίνει εσπευσμένα με τη λεκάνη για να μαζέψει τα ρούχα που είναι απλωμένα στην ταράτσα της κορυφής της πολυκατοικίας !!! Αφού τα μάζεψε, επιστρέφει γρήγορα - γρήγορα στο διαμέρισμα και λέει στη φίλη της [επίσης νεαρή και συμπαθεστάτη κυρία] : "Ουφ ... Τα μάζεψα τα ρούχα !!! Αλλά μπερδεύτηκαν με τα δικά σου"!!! "Μην ανησυχείς", απαντάει η φίλη της, "τα έχω πλύνει με Soupline και γι' αυτό ... τα ξεχωρίζω με κλειστά μάτια" !!! Και στη συνέχεια βλέπουμε το εξής : Η νεαρή κυρία με κλειστά μάτια ψηλαφεί ένα - ένα τα ρούχα από τη λεκάνη για να ανακαλύψει, απότην αφή και μόνο ... ποια είναι τα δικά της !!! Ακουμπάει ένα ρούχο : "όχι αυτό είναι άγριο", ακουμπά άλλο ρούχο : "όχι, αυτό είναι σκληρό", ακουμπά μια πετσέτα : "να το δικό μου το νιώθω" !!! Η σκηνή όπου η νεαρή κυρία ακουμπά, με κλειστά μάτια, την πετσέτα στο μάγουλό της και απολαμβάνει την ... "απαλότητά" της είναι από τις πιο αγαπημένες μου που εχω δει σε διαφημιστικά σποτ ....
- Στη συνέχεια, θαα αναφερθώ στο διαφημιστικό σποτ για το απορρυπαντικό πιάτων "Άβα, γαλάκτωμα Περλέ" [το χρονολογώ γύρω στο '83/'84 κι αυτό] !!! Από αυτό το διαφημιστικό σποτ έχω συγκρατήσει τη φωνή που την εκφωνούσε !!! Επρόκειτο για τη φωνή κάποιου μεγάλης ηλικίας κυρίου, η οποία ανέδιδε κύρος, σοβαρότητα και "σοφία" !!! Όταν ήμουν σε εκείνη την ηλικία, αυτή η φωνή με μάγευε, σκεφτόμουν : "τι ωραία που θα ήταν να ακούω αυτή τη φωνή να απαγγέλλει κάποιο ποίημα ή να διαβάζει λογοτεχνικό κείμενο" !!! Η ατάκα αυτής της φωνής ήταν - γεμάτη με υπέροχη άρθρωση - η εξής : "Άβα, γαλάκτωμα Περλέ !!! ΄Ενα καλλυντικό ... στην κουζίνα σας" !!!!
- Κι από μια "σοβαρή", γεμάτη "βάθος" και "σοφία" φωνή ... ας περάσουμε σε φωνή - ορισμό του ... "ξεκατινιάσματος" !!! Αναφέρομαι στη διαφήμιση του ΠΛΥΝΤΗΡΕΞ, την οποία χρονολογώ μεταξύ 1981 / 1982 !!! Σε αυτήν δείχνει μια νοικοκυρά να μιλά στο τηλέφωνο με μια άλλη νοικοκυρά και να συζητούν για το πλύσιμο των ρούχων τους στο πλυντήριο !!! Κατά τη συνομιλία τους, η πρωταγωνίστρια του σποτ μιλάει με ... τον πλέον "κατινίστικο" τρόπο από το τηλέφωνο !!! Μετά τη λήξη της συνομιλίας τους, και αφού άκουσε τα ... παθήματα της άλλης νοικοκυράς κατά το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριό της, προτάσσει ένα μεγάλο κουτί που έγραφε πάνω : ΠΛΥΝΤΗΡΕΞ !!! Και στη συνέχεια ξεστόμισε μια ατάκα, επίσης γεμάτη "κατινιά", η οποία τέλειωνε ως εξής : "Μα πού ζεις χρυσή μου, μωρέ μπαίνει πλυντήριο χωρίς ΠΛΥΝΤΗΡΕΞ" ????
??? Και στο καπάκι ... να και το τραγουδάκι του σποτ, από πολλές γυναικείες φωνές μαζί : "Πλυντηρέξ σε κάθε πλύση με τ' απορρυπαντικό / πλυντηρέξ .... " ....
- Τέλος ... θα αναφερθώ στο πρώτο διαφημιστικό σποτ που θυμάμαι από το απορρυπαντυκό πιάτων ΤΡΥΛΕΤ [το χρονολογώ περί το 1980 / 1981] !!! Σε αυτό βλέπαμε ένα γλυκύτατο, συμπαθέστατο καρτούν !!! Έδειχνε ένα λεμόνι με μάτια, στόμα, χεράκια και ποδαράκια, τσουυυπ, να κατεβαίνει από μια λεμονιά και ... να "προσγειώνεται" δίπλα σε κάτι κοπελιές [καρτούν], ντυμένες με παραδοσιακά ρούχα, που χόρευαν παραδοσιακό χορό !!! Και το λεμόνι πιάνει από το χέρι μια απ' τις κοπελιές και ... σέρνει το χορό κουνώντας ένα μαντίλι !!! Το δε παραδοσιακό τραγούδι που χόρευαν ήταν - ναι, καλά το καταλάβατε - το καλαματιανό "Λεμονάκι μυρωδάτο" [λε καλέ λεμονάκι μυρωδάτο / κι απ' το περιβόλι αφράτο] !!! ΄Στο σποτ ακούγαμε μόνο τη μουσική του, παιγμένη, αν θυμάμαι καλά, με ένα μαντολίνο με "τρέμολα" σε κάπως γρήγορο τέμπο !!! Όταν ήμουν 9χρονος και τύχαινε να δω στην τηλεόραση αυτό το γλυκύτατο "καρτούν" για το Τρύλετ η χαρά μου δεν περιγραφόταν !!!
- - Ωωωπ ... κι άλλη φλασιά .... Θυμήθηκα τη διαφήμιση για το απορρυπαντικό "Σκοτ", την οποία χρονολογώ γύρω στο 1980 / 1982 !!! Σε αυτή τη διαφήμιση απαντούσαν διάφοροι "τι σας αρέσει από το απορρυπαντικό Scot" !!! Και στο τέλος ΄'ενα κοριτσάκι απάντησε : "εμένα μ' αρέσει το τραγουδάκι" !!! Και το σποτ τέλειωνε, πράγματι, με το τραγουδάκι του διαφημιστικού : "Λευκαντικό το λένε / κι έχει δύναμη διπλή / τη μπουγάδα μαγεμένη .... ναιιιι Σκοτ" !!!!