Τηλεοπτικές σειρές που απευθύνονται σε συλλέκτες παιχνιδιών

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

mightymaxhellas

RetroWannaBe
Joined
1 Μάρ 2009
Μηνύματα
76
Αντιδράσεις
3
Από φέτος το καλοκαίρι δύο αμερικάνικα κανάλια ξεκίνησαν να προβάλουν δύο reality shows τα οποία απευθύνονται κυρίως σε συλλέκτες παιχνιδιών.

Η πρώτη σειρά ονομάζεται COLLECTION INTERVENTION, προβάλλεται από το SyFy και μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 6 επεισόδια των 45 λεπτών. Η σειρά ακολουθεί την εκτιμήτρια Elyse Luray, η οποία συναντάει (συνήθως) 2 συλλέκτες ανά επεισόδιο και προσπαθεί να τους πείσει να πουλήσουν μέρος της συλλογής τους. Πρόκειται περισσότερο για reality show καθώς οι συλλέκτες σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζονται ως "προβληματικοί" χαρακτήρες που έχουν εμονή με την συλλογή τους. Έτσι, σε κάθε επεισόδιο η Elyse καλείται συνήθως απο κάποιο φίλο/σύντροφο του συλλέκτη, προκειμένου να διαμεσολαβήσει και να τον/την πείσει να ξεφορτωθεί μέρος της συλλογής του/της. Μάλιστα, υπάρχουν 1-2 επεισόδια στα οποία συμμετείχε φιλικά και ένας ψυχολόγος.

Η δεύτερη σειρά (και περισσότερο ενδιαφέρουσα κατʼ εμέ) ονομάζεται TOY HUNTER, προβάλλεται από το Travel Channel και μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 8 επεισόδια των 21 λεπτών (+ ένα 45-λεπτο pilot κατά την διάρκεια της περασμένης Comic-Con). Η σειρά ακολουθεί τον Jordan Hembrough (γνωστό και ως Toy Hunter) ο οποίος ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις της Αμερικής για να συναντήσει συλλέκτες παιχνιδιών που προτίθενται να του πουλήσουν επιλεγμένα αντικείμενα από την συλλογή τους. Η σειρά παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον λόγω της αναφοράς σε τιμές, σε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του παιχνιδιού, την σπανιότητα του κ.ά.

Το Toy Hunter ανανεώθηκε για άλλη μία σεζόν με νέα επεισόδια να είναι καθ' οδόν.

Επίσης, ελέγξε και ένα άλλο show το οποίο ονομάζεται COMIC BOOK MEN και στοχεύει στο ίδιο κοινό με τα προηγούμενα, αλλά αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα comics, παρά στο αλισβερίσι.

Για περισσότερες πληροφορίες για κάθε σειρά, επισκεφτείτε καθέναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

Collection Intervention

Toy Hunter

Comic Book Men

(Σημείωση: είναι στην κρίση των admins/mods να μετατοπίσουν το παρόν θέμα, καθώς δεν είμαι απόλυτα σίγουρος εαν υπάγεται σε αυτή την κατηγορία)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγνωμη αλλα τετοιου ειδους εκπομπες ναι μεν αναφερονται σε παλια παιχνιδια αλλα δεν το κανουν με σωστο τροπο.

Αντιθετα προμοταρουν τους απανταχου "στοκατζηδες" και την προσπαθεια τους να βγαλουν ευκολο και γρηγορο χρημα!

Εχουν την λογικη του: "Βρισκω παλια,σπανια,πρωτοτυπα,ακυκλοφορητα παιχνιδια...τα αγοραζω σε ξεφτιλα τιμη και τα πουλαω σε υπερβολικες τιμες για να τα οικονομησω!!!!".

Με βρισκουν εντελως αντιθετο και καθετο!

Αλλωστε δεν μας ενδιαφερει το τι γινεται στην αλλη μερια του Ατλαντικου αφου ειναι καθαρα Αμερικανικο προιον και

απευθυνεται σε Αμερικανικο κοινο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stayros είπε:
Συγνωμη αλλα τετοιου ειδους εκπομπες ναι μεν αναφερονται σε παλια παιχνιδια αλλα δεν το κανουν με σωστο τροπο.Αντιθετα προμοταρουν τους απανταχου "στοκατζηδες" και την προσπαθεια τους να βγαλουν ευκολο και γρηγορο χρημα!

Εχουν την λογικη του: "Βρισκω παλια,σπανια,πρωτοτυπα,ακυκλοφορητα παιχνιδια...τα αγοραζω σε ξεφτιλα τιμη και τα πουλαω σε υπερβολικες τιμες για να τα οικονομησω!!!!".
Συμφωνώ μαζί σου Σταύρο. Η λογική που περιγράφεις είναι η λογική του TOY HUNTER, καθώς και ενός άλλου show που είναι στα σκαριά, του TOY TRAVELER.

Για να είμαι ειλικρινής, με απογοήτευσαν και οι δύο σειρές γιατί και οι δύο παρουσιαστές (καθώς και οι λοιποί συμμετέχοντες) αντιμετωπίζουν τα vintage παιχνίδια ως επένδυση και πακετάκια από συμπυκνωμένα δολλάρια.

Όσον αφορά το COLLECTION INTERVENTION, κάλιστα θα μπορούσε η σειρά να είναι αντικείμενο συζήτησης, μελέτης και έρευνας για ψυχολόγους, καθώς οι συγκεκριμένοι συλλέκτες παρουσιάζονται ως προβληματικοί χαρακτήρες που έχουν εμμονή με την συλλογή τους.

Για το COMIC BOOK MEN δεν έχω άποψη γιατί δεν το παρακολουθώ. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τα κόμικς.
 
Οποτε δεν βρισκω τον λογο υπαρξης του εν λογο θρεντ...
 
Είχα δει πρόσφατα το pilot επεισόδιο του TOY HUNTER και δεν μου άρεσε καθόλου η λογική της σειράς.

Πολύ φοβάμαι οτι θα καταλήξουμε πάλι σε κουβέντες για στοκατσίδες και τις εξωφρενικές τιμές που πουλάνε μερικοί, ή για την εκμετάλλευση κάποιων που δεν ξέρουν τί έχουν στα χέρια τους και πούλησαν σε ξεφτίλα τιμές το παιχνίδι ή το κόμικ. Ή ακόμα χειρότερα να το παίξουμε ψυχαναλυτές για το πάθος του καθένα :)

Επιπλέον οι εν λόγω σειρές είναι φετινές, επομένως ξεπερνούν κατά πολύ τα ρετρο-όρια του φόρουμ.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα