Τι αγόρασα με δικά μου χρήματα

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.242
Αντιδράσεις
5.959
Μια αγορά που είχα κάνει με δικά μου χρήματα από αποταμίευση ήταν όταν ήμουν στην Α' Λυκείου. Περιμένοντας την αστική συγκοινωνία το μεσημέρι για το σπίτι από το σχολείο πάντα μου άρεσε να χαζεύω τα καταστήματα. Κοντά στη στάση του λεωφορείου υπήρχε ένα κατάστημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και αγόρασα μια μασκότ ΘΡΥΛΕΩΝ, 5000 δρχ.

Την τελευταία μέρα των σχολικών εξετάσεων στην Α' Λυκείου σε ένα μαγαζί κοντά στη στάση του λεωφορείου για την επιστροφή στο σπίτι, πάλι με χρήματα της αποταμίευσης, είχα αγοράσει ένα game boy color με έγχρωμη οθόνη και μια κασέτα παιχνιδιού ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ, 40.000 δρχ. Αν και το game boy color δεν ανήκει στα όρια του ρετρό, αυτή η αγορά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα.

Όταν είχα αγοράσει μάλιστα το game boy έπαιζα πολύ και το είχα φυλαγμένο στο κουτί του όταν τελείωνα. Φυσικά δεν είπα σε κανέναν για αυτή την αγορά, το είπα πολύ αργότερα...και δεν έγινε τίποτα.

Τι είχατε αγοράσει με δικά σας χρήματα και τι αξία είχε η αγορά για σας; Αγοράσατε κάτι επειδή το θέλατε πραγματικά ή παρασυρθήκατε; Είπατε στο σπίτι τι αγοράσατε ή το αποκαλύψατε αργότερα;
 
Με αποταμιεύσεις εμένα και της αδερφής μου αγοράσαμε το Game Boy το 1994.
 
Μόνο περιοδικά έπαιρνα στα κρυφά, με δικά μου λεφτά. Δεν τολμούσα για κάτι πιο ακριβό... :D
 
Για αρχη μονο περιοδικα σε μικρη ηλικια.Λιγο αργοτερα με λεφτα απο καλαντα αγορασα το HE-MAN(μια κουκλα που ειχε κατι σαν αναπτηρα στο στηθος και εβγαζε σπιθες.Αυτο που πηρα ομως με δικα μου λεφτα απο δουλεια ειναι μετα το στρατο το πρωτο μου PlayStation 1 και αργοτερα ολες τις υπολοιπες κονσολες.
 
Με "δικά" μου λεφτά αρχικά έπαιρνα κόμιξ (σας εξέπληξα ε; ) Μάλιστα μιας και τότε (μέσα της δεκαετίας του 80) διάβαζα το Ποπάυ το οποίο κυκλοφορούσε τις Τετάρτες αν θυμάμαι καλά και κόστιζε 50 δραχμές (που δεν ήταν και λίγα λεφτά καθώς γύρω στο 50ρι ήταν το ημερήσιο χαρτζιλίκι μου), τις Τρίτες αγόραζα με τις οικονομίες μου εφημερίδα για τον παππού μου, που και αυτή κόστιζε 50 δραχμές. Ο παππούς μου χαρούμενος που τον σκέφτηκα μου έδινε χαρτζιλίκι 100 δραχμές και έτσι και η εφημερίδα πληρωνόταν, και λεφτά για το Ποπάυ είχα :cool: .

Την ίσια περίοδο με τις εισπράξεις από τα κάλαντα (που πάντα χρηματοδοτούσαν την αγορά κανενός playmobil ή/και κανενός βιβλίου του Βερν) αλλά και οικονομική ενίσχυση του πατέρα μου αγοράστηκαν 2 ποδήλατα BMX για εμένα και τον αδερφό μου.

2-3 χρόνια αργότερα έκανα το πρώτο μεγαλόπνοο σχέδιό μου. Μάζεψα 10ρι το 10ρι κανένα 2.000ρο και αγόρασα τον πρώτο μου δίσκο (βινυλίου βέβαια) τα 42 σφηνάκια, ένα διπλό δίσκο με διασκευές ποπ-ροκ τραγουδιών της εποχής (Μιλιώκας, Μπουλάς, Καρβέλας, Γιοκαρίνης κτλ) :cool: . Τότε πήγαινα πέμπτη δημοτικού αν δεν κάνω λάθος.

Τα Ποπάυ τα φάγανε τα ξαδέρφια του Μίκυ Μάους, τα ποδήλατα χαρίστηκαν, νομίζω όμως ότι πρέπει να υπάρχουν ακόμα στην αποθήκη μερικά Playmobil και ο δίσκος.
 
Περα απο κομικοπεριοδικαβιντεοκασετοταινιες,μερικες χαρακτηριστικες αγορες σε ηλικια που δεν δικαιολογειται το αυτοτονομο της αγορας και που θυμαμαι χαρακτηριστικα ηταν μια κασσετα με τους Next of Kin λογω Knight Rider,ενα στρουμφοσπιτο στο αστρονομικο ποσο για την εποχη και το μικρος της ηλικιας μου 900δρχ,απο αυτα με τις φιγουρες στα 80ς και ενα TV Modulator για το CPC αυτο και αν ηταν στα 12.000δρχ.


Θα ταν και αλλα,αν τα θυμηθω...
 
Μια διευκρίνηση παρακαλώ. Όταν λέμε "δικά" μου χρήματα εννοούμε τα λεφτά που μας δίναν συγγενείς ας πούμε και το χαρτζιλίκι των γονιών? Αν ναι τότε κι εγώ αγόραζα περιοδικά όπως Πόπαυ, Μπλέκ κτλ. Ακόμη είχα αγοράσει κασσέτες για το Game Gear + το Gear Master.
 
Κρυφά: Αεροβόλο πιστόλι crosman 356 (μαγνουμ) + μία κοντή κάνη + διόπτρα

Αεροβόλο πιστόλι crosman επαναληπτικό

Αεροβόλο τυφέκιο BSA

Αεροβόλο τυφέκιο Κινέζικο (το πρώτο μου) (Γυμνάσιο όλα τα παραπάνω)

Gameboy (δύο κιόλας, το κλασσικό γκρι και ένα κίτρινο με θήκη)

Παπί (Β' λυκείου)

Αμάξι (φοιτητής)

Τα παραπάνω είναι τα πιο ''χοντρά'', λίγα ανακαλύφθηκαν και έγινε epic μάχη όταν τα βρήκαν.

Φανερά: Περιοδικά αυτοκινήτων και μηχανών

Cd φορητό
 
PT8 είπε:
Κρυφά: Αεροβόλο πιστόλι crosman 356 (μαγνουμ) + μία κοντή κάνη + διόπτραΑεροβόλο πιστόλι crosman επαναληπτικό

Αεροβόλο τυφέκιο BSA

Αεροβόλο τυφέκιο Κινέζικο (το πρώτο μου) (Γυμνάσιο όλα τα παραπάνω)

Gameboy (δύο κιόλας, το κλασσικό γκρι και ένα κίτρινο με θήκη)

Παπί (Β' λυκείου)

Αμάξι (φοιτητής)

Τα παραπάνω είναι τα πιο ''χοντρά'', λίγα ανακαλύφθηκαν και έγινε epic μάχη όταν τα βρήκαν.

Φανερά: Περιοδικά αυτοκινήτων και μηχανών

Cd φορητό
Καλά βρε θηρίο τα όπλα μόλις και μετά βίας μπορώ να καταλάβω ότι βρήκες κρυψώνα και τα έχωσες. Το παπί και το αμάξι πως τα κατάφερες?
 
Με δικα μου χρηματα οταν ημουν μικρος (Χαρτζιλικι δηλαδη οτι μαζευα απο συγγενεις και καλαντα τα Χριστουγεννα...) περα απο τα διαφορα μικροπραγματα : κομιξ,gijoe,αυτοκολλητα κτλ.. To 1o "μεγαλο" πραγμα που αγορασα ηταν το Gameboy Xριστουγεννιατικη προσφορα 31.900δρχ με 3 παιχνιδια (r-type,gargoyle's quest και magnetic soccer).Φυσικα και το ειδανε στο σπιτι αφου δεν ξεκολλαγα απο εκει!! :D Δεν μπορω να θυμηθω αν ειχα παει μονος μου στο μαγαζι ή με ειχανε παει (το μαγαζι ηταν 30-40 μετρα απο το σπιτι μου χωρις να περασω δρομο , οποτε πηγαινα απο πολυ μικρος) . Μετα ακολουθησαν πολλα και διαφορα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με δικα μου χρηματα αγοραστηκαν αρκετα πραγματακια τα οποια καποια εχω ακομα και σημερα! :)

Και οταν λεω δικα μου δεν εννοω χαρτζηλικι απο συγγενεις και λοιπα (αυτο σπανια το βλεπα) αλλα απο την δουλεια μου.

Α ναι...ξεχασα να σας αναφερω οτι δουλευα απο τα 13 μου μαζι με τον πατερα μου ( :wait2: ...καπου το εχω ξαναπει αυτο... :banghead: )

οποτε λεφτα υπηρχαν και ξοδευτηκαν αναλογως σε...

Playmobil

Transformers

GI JOE

Mega Drive

Subbuteo

διαφορα περιοδικα

18αρι ποδηλατο

ρουχα

παπουτσια

Υπολογιστη (ο πρωτος,αρχες 90s)

Playstation

διακοπες

εργαλεια για την δουλεια

διπλωμα αυτοκινητου
 
johnny19818 είπε:
Καλά βρε θηρίο τα όπλα μόλις και μετά βίας μπορώ να καταλάβω ότι βρήκες κρυψώνα και τα έχωσες. Το παπί και το αμάξι πως τα κατάφερες?
Το παπί το καβάτζωνα στην πυλωτή ενός φίλου και πήγαινα από εκεί και το έπαιρνα.

Το αμάξι το είχα στην Αγγλία οπότε ήμουν 2.000km μακριά :D

Όλα αυτά mid και late 90s.

Tα όπλα τα έκρυβα στην αποθήκη, στο υπόγειο.
 
Ό,τι χαρτζιλίκι έπαιρνα το έδινα στον πατέρα μου για αποταμίευση μόλις γινόταν τουλάχιστον χιλιάρικο. Τα μόνα χρήματα που αποτελούσαν εξαίρεση ήταν εκείνα από τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, με τα οποία πάντα αγόραζα μικροδωράκια για τους δικούς μου. Για τον εαυτό μου, θυμάμαι, αγόρασα το επιτραπέζιο παιχνίδι Mindtrap.
 
με τα πρώτα δικά μου χρήματα δουλεύωντας αγόρασα έναν μικρό δίσκο 45αρι του paul mccartney(1979) το mull of kintyre
 
Ένα πράγμα που θυμάμαι πολύ έντονα πήραμε στη μάνα μας η αδερφή μου κι εγώ ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό (δηλ.μηχανή που κουρεύει το γκαζόν) γιατί έκοβε το γκαζόν...με το δρεπάνι. Από το Gőtzen ένα γερμανικό πολυκατάστημα που τώρα έχει κλείσει. Φυσικά συγκινήθηκε πολύ! Ήταν τα χρόνια αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα μου όπου προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε πέρα με 4 στεγαστικά δάνεια νοικιάζοντας το σπίτι μας στο χωριό σε ξένους. Μια από τις απαιτήσεις του ΕΟΤ για να μας δώσει άδεια ήταν το γκαζόν. 
 
Το κυριότερο που θυμάμαι να αγοράζω με το χαρτζιλίκι είναι  playmobil, συναρμολογούμενα, Μπλεκ και να πηγαίνω να γράφω κασέτες στο κοντινότερο δισκάδικο. 

Με τον πρώτο μου μισθό πήγα και αγόρασα ένα Dremel :D
 
Με τα πρώτα λεφτά που κέρδισα χαζοδουλεύοντας το καλοκαίρι του 2003, αγόρασα ένα mp3 player NAPA. Τα έφερνε το Πλαίσιο, με την "τρομακτική" μνήμη των 128 ΜΒ  το οποίο έλιωσα στην κυριολεξία :)

Με τον 1ο μου μισθό από την 1η μου κανονική δουλειά αγόρασα μια ηλεκτρική κιθάρα :p . Δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ από μέσα μου ο Rory Gallagher που πίστευα οτι είχα, με αποτέλεσμα να κάθεται για χρόνια και να πουληθεί κάποια στιγμή.

Μικρός ότι λεφτά έπεφταν στα χέρια μου, τα ξόδευα σε χρόνο dt. Είτε σε παιχνίδια είτε σε φαγώσιμα. Με τα κάλαντα αγόραζα δώρα για τους δικούς μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με χρήματα από χαρτζηλίκι, δώρα σε γιορτές, κάλαντα κλπ. αγόραζα κυρίως συναρμολογούμενα αεροπλάνα. Με τον πρώτα χρήματα από εργασία πήρα δώρα σε συγγενείς. 
 
Πίσω
Μπλουζα