Πω πω disco μαγεία! Ευχαριστούμε!Alec R. Costandinos - Trocadéro Suite (1978)
The Good the Bad and the Ugly • Main Theme • Ennio MorriconeΕίμαι δουλειά, τρώω για μεσημεριανό και ακούω ("βλέπω" εν προκειμένω) αυτό το αριστούργημα:
Ακούγοντας τη φωνή της κοπέλας, θυμήθηκα κάποτε έναν φίλο μου συ-μηχανόβιο που είχε κάνει σχέση με μία πανέμορφη κοπέλα και μου έλεγε ότι τον είχε ερωτευτεί πριν καν τον δει, μόνο και μόνο ακούγοντας τον να μιλάει (ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να πείσει ένα ολόκληρο έθνος ότι δεν υπάρχουν άλλα έθνη στον πλανήτη)
Το είχα σε κασέτα στα 80s !Τι ακούω απόψε; ένας Θεός ξέρει τι ακούω! Με επηρέασε ο Blue Max με την πακιστανική disco (πού πας και τα βρίσκεις, ήθελα να 'ξερα),
Τι τραγουδάρα είναι αυτή!..Καψούρα ατελείωτη!!!Ενα κορυφαίο κομμάτι από το δίσκο που καθόρισε το ύφος του Power metal.
Helloween - A tale that wasn't right
Ημουν 15 χρονών στο σπίτι του τωρινού κουμπάρου μου ο οποίος ήδη έχει αρχίσει ν'ακούει μεταλ (εγώ άργησα αρκετά θα έλεγα), όταν μου έβαλε αυτό το κομμάτι το οποίο είχα ήδη ακούσει σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό και θυμόμουν μόνο το ρεφραίν. Δεν ήξερα ούτε τίτλο ούτε μπάντα. Μαλιστα σκιάχτηκα κάπως όταν μου έδειξε το εξώφυλλο. Ως τότε ήμουν παιδί του Γιάννη του Μποτζόβη και των Σκορπιών (που μετα βίας ήταν μεταλ). Το άκουσα και...την άκουσα, κυρίως λόγω του εξωφύλλου, κι έτσι πέρασε και δεν ακούμπησε. Ασταδιάλα με τους σατανάδες! Πόσο λάθος ήμουν, το έμαθα μετά από χρόνια.
Δε θεωρώ υπερβολικό το να πω ότι ο Κίσκε καθόρισε με τη φωνή του το είδος αυτό.
Αυτό είναι ενα τραγούδι για πάντα...