Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Χάρις Αλεξίου ‎– Χρόνια Χελιδόνια, απο τον δισκο "24 Τραγούδια" (1977)

Ενα ακομα απο την δισκοθήκη των παιδικών αναμνήσεων...

Αναρωτιέμαι πως με τετοιες επιρροές δεν κατέληξα να ακούω ελληνική μουσικη... μαλλον επανάσταση κατα του κατεστημένου! :fafoutis:
Μπορεί αυτό να έγινε από αντίδραση, λόγω ακουσμάτων από τον ευρύτερο σχολικό περίγυρο αλλά και τους φίλους. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.
Το συγκεκριμένο τραγούδι, σε μουσική Χρήστου ΝΙκολόπουλου και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου όπως αναγράφεται και στην περιγραφή του αποσπάσματος, είναι ένα από τα ωραιότερα που έχει ερμηνεύσει η Χάρις Αλεξίου.

Παραθέτω τα βίντεο κλιπ με συμμετοχή της Ελένης Μενεγάκη εκτός του Προκαλείς του Μιχάλη Ρακιντζή.
Η Ελένη Μενεγάκη έχει συμμετάσχει σε όλα τα βίντεο κλιπ του δίσκου ΤΙΜΗ ΜΟΥ 1991 του ΑΝΤΥΠΑ

ΑΝΤΥΠΑΣ_ΕΝΑ ΣΟΥ ΣΗΜΑΔΙ ΜΟΝΟ-ΣΠΑΝΙΟ video-clip 1991
Μουσική : Αλέκος Χρυσοβέργης, Στίχοι : Σπύρος Γιατράς από τον δίσκο ΤΙΜΗ ΜΟΥ 1991
Σημείωση: Το εικονιζόμενο αεροσκάφος τύπου Boeing 747-284B (το 84 ήταν ο κωδικός της Boeing για την Ολυμπιακή Αεροπορία) με όνομα OLYMPIC EAGLE και νηολόγιο SX-OAB( βλ. στο 1:51 όπου φαίνεται τμήμα του ονόματος και τα αρχικά OAB στην θυρίδα του ριναίου τροχού) βρίσκεται παροπλισμένο σε χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

ΑΝΤΥΠΑΣ-ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ_σπανιο video-clip 1991 (ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ)
Μουσική: Σαράντης Σαλέας, Στίχοι: Αντύπας από τον δίσκο ΤΙΜΗ ΜΟΥ 1991

ΑΝΤΥΠΑΣ_ΔΕΝ ΣΕ ΑΛΛΑΖΩ-ΣΠΑΝΙΟ video-clip 1991
Μουσική: Αντύπας, Στίχοι : Γιάννης Παπαϊωάννου

Λάμπης Λιβιεράτος - Δάκρυ δάκρυ(1998)
Στίχοι-Μουσική: Νίκος Καρβέλας
Από το LP/CD "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ" που κυκλοφόρησε το 1998 από την Columbia-SONY MUSIC.

Η διεύθυνση "https://youtu.be/aSGEu1YQS2I" στο youtube είναι σωστή, αλλά έτσι όπως είναι γραμμένος ο σύνδεσμος βγάζει σφάλμα.
Το τραγούδι είναι του 1969 , όπως φαίνεται από το -69 στον αριθμό αδείας πάνω στο δισκάκι, ωστόσο κυκλοφόρησε 28-06-1970.
πηγή

Τελευταία επεξεργασία:
Στην άλλη πλευρά το δισκάκι OLYMPIC OE 74028 (28-06-1970) έχει το
MAGICS - ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ
Ο αριθμός αδείας(λογοκρισίας) του συγκεκριμένου τραγουδιού τελειώνει σε -70 άρα το τραγούδι είναι του 1970.

Μόλις το άκουσα στο Δεύτερο Πρόγραμμα, και υπέθεσα ότι ήταν η αρχική εκδοχή του τραγουδιού και η Αρλέτα ήρθε μετά. Αλλά ψάχνοντας είδα ότι είχα λάθος.Η Γαλλική είναι πολύ μεταγενέστερη :)

Εγω την πάτησα ετσι με το «φωτιά», των Βισση, Καρβέλα και το “big city nights” των Scorpions.
Πλέον απομένει να αποδειχθεί αυτο που είχε πει κάποτε ο Μαρκόπουλος πως του κλέψανε μουσική οι Pink Floyd, για να υπάρξει πλήρης αποκαθήλωση των ειδώλων o_O

And Then You Went Away (1995) Άννα-Μαρία Βιθυνού
Διασκευή στίχων στην Αγγλική : Λουκίλα Καρρέρ (σύζυγος του Πλέσσα)
Ενορχήστρωση & πιάνο : Μίμης Πλέσσας από τη συλλογή ''Στο Δρόμο Του Μίμη Πλέσσα – Τιμής Ένεκεν''
Πρόκειται για διασκευή του "Ποιά νύχτα σ' έκλεψε" την οποία δεν γνώριζα.
Κατά τη γνώμη μου και χωρίς να αδικήσω την ερμηνεία της Άννας-Μαρίας Βιθυνού,
θα έπρεπε να το ερμηνεύσει η Μαντώ ως εξαιρετική στο αγγλόφωνο τραγούδι.

Τελευταία επεξεργασία:
Δήμητρα Γαλάνη - Μ’ αγαπούσες, απο τον δισκο "Μ' Αγαπούσες Θυμάμαι..." (1978)

Αυτος εδω ο γερος σκυλος δεν μπορει να μαθει νεα κολπα! :icon_lol:
Το τραγούδι έχει ερμηνεύσει σε επανεκτέλεση η Μαντώ στο 6ο προσωπικό της άλμπουμ (και τελευταίο στη MINOS) "Ανήσυχο Βλέμμα" το 1994.

ΜΑΝΤΩ Μ' ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ

Πίσω
Μπλουζα