Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
And Then You Went Away (1995) Άννα-Μαρία Βιθυνού
Διασκευή στίχων στην Αγγλική : Λουκίλα Καρρέρ - Πλέσσα
Ενορχήστρωση & πιάνο : Μίμης Πλέσσας από τη συλλογή ''Στο Δρόμο Του Μίμη Πλέσσα – Τιμής Ένεκεν''
Πρόκειται για διασκευή του "Ποιά νύχτα σ' έκλεψε" την οποία δεν γνώριζα.
Κατά τη γνώμη μου και χωρίς να αδικήσω την ερμηνεία της Άννας-Μαρίας Βιθυνού,
θα έπρεπε να το ερμηνεύσει η Μαντώ ως εξαιρετική στο αγγλόφωνο τραγούδι.

Ποιά νύχτα σ'έκλεψε LIVE - Μητροπάνος - Poia nyxta s'eklepse - Mitropanos
Μουσική: Μίμης Πλέσσας , Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο - 2002.

Και η επανεκτέλεση με τη Μαντώ βεβαίως (θα της ταίριαζαν περισσότερο οι προηγούμενες ενορχηστρώσεις)
Μαντώ - Ποιά Νύχτα Σε 'Εκλεψε
Παραγωγή: Τέρυ Σιγανός
Κυκλοφορία: 2003
2111 ALPHA RECORDS

Τελευταία επεξεργασία:
Απόψε ανέβηκα στην ταράτσα να δω την Ακρόπολη μετά τη βροχή και παρ' όλες τις κεραίες τηλεόρασης που αυθάδικα ξεπετάγονταν από παντού στο οπτικό μου πεδίο, δεν μπορούσα να μην θαυμάσω για εκατομμυριοστή φορά το υπέρλαμπρο σήμα κατατεθέν της μεγάλης μας πόλης. Μακάρι η θέα στη παρακάτω φωτό να ήταν η δική μου αλλά ακόμη κι έτσι δεν παύει να μου δημιουργεί ρίγη συγκίνησης καθε φορά που την αντικρίζω.
Το μουσικό θέμα που ντύνει τη φωτογραφία μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό αλλά μου ταίριαξε πολύ στο σκηνικό.

Athens-Acropolis-Panorama-Night.jpg

Henry Mancini - Cortina (1963)

Απόψε ανέβηκα στην ταράτσα να δω την Ακρόπολη μετά τη βροχή και παρ' όλες τις κεραίες τηλεόρασης που αυθάδικα ξεπετάγονταν από παντού στο οπτικό μου πεδίο, δεν μπορούσα να μην θαυμάσω για εκατομμυριοστή φορά το υπέρλαμπρο σήμα κατατεθέν της μεγάλης μας πόλης. Μακάρι η θέα στη παρακάτω φωτό να ήταν η δική μου αλλά ακόμη κι έτσι δεν παύει να μου δημιουργεί ρίγη συγκίνησης καθε φορά που την αντικρίζω.
Το μουσικό θέμα που ντύνει τη φωτογραφία μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό αλλά μου ταίριαξε πολύ στο σκηνικό.

Athens-Acropolis-Panorama-Night.jpg

Henry Mancini - Cortina (1963)

Henry Mancini Bateau Mouche (1963)

Από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου
Ο ταχυδρόμος
Στην περιγραφή αναγράφονται :
"Όταν τον Ιούνιο του 1976 γυρίζαμε τη Μουσική βραδιά με τον Νίκο Ξυλούρη, ο Νίκος είχε ήδη στο ρεπερτόριο του τα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης αλλά και Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο, Χάλαρη και Λεοντή, άρχιζε τότε να ηχογραφεί και τα τραγούδια του Λουκά Θάνου, όμως Χατζιδάκι και Θεοδωράκη δεν είχε τραγουδήσει. Σκέφτηκα λοιπόν καθώς βρισκόμασταν με το συνεργείο της ΕΡΤ στην μπουάτ όπου ο Νίκος είχε περάσει τον χειμώνα, να του ζητήσω να μας τραγουδήσει Χατζιδάκι, σαν αυτοσχεδιασμό, χωρίς καν πρόβα. Κι έτσι τραγούδησε ο Ξυλούρης αυτόν τον μοναδικό και σύντομο «Ταχυδρόμο». Στην κιθάρα τον συνοδεύει ο εξαιρετικός κιθαριστής Κώστας Νικολόπουλος."

Ένα βαρύ ζεϊμπέκικο του Ευάγγελου Μπαλή
ΚΛΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΟΥΡΑΝΕ_ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΘΑ Σ ΕΧΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑΡΙ ΜΟΥ - ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
Ευαγ.Μπαλής

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο δισκάκι 45 στροφών ODEON, DSOG-2608, 1960
και σε δίσκο γραμμοφώνου 78 στροφών ODEON, GA-8089

πηγή : https://vinyl.gr/Odeon (45) Photos 2601.html

ΔΑΚΗΣ - ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΣΤΙΧΟΙ - ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ -
1973 / ΑΠΟ ΤΟ LP " ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Πίσω
Μπλουζα