Τι ακούω απόψε ...

Μου αρέσουν πάρα πολύ και έχω ακούσει πολύ Still Corners τα τελευταία χρόνια (τους γνώρισα από την κόρη μου). Σε ανάλογο ύφος το επόμενο track από μια μπάντα που επίσης μου αρέσει,

Καλημέρα.

Beach House - Myth (2012)

 
Από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου στο youtube

Απ’ τής Ζέας το λιμάνι - Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Απ’ τής Ζέας το λιμάνι» είναι ένα από τα αθάνατα ρεμπέτικα που διασκεύασε ο Μάνος Χατζιδάκις για τις «Πασχαλιές μέσα απ’ τη νεκρή γη» τού 1962. Το άφησε όμως εκτός δίσκου και χάρισε σε μένα την ηχογράφηση. Που εγώ την έδωσα στην εταιρία ΜΙΝΩΣ όταν αργότερα βγήκαν οι «Πασχαλιές» και σε cd με την επιμέλεια τού Βασίλη Νικολαΐδη. Αυτή η ηχογράφηση υπάρχει στο δικό μας fb, αλλά και στο YouTube. Το τραγούδι στην αυθεντική λαϊκή του εκτέλεση με τον ίδιο το συνθέτη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Δημήτρη Περδικόπουλο πρωτοκυκυκλοφόρησε στις 78 στροφές το 1946. Όταν μετά από 43 χρόνια, το 1989, θέλησα να κάνω ένα αφιέρωμα στον Χαράλαμπο Βασιλειάδη ή Τσάντα στην τηλεόραση τής ΕΡΤ στη σειρά «Οι παλιοί μας φίλοι», ζήτησα από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να πεί αυτό το πανέμορφο τραγούδι, που τους στίχους του, τους είχε γράψει ό Τσάντας. Είναι το βίντεο που σάς δείχνουμε. Ενορχήστρωση Νίκος Κούρος, οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Κατωτάκη, σκηνοθεσία Κώστα Αυγέρη. Και η Άλκηστις στις καλύτερες στιγμές της.

 
Επίσης από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου στο youtube

Όλες του κόσμου οι Κυριακές

Πολυγραφότατοι και ο συνθέτης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο στιχουργός, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Αλλά ούτε και η ερμηνεύτρια, η Χάρις Αλεξίου, υστερεί σε αριθμό ηχογραφήσεων και επιτυχιών. Μία από τις πιο ευτυχείς συναντήσεις τών τριών είναι το τραγούδι «Όλες τού κόσμου οι Κυριακές», από τα περιεχόμενα του μεγάλου διπλού δίσκου τού 1977 «Χάρις Αλεξίου/ 24 τραγούδια». Μια πλούσια, ποικιλόχρωμη συλλογή με δημοτικά, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, διαλεγμένα με μεράκι για τη φωνή τής Χαρούλας. Στο βίντεο που έχουμε εδώ η Χάρις Αλεξίου παίζει κιθάρα και τραγουδά μέσα από την εκπομπή «Αφιερώματα» που είχε ετοιμάσει για την τηλεόραση τής ΕΡΤ στα χρόνια τού ‘80 το τμήμα μας, τμήμα ψυχαγωγικών εκπομπών, με τιμώμενο πρόσωπο τον Χρήστο Νικολόπουλο. Σκηνοθέτης ο Άρης Παπαθεοδώρου.

 
Γιώργος Ταλιούρης – Θα Την Κάψω Την Καρδιά Μου

Γιώργος Ταλιούρης – Θα Μετανοιώσης Κάποτε
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στον δίσκο
Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Olympic – 0E 75001 ,1967


'' Ας είναι κι έτσι '' ΜΑΙΡΗ ΟΥΡΑΝΗ
( Χρ. Νικολόπουλου - Μάρως Μπιζάνη )
Η πρώτη εκτέλεση σε 45άρι της εταιρείας
Monitor – MO 1009/1010 (1970)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ - Σ' ΑΓΑΠΑΩ Μ' ΑΚΟΥΣ
Στίχοι: Θεόδωρος Άγγελος
Μουσική: Νίκος Μπαξεβάνης
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γύρισα απόψε σπίτι, οι επισκέπτες του ΣΚ είχαν φύγει, το σαλόνι έμοιαζε με κάτι λιγότερο από βομβαρδισμένο. Δε βαριέσαι, περάσαμε ωραία ωστόσο. Η φασίνα όμως χρειάζεται δυνατά ακούσματα. Λατρεμένη μπάντα απ' τα παλιά!

Riot - Sign Of The Crimson Storm (1988)

 
KATICA ILLÉNYI - Once Upon a Time in the West - Theremin *
* Προς μεγάλη μου έκπληξη αν και πρόκειται για γνωστό και αγαπημένο κομμάτι του Ennio Moriccone ανεκάλυψα ότι ο ήχος παράγεται από το συγκεκριμένο μουσικό όργανο


BEST OF ENNIO MORRICONE - MAN WITH A HARMONICA HQ
 
Schönfeld Marsch, op. 422 - Carl Michael Ziehrer ~ 2019 Vienna New Year's Concert

Julius Fucik - The Florentiner March

Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος "Berliner Luft" ΤΡΙΠΛΟ ΜΟΝΤΑΖ
 
Πίσω
Μπλουζα