Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Nόμιζα ότι ήταν από το Μαρόκο ,το τραγούδι...
και ένα trivia, η συνοικία που έμενε η Όφρα Χάζα στο Τελ Αβίβ όταν ήταν παιδί, λεγόταν hatikvah, που στα εβραϊκά σημαίνει ελπίδα, και είναι ο τίτλος του εθνικού ύμνου του Ισραήλ.
και να περάσουμε σε κάτι πιο ελαφρύ, Ανέβηκα τη σκάλα, από την καταπληκτική, ανεπανάληπτη, Χάρις Αλεξίου.
και το υπέροχο με τη Δήμητρα Γαλάνη, Σ' όποιον αρέσουμε

Τελευταία επεξεργασία:
Ανάμνησις, από τον Tony Pinelli του 1966.

Στο
μεταξύ άλλων υπάρχει και το παρακάτω :

Η ανάμνηση στα τουρκικά!!!!

Bitti O Rüya (Η ανάμνηση)

Στην περιγραφή αναφέρονται

" Το συγκρότημα Los Alcarson και τη μεγάλη του επιτυχία «El porompompero», θα τα θυμούνται οι ακροατές του παλιού ραδιοφώνου, από τα χρόνια του '60. Αυτό που εγώ δεν ήξερα και το μαθαίνω τώρα από το διαδίκτυο είναι ότι βασικό μέλος του συγκροτήματος ήταν ο Γαλλοαλγερινής καταγωγής τραγουδιστής Juanito, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Τυνησία το 1936 και από το 1965 ως το 1971, ζούσε στη γειτόνισσά μας Τουρκία. Ασφαλώς τότε, θα ηχογράφησε στα τουρκικά και την «Ανάμνηση» που το 2000 περιλήφθηκε στο δίσκο του «Canim Vatanim» (Αγαπημένη μου χώρα), με παλιές ηχογραφήσεις του Juanito από βινύλιο. Φυσικά για πνευματικά δικαιώματα και ποσοστά στους Έλληνες δημιουργούς, ούτε συζήτηση! "

Ακολουθέι ανάρτηση στο λογαριασμό μου στο youtube από το 45άρι δισκάκι με φυσικό ήχο από τα ηχεία (λήψη από κινητό).
Η Ανάμνησις - Tony Pinelli

Τελευταία επεξεργασία:
Alexandra - Illusionen 1969

H αδικοχαμένη από τροχαίο το 1969 Alexandra, σε ένα τραγούδι με δικούς της (ιδιαίτερα καλούς) στίχους και μουσική Udo Jürgens
Το συγκεκριμένο έγινε μεγάλη επιτυχία μετά το θάνατο της, στα αγγλικά από τον Matt Monro και την Shirley Bassey

Φανταστικό τραγούδι και μουσική! Άκουσα και της Shirley, απλά τέλειο. Υπάρχουν και αρκετές instrumental εκτελέσεις. Θα μπορούσε άνετα να ήταν soundtrack, όλες οι μελωδίες του τραγουδιού θα μπορούσαν να γεμίσουν ολόκληρη ταινία, σε διάφορες στιγμές της.
(ειδικά σε κάποια instrumental μου θύμισαν τους ήχους από "Ψυχή και σάρκα")

Ηρώ - "Παράπονο" και "Η ξενιτιά" ή "Bingeol" και "Jar ko parag"
(παραδοσιακά αρμένικα σε διασκευή του Haig Yazdjian, στίχοι Νικολακοπούλου)
στο lp "Τα κορμια και τα μαχαίρια" της Αρβανιτάκη 1994

Πολύ πρωτοπορία ο ήχος των παιδιών αυτών. Νομίζω ένα είδος μόνο του. Πως ήταν οι Massive Attack που εφηύραν το trip hop έτσι και οι Στέρεο Νόβα έβγαλαν ένα ιδιαίτερο είδος δικό τους καθαρά απ' το πουθενά. Το στυλ αυτό με την αφαιρετική απαγγελία χωρίς ομοιοκαταληξία που συνδύαζε hip hop με house ή ambient νομίζω δεν το συναντάς σε κανένα δίσκο και καλλιτέχνη στο εξωτερικό. Το πρώτο τους cd το είχα βρει ανυποψίαστος σε ένα τεύχος του περιοδικού Δίφωνο καλοκαίρι (Αύγουστο αν θυμάμαι) του 1999. Και λέω ανυποψίαστος γιατί είχα χάσει λίγο το ενδιαφέρον μου για το συγκεκριμένο περιοδικό (το αγόραζα κάθε μήνα φανατικά τα πρώτα τρία χρόνια).

Πολύ πρωτοπορία ο ήχος των παιδιών αυτών. Νομίζω ένα είδος μόνο του.
Σωστά το έθεσες. Ξεχωριστή μπάντα για μένα, τους άκουσα πολύ στα 90s. Τους έχω δει ζωντανά πάνω από μία φορά,. Φαντάσου εικόνα, το Ρόδον club (αν δεν με απατά η μνήμη μου) γεμάτο κόσμο, απόλυτο σκοτάδι, με μόνο φως τα γυαλιά με φακούς των ΣΝ.

John Serrie - Lumia Nights (2001)

Μητροπάνος - Κυρά ζωή

Αυτός ο Μητροπάνος λές και γεννήθηκε 35 χρονών. Αλήθεια καμια Ζωίτσα έχουμε εδώ μέσα;

Slaughter - Fly to the angels

Αυτό το "And i driiiiiive....." μού'χει κολλήσει στο μυαλό από τότε που πρωτοάκουσα το τραγούδι. Καθε φορά που ξεκινάει (όποτε το ακούω, μία φορά το χρόνο), περιμένω αυτό το driiiiive από την, ομολογουμένως, φωνάρα του Mark Slaughter.

Εντωμεταξύ.......ο Σφαγέας τραγουδάει "Πέτα στους αγγέλους", δηλαδή στους ουρανούς. Πόσο ταιριαστό όνομα για συγκρότημα για να τραγουδήσει τραγούδι με τέτοιο τίτλο. :fafoutis:

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα