και ένα trivia, η συνοικία που έμενε η Όφρα Χάζα στο Τελ Αβίβ όταν ήταν παιδί, λεγόταν hatikvah, που στα εβραϊκά σημαίνει ελπίδα, και είναι ο τίτλος του εθνικού ύμνου του Ισραήλ.Nόμιζα ότι ήταν από το Μαρόκο ,το τραγούδι...
ΣτοΑνάμνησις, από τον Tony Pinelli του 1966.
Φανταστικό τραγούδι και μουσική! Άκουσα και της Shirley, απλά τέλειο. Υπάρχουν και αρκετές instrumental εκτελέσεις. Θα μπορούσε άνετα να ήταν soundtrack, όλες οι μελωδίες του τραγουδιού θα μπορούσαν να γεμίσουν ολόκληρη ταινία, σε διάφορες στιγμές της.Alexandra - Illusionen 1969
H αδικοχαμένη από τροχαίο το 1969 Alexandra, σε ένα τραγούδι με δικούς της (ιδιαίτερα καλούς) στίχους και μουσική Udo Jürgens
Το συγκεκριμένο έγινε μεγάλη επιτυχία μετά το θάνατο της, στα αγγλικά από τον Matt Monro και την Shirley Bassey
Πολύ πρωτοπορία ο ήχος των παιδιών αυτών. Νομίζω ένα είδος μόνο του. Πως ήταν οι Massive Attack που εφηύραν το trip hop έτσι και οι Στέρεο Νόβα έβγαλαν ένα ιδιαίτερο είδος δικό τους καθαρά απ' το πουθενά. Το στυλ αυτό με την αφαιρετική απαγγελία χωρίς ομοιοκαταληξία που συνδύαζε hip hop με house ή ambient νομίζω δεν το συναντάς σε κανένα δίσκο και καλλιτέχνη στο εξωτερικό. Το πρώτο τους cd το είχα βρει ανυποψίαστος σε ένα τεύχος του περιοδικού Δίφωνο καλοκαίρι (Αύγουστο αν θυμάμαι) του 1999. Και λέω ανυποψίαστος γιατί είχα χάσει λίγο το ενδιαφέρον μου για το συγκεκριμένο περιοδικό (το αγόραζα κάθε μήνα φανατικά τα πρώτα τρία χρόνια).
Σωστά το έθεσες. Ξεχωριστή μπάντα για μένα, τους άκουσα πολύ στα 90s. Τους έχω δει ζωντανά πάνω από μία φορά,. Φαντάσου εικόνα, το Ρόδον club (αν δεν με απατά η μνήμη μου) γεμάτο κόσμο, απόλυτο σκοτάδι, με μόνο φως τα γυαλιά με φακούς των ΣΝ.Πολύ πρωτοπορία ο ήχος των παιδιών αυτών. Νομίζω ένα είδος μόνο του.