Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Black Sabbath-Headless cross
Η ΔΙΣΚΑΡΑ με τον Tony Martin, είναι τόσο τρομακτικό όσο "τρομακτική" ήταν η γατούλα μου όταν έβγαζε και καλά, νύχια (συγγνώμη κύριε Tony Iommi....)
πολύ πιο τρομακτικό είναι το Don't break the circle, των Demon, και όχι τόσο η μουσική, όσο οι στίχοι, όπως έλεγε ο αείμνηστος Σφουγγαράς στην εκπομπή του, και αναρωτιόμουν, θα δω ποτέ τους στίχους, τότε δεν υπήρχε ίντερνετ....
και πάλι τρομακτικό, αλλά τελείως διαφορετικό στυλ....
Ρακιντζής-Καρράς-είναι δικιά μου....

Τελευταία επεξεργασία:
Σήμερα ημέρα της Γυναίκας έτυχε αυτή η γυναίκα να έρθει και φέτος και να μας εκπολιτίσει παίζοντας για μιαμιση ώρα με την κιθάρα της.
Το encore ήταν αναμενόμενα το Asturias μιας και δεν το είχε μέσα στο προγραμμα η Ana Vidovic.
(Εντωμεταξύ αυτός που έβηξε μέσα στο βίντεο, πρέπει να έχει το πιο διάσημο βήξιμο με 48 εκατομμύρια views......)

Τελευταία επεξεργασία:
Απόψε μου ήρθε στο μυαλό ένα κομμάτι που το είχα ακούσει πρώτα από τη Φουρέιρα (πού να παω να κρυφτώ τώρα...) και ψάχνοντάς το βρήκα ότι το είχε τραγουδήσει πρώτη φορά η Dalida. Μιλάει για τον Gigi, ένα τύπο από τη Ναπολη που λάτρευε τη διασκέδαση και τις γυναίκες (βλ. Gigi l' amoroso) και ο οποίος κάποια μέρα βρήκε τραγικό θάνατο αφού τα έμπλεξε με τη χήρα ενός στρατηγού. Ήταν όμως πάααρα πολύ τυχερός και πήγε στον παράδεισο. Και λέω τυχερός γιατί δεν ήταν ότι κι ότι παράδεισος αλλά ο παράδεισος της disco!
Ε, κι εκεί που βρέθηκε συνέχισε τις "καλές" του συνήθειες, χόρευε, τραγουδούσε, έκανε γνωριμίες, τον λάτρεψαν τα αγγελάκια και χωρίς πολλά πολλά έγινε το αστέρι του ντισκοπαράδεισου.
Α ρε Gigi εραστή!

Dalida - Gigi In Paradisco (1980)

*το γεγονός ότι το βίντεο της Φουρέιρα έχει τις διπλάσιες προβολές (σχεδόν 900.000) από της Dalida με ξεπερνά.

Τελευταία επεξεργασία:
Απόψε μου ήρθε στο μυαλό ένα κομμάτι που το είχα ακούσει πρώτα από τη Φουρέιρα (πού να παω να κρυφτώ τώρα...) και ψάχνοντάς το βρήκα ότι το είχε τραγουδήσει πρώτη φορά η Dalida. Μιλάει για τον Gigi, ένα τύπο από τη Ναπολη που λάτρευε τη διασκέδαση και τις γυναίκες (βλ. Gigi l' amoroso) και ο οποίος κάποια μέρα βρήκε τραγικό θάνατο αφού τα έμπλεξε με τη χήρα ενός στρατηγού. Ήταν όμως πάααρα πολύ τυχερός και πήγε στον παράδεισο. Και λέω τυχερός γιατί δεν ήταν ότι κι ότι παράδεισος αλλά ο παράδεισος της disco!
Ε, κι εκεί που βρέθηκε συνέχισε τις "καλές" του συνήθειες, χόρευε, τραγουδούσε, έκανε γνωριμίες, τον λάτρεψαν τα αγγελάκια και χωρίς πολλά πολλά έγινε το αστέρι του ντισκοπαράδεισου.
Α ρε Gigi εραστή!

Dalida - Gigi In Paradisco (1980)

Ωραία πράγματα

Brooklyn Dreams - Street Man (1979)

Σήμερα είναι ημέρα Νταλλλλάρα.
Βεελζεβούλ. αλληγορικό που μας λέγαν και στο σχολείο
το πουκάμισο το θαλασσί πολύ ερωτικό
του κάτω κόσμου τα πουλιά
με πολύ σουρρεάλ στίχους
ρε παιδιά έχετε ποτέ καθίσετε να σκεφτείτε πόση μουσική, πόση ποίηση και πόση λογοτεχνία έχουμε, και μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνο εμείς, γιατί είναι στα ελληνικά; σιγά μην ξέρει ο μέσος Γερμανός ή Αμερικάνος τον Νταλάρα, τον Ελύτη ή τον Παπαδιαμάντη. το μόνο που ξέρει, και του σερβίρουν τα μέντια, είναι ότι είμαστε τεμπέληδες κλέφτες.

και λίγο italo....
martinelli-cinderella
ή αλλιώς ο κούκος ή αλλιώς το nightshow
den harrow-don't break my heart
ήταν μέσα σε μια κασέτα με χιτς των '80ς, εγώ βέβαια τότε δεν ήξερα ούτε τι είναι italo, ούτε τι είναι den harrow, και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, όταν αποδείχτηκε ότι δεν τραγουδούσε αυτός, παρόμοιο με τους milli vannilii...
den harrow-bad boy
για μένα από τα καλύτερα του, όποιος τραγουδούσε τέλος πάντων, σε ένα μήνυμα εξηγούσε ένας Γάλλος τι λένε στα backing vocals που ακούγονται στην διάρκεια του τραγουδιού

Πίσω
Μπλουζα