Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Η υψίφωνος Θεανώ Παπαδάκη τραγούδησε στο Λονδίνο
τον Nihavent Manes της Μαρίκας της Πολίτισσας 1929

Κρυφή πληγή είναι αδύνατο να λάβει σωτηρία
γιατί σ'αυτή τη συμφορά εσύ 'σαι η αιτία

Η υψίφωνος Θεανώ Παπαδάκη τραγούδησε στο Λονδίνο
τον Nihavent Manes της Μαρίκας της Πολίτισσας 1929
Για κοίτα σύμπτωση! Εδώ και δυο μέρες στο γραφείο μου τυχαίνουν μικρά projects που έχουν να κάνουν με την μουσική των μικρασιατικών παραλίων και της Πόλης (μουσικές που πέρα από τη δουλειά τις λατρεύω παιδιόθεν) και έτσι έχω καταλήξει να τις ακούω με τις ώρες. Σήμερα το απόγευμα στο μυαλό μου έπαιζε μια χασαπιά που αν και πολύ παλαιότερη κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε δίσκο το 1928 με τη φωνή του Γιώργου Βιδάλη. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες πολλές εκτελέσεις όπως του Αντώνη Νταλγκά ένα χρόνο αργότερα αλλά και πολύ πιο σύγχρονες όπως τις Γλυκερίας. Ωστόσο η πρώτη εκτέλεση όπου ακούγονται και ξύλινα κουτάλια να χτυπούν στο ρυθμό, είναι και η πιο αγαπημένη μου.

Γιώργος Βιδάλης - Το Μάγκικο (1928)

Για κοίτα σύμπτωση! Εδώ και δυο μέρες στο γραφείο μου τυχαίνουν μικρά projects που έχουν να κάνουν με την μουσική των μικρασιατικών παραλίων και της Πόλης (μουσικές που πέρα από τη δουλειά τις λατρεύω παιδιόθεν) και έτσι έχω καταλήξει να τις ακούω με τις ώρες. Σήμερα το απόγευμα στο μυαλό μου έπαιζε μια χασαπιά που αν και πολύ παλαιότερη κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε δίσκο το 1928 με τη φωνή του Γιώργου Βιδάλη. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες πολλές εκτελέσεις όπως του Αντώνη Νταλγκά ένα χρόνο αργότερα αλλά και πολύ πιο σύγχρονες όπως τις Γλυκερίας. Ωστόσο η πρώτη εκτέλεση όπου ακούγονται και ξύλινα κουτάλια να χτυπούν στο ρυθμό, είναι και η πιο αγαπημένη μου.

Φοβερή παρατήρηση!!!!! Συγχαρητήρια.

Για σήμερα Edoardo Vianello στο O Mio Signore 1963

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι αποχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο αρχικός κιθαρίστας των KISS και ιδρυτικό μέλος τους, ο Ace Frehley.
Οπότε, νομίζω ότι αξίζει να τον θυμηθούμε, παρέα με τους υπόλοιπους λεβέντες, εκείνες τις μακρυνές εποχές που έπαιζαν πραγματικό Hard Rock, με τα όλα τους....

Γιώργος Βιδάλης - Το Μάγκικο (1928)

Δίσκος 78 στροφών ODEON (Ελλάδος) με κωδικό GA-1248

Δισκογραφική Εταιρεία (label) : HIS MASTER'S VOICE (Singles)
Τύπος : 45
Κωδικός δίσκου : 7PG 3017
Κωδικός μήτρας : 7XGA 1169 Τίτλος : ΤΟ ΧΙΟΝΙ
Συνθέτης : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Στιχουργός : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τραγουδούν : ΡΕΠΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συμμετέχουν : ΠΕΡΡΑ ΑΝΤΖΕΛΑ
Διεύθ.Ορχήστρας : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μουσικοί : Κιθάρα : ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μπαγλαμάς : ΠΕΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Μπουζούκι : ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Μπουζούκι : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ντράμς : ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, Πιάνο : ΜΕΡΤΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ημερ.Ηχογράφησης : 29/8/1961

Στην άλλη πλευρά
Κωδικός μήτρας : 7XGA 1172 Τίτλος : Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ (Τσιφτετέλι)
Συνθέτης : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Στιχουργός : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τραγουδούν : ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Διεύθ.Ορχήστρας : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μουσικοί : Κιθάρα : ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μπαγλαμάς : ΠΕΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Μπουζούκι : ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Μπουζούκι : ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ντράμς : ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, Πιάνο : ΜΕΡΤΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ημερ.Ηχογράφησης : 29/8/1961

πηγή

Πίσω
Μπλουζα