Τι είναι αυτό το Μηχάνημα??

Radioyet.de

RetroN00b
Joined
2 Δεκ 2010
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
0
Γεια σας παιδιά..Κατ αρχάς καλώς σας βρήκα... Πριν από πολλά χρόνια μου έδωσε ο Πατέρας μου που είχε Κατάστημα με Αντίκες στην Αθήνα αυτό το Μηχάνημα Coin Op..... Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι στο Ίντερνετ για αυτό το Μηχάνημα... Δεν είναι Φλιπεράκι αλλά έχει μέσα μια μπάλα του Φλίπερ λίγο μικρότερη από τις κανονικές... Στο Τζάμι επάνω γράφει SUPER REFLEX.. Η Λειτουργία του είναι Ηλεκτρομηχανική....με ρελέδες και τα σχετικά.. Το Μηχάνημα είναι σε κακή κατάσταση αλλά αξίζει μια αναπαλαίωση γιατί είναι ενθύμιο από τον Πατέρα μου που δεν ζει πια... Κατ αρχάς πρέπει να φιξαριστεί το Τζάμι γιατί χάνει το χρώμα από την πίσω πλευρά... Μετά πρέπει να καθαριστεί η Σκουριά από τα Μεταλλικά εξαρτήματα και μετά έρχονται τα ηλεκτρικά και τελικά η επισκευή στοκάρισμα και το βάψιμο της Καμπίνας...Ευτυχώς έχω εμπειρία από αυτά γιατί δουλεύω σαν Τεχνικός στα Γερμανικά Καζίνα εδώ και 27 περίπου χρόνια... Έχω αναπαλαιώσει πολλά Τζουκμπόξ , Φλιπεράκια άλλα και Αρκαδομηχανές... Είμαι συλλέκτης και μου αρέσει να μαζεύω και να αναπαλαιώνω ότι είναι πολύ παλιό και έχει σχέση με τον Ηλεκτρισμό, Ήχο και Εικόνα... Στην Συλλογή μου κατέχω αρκετά Τζουκμπόξ, Φλιπεράκια, Ραδιόφωνα Γραμμόφωνα,Τηλεοράσεις και πολλά άλλα παράξενα και σπάνια η Τρελά Μηχανήματα από τις αρχές του περασμένου Αιώνα μέχρι σήμερα....Το σπίτι μου....μην γελάσετε τώρα.... δεν είναι σπίτι πια....αλλά Μουσείο....Αλλά ως συνήθως ξεφύγαμε από το θέμα μας... Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες και αν έχει κάποιος κάποια Πληροφορία ας με ενημερώσει... Σας ευχαριστώ πολύ Χρήστος.... Προβολή συνημμένου 113491Προβολή συνημμένου 113492Προβολή συνημμένου 113493
 
Γραφει καπου εταιρια;
 
Η εταιρεία πρέπει να είναι η ZACCARIA.
 
Καλως ηρθες.

Το παιχνιδι λεγεται Super Rifle; Το γραφει καπου αλλου στο πλαϊ;

Κανε μια βολτα κι απο δω...

http://www.retromaniax.gr/vb/forumdisplay.php?203-%CD%DD%E1-%CC%DD%EB%E7

Επισης.....αναμενουμε θεμα με φωτο απο τη συλλογη σου. #)

Μαλλον εδω, για να μην ψαχνεις.

http://www.retromaniax.gr/vb/forumdisplay.php?345-%D1%E5%F4%F1%FC-%D4%E5%F7%ED%EF%EB%EF%E3%DF%E1
 
Νομίζω έχει δίκιο ο/η Maxouli, το παιχνίδι/''κονσόλα'' είναι το SUPER REFLEX της Ιταλικής Zaccaria και πιθανολογώ να είναι δεκαετίας '70.

Αν ξέραμε λίγο περισσότερα πράγματα για την ιστορία του (που βρισκόταν, από που αγοράστηκε. κλπ) θα κάναμε συνειρμικά σωστότερες υποθέσεις.

Καλώς ήρθες και περιμένουμε συμβουλές σωστής αναπαλαίωσης αντικειμένων (ποδήλατα, ανεμιστήρες, κλπ - που με ενδιαφέρουν.. :D ) :)
 
παλιο μηχανημα

καλησπερα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι φλιπερ ηλεκτρομηχανικο δεκαετιας 60-70 εχειπεσει μετατροπη στον κερματοδεκτη ο οποιος ειναι απο ουφακι παλιο καπουδεξια γραφει κατι για την μπιλια εαν βρεθει το προτοτυπο του σε καποια παλια μανουαλς η αρχεια τοτε θα σιγουρευτεις ευχομαι υπομονη επιμονη και ψαξιμο.
 
Παιδιά Γεια σας!! Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!! Χαίρομαι που σας βρήκα...! Δυστυχώς έχω δώσει το Τζάμι για φιξάρισμα των Χρωμάτων και ακόμα δεν είναι έτοιμο.. Ακολούθησα τις συμβουλές σας και έψαξα στο Ίντερνετ αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα... Ελπίζω μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχω περισσότερα νέα!!! Πολλούς χαιρετισμούς.. Χρήστος...!
 
το κουτί μην το κοιτάς και πολύ, εγώ έχω ένα παλιό flipper του 1970 κι ενώ όλες οι φωτογραφίες από Αμερική το δείχνουν μ ενα συγκεκριμένο κουτί το δικό μου το έχουν βάλει σ'ενα διαφορετικό, μάλλον μεταγενέστερο. Πιθανότατα σε κάποια αναπαλαίωση σκέφτηκαν αντι να επιδιορθωσουν το παλιο, να το βαλουν σ ενα καινουργιο.
 
βρε φατσα(radioyet) και εδώ σε βρηκα;βρηκες παλι να φτιαξεις κατι;ολο αντικα και κακο μου εισαι.και τα φτιαχνεις όλα όπως πρεπει.παντα τετοια βρε φατσααα.
 
Πίσω
Μπλουζα