Τι περιοδικά αγοράζατε και έχετε χιλιάδες αναμνήσεις από αυτά ?

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
415
Αντιδράσεις
106
Εγώ μάζευα φανατικά Μπλεκ,Τιραμόλα,Σεραφίνο κτλ ,Ποπάυ,Πινόκιο και μαζί με τον αδερφό μου Μίκυ Μάους,Αλμανάκο,Σαίνια,Κλασικά,Μεγάλο Μίκυ κτλ.Από video games όλα τα Game Pro.

Ο αδερφός μου μαζεύει Κόμιξ(κορυφαίες ιστορίες)μέχρι σήμερα και ψάχνει κάποια παλαιά τεύχη.Μάζευε επίσης Μίκυ Μυστήριο.
 
Μικρός αγόραζα, Πόπαϋ, Πινόκιο, Μίκυ Μάους, Σεραφίνο. Και αργότερα Games και GamePro. Ευτυχώς μερικά από αυτά τα βρίσκω ακόμη και μου έρχονται οι αναμνήσεις.
 
Καλώς ήρθες στην παρέα!

 


Φανατική αναγνώστρια των περιοδικών ΠΟΠΑΥ (πρώτη θέση!), ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΡΟΔΙ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΕΡΙΝΑ...Από τα περιοδικά μου άρεσε να χαζεύω τις έντυπες διαφημίσεις παιχνιδιών και τροφίμων (σοκολάτες, γαριδάκια...)...
 
Ποπάυ, Μίκυ Μάους, Κλασικά εικονογραφημένα, Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, Λοχαγό Μαρκ...
 
Τις πιο ωραίες αναμνήσεις τις έχω από το συλλεκτικό ΚΟΜΙΞ και τα ΚΛΑΣΣΙΚΑ ενώ από περιοδικά που δεν έιναι κομιξ, θα έλεγα αρχικά από το GAMEPRO και μετά από το N64 Magazine.
 
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τόσο καιρό νόμιζα ότι είμαι μόνος μου :D ή καλύτερα σχεδόν μόνος μου.Καλή χρονιά να έχουμε!Στο Ποπάυ πέθαινα στα γέλια επειδή δεν υπήρχε σενάριο τις περισσότερες φορές χαχαχα θα σου αναφέρω 2 σκηνικά.

Μία φορά η Όλιβ(που εύκολα άλλαζε partner,άσχετα αν αγαπούσε τον Ποπάυ)είχε αγοράσει μία φουφού και ζήτησε από τον Ποπάυ και τον Μπρούτο να τις φέρουνε ψάρια να τηγανίσει.Στην αρχή ο ένας έφερε ένα γαύρο,ο άλλος λιθρίνι,μετά μπαρμπούνι και συνεχίστηκε η ιστορία,μέχρι που ο Ποπάυ(η υπερβολή!)της έφερε φάλαινα και έσπασε η φουφού και μετά τους κυνηγούσε με το σκουπόξυλο!

Κι ένα άλλο ο Πόλντο μιλούσε με το Ρεβυθούλη που είχε ένα sandwich και του λέει"Είμαι μάγος,μπορώ να σου εξαφανίσω το φαγητό"Και του απαντάει ο Ρεβυθούλης"αλήθεια,πώς "?Και ο Πόλντο ξαναλέει"για κλείσε λίγο τα μάτια"και μόλις τα ξανανοίγει το sandwich είχε κάνει φτερά και μετά ο Ρεβυθούλης,έβαλε τα κλάματα!χαχαχα

Οι έντυπες διαφημίσεις ήταν όλα τα λεφτά επίσης,εμένα μου άρεσαν κι από παιχνίδια Masters Of The Universe,Kυρίαρχοι κτλ)

Σωστά,ΚΟΜΙΞ και Κλασσικά είχανε από τις πιο αγαπημένες και ξεχωριστές ιστορίες.

Θυμάσαι τους ήρωες στο Πινόκιο?Όττο,Τσέπο,Κακίστρος,Ντουρούντου κτλ χχαχα Μερικοί μου άρεσαν πολύ,μερικοί άλλοι με εκνεύριζαν.Στο Σεραφίνο πάλι μου άρεσε πολύ ο κακός με τις σφαίρες συναισθημάτων ή εκρήξεων κτλ.Δε θυμάμαι το όνομά του...Στο στρατό ενώ άλλοι αγοράζανε playboy και βγάλτα όλα boy,εμείς με ένα κολλητό αγοράζαμε επανεκδόσεις Ποπάυ και μόλις τα βλέπανε οι άλλοι κοροιδεύανε(επειδή είχανε "μεγαλώσει"...18 χρονών αυτοί τότε,22 εμείς)(2004)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυρίως κόμιξ. Ξεκίνησα με Ποπάϊ, συνέχισα με Περιπέτεια (Λοχαγό Μαρκ κυρίως) έκανα ένα πέρασμα από τα Κλασικά Εικονογραφημένα πριν καταλήξω στα BD (Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Ιζνογκούντ, Τεντέν κτλ) και τον Κόρτο Μαλτέζε.

Από περιοδικά θυμάμαι το άθλιο προς την Νίκη που μας είχε επιβάλλει ο παπάς που είχαμε για θεολόγο στην τρίτη γυμνασίου να γίνουμε συνδρομητές, κάποια μουσικά όπως το Ποπ και Ροκ κι αργότερα το Metal Invader και το Metal Hammer...
 
Αναρωτιέμαι να θυμάται κανείς απο τους κάπως πιό σιτεμένους το "Μπράβο".

Ηταν ένα παιδικό περιοδικό ποικίλης ύλης που κυκλοφόρησε γύρω στο 1965 , αν δεν κάνω λάθος του Αλκη Τροπαιάτη (μου έχει μείνει απο τοτε το όνομα γιατί ακούγονταν παράξενο).

Εβαζε πολλά κομικς σε συνέχειες και εκει πρωτοσυνάντησα τα υπέροχα κόμικς της Γαλλο-Βελγικής σχολής με τα οποία μεγάλωσα. (και θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου!).

Ηταν ανταγωνιστικό, και όμοιο εμφανισιακά, με την Διάπλαση ,που έβγαινε τότε στην τελευταία, εκσυγχρονισμένη μορφή ,επίσης με κάποια κόμικς. (ισως τελικά η Διάπλαση να ήταν που πρωτοδημοσίευσε στην Ελλάδα κάποια απο τα παραπάνω κόμικς).

Και τα δύο αυτά περιοδικά ηταν πολύ πιό μπροστά απο αισθητική πλευρά απο τα άλλα παιδικά που κυκλοφορούσαν τότε ,κάτι' Ζαγκόρ" κλπ.

Μαζί με τα DC Comics (Διαπλανητικά ,Παράξενα, Υπεράνθρωπα ,Εκπληκτικά ,ένα κάθε εβδομάδα!) ,τα κλασσικά εικονογραφημένα,και βέβαια την οικογένεια Ντάκ, είναι κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας. Ευτυχώς έχω κρατήσει αρκετά τεύχη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω δε μαζευα γιατι ημουν μικρος..

Πιο πολυ θα ελεγα τοτε, τα βρηκα ετοιμα απο τη μαμα μου και μετα τα παιρναμε μαζι..Τα παλιοτερα που ειχαμε ηταν κατι υπερηρωικα (Superman, captain America, Spiderman, Ironman και παει λεγοντας), ελληνικα φυσικα..

Μετα αυτα που θυμαμαι πιο καλα ηταν Ποπαι, Βαβουρα, Αντιριξ και Συμφωνιξ, τα βιβλιαρακια των Μικρων εξερευνητων, λιγα Μπλεκ, παρα πολλα Μικυ Μαους, ΚΟΜΙΞ κτλ., ΑΛΜΑΝΑΚΟ, λιγα Λουκι Λουκ, ολα τα Αστεριξ και στην συνεχεια μαζευα Playstation Magazine και Muschlemag international
 
Ξεκίνησα απο Μπλέκ και μετα Βαβούρα όπου τρελαινόμουν με την τελευταία σελίδα "Οδός Τρέλας 13", Αντιρίξ και Συμφωνίξ, Ιζνογκούντ και Αστερίξ. Από τα 2 τελευταία (Ιζνογκούντ/Αστερίξ) τα είχα αγοράσει όλα (ειδικές σκληρές εκδόσεις, εκδόσεις στα αρχαία Ελληνικά κλπ), αλλά τα έδωσα σε ενα ξαδερφάκι μου και δυστυχώς δεν τα ξαναπήρα ποτέ. Λούκυ Λούκ είχα λιγότερα, αλλά πανε κι αυτά... :cry: Επίσης όταν είχε βγει καποια στιγμή ελληνική έκδοση του MAD το αγόραζα, αλλά το περιοδικό δεν κράτησε πολύ αν θυμάμαι καλά.
 
Σπυρο το διαστημοπλοιο που εχεις για avatar το ειχα..

Δε φανταζεσαι τι μνημες εχω!! Ακομα το θυμαμαι να ειναι με το πανω καπακι σπασμενο, κλασσικα, με ξηλωμενα ο, τι παγκακια και αντικειμενα ειχε μεσα και να μπορουσε να ξηλωθει!! Χαχα!! Δεν αφηναμε τιποτα ορθιο με τον αδερφο μου..

Κριμα που τα εδωσες στο ξαδερφακι..

Εμενα απο ολα αυτα μου εχουν μεινει μονο 2 θεοχοντροι τομοι Αστεριξ και περιπου 20 μεμονωμενα, ΟΛΑ τα Playstatio magazine και Musclemag και πολυ λιγα Αλμανακο και Μικυ Μαους..

Ολα τα υπολοιπα........ :(
 
Μάζευα Ποπάϋ, είχα μεγάλη τρέλα με αυτό το περιοδικό. SurvivalHorror μιας και αναφέρθηκες σε κάποιες σχετικές ατάκες, αν δεις εδώ έχω γράψει τη συλλογή μου με ατάκες του παππού, ο οποίος ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, εντελώς κάφρος και για πολύ γέλιο! Δύο άλλες ατάκες που θυμήθηκα, ήταν όταν ο Ποπάϋ ήθελε να μαγειρέψει κάτι εντυπωσιακό για την Όλιβ και αποφάσισε να κάνει "Κοτόπουλο Ελ Ντιάμπλο". Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να καρφώσει ένα κοτόπουλο πάνω σε τρίαινα και να πάει στην Όλιβ ντυμένος διάβολος! Επίσης, ο Μπρούτο κάποτε άρχισε να συμπεριφέρεται σαν φίδι, ως αποτέλεσμα μαγείας. Τον βλέπουμε να σέρνεται στο πάτωμα κάνοντας σσσ... και ο Ποπάϋ πετάει την κορυφαία ατάκα: "Μα τι έπαθε, του'στριψε;"

Μου άρεσε αρκετά και η Βαβούρα, αλλά δεν μάζεψα ποτέ πολλά. Ένα άλλο που μάζευα και εύχομαι να μην με κοροϊδέψει κανείς ήταν το Προς τη Νίκην, μιας και ήμουν από πολύ θρησκευτική οικογένεια. :p Κάποια στιγμή όμως τα βαρέθηκα και τα πέταξα όλα, σε αντίθεση με τα Ποπάϋ που διατηρούνται ακόμα τέλεια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
perlastar είπε:
ήταν όταν ο Ποπάϋ ήθελε να μαγειρέψει κάτι εντυπωσιακό για την Όλιβ και αποφάσισε να κάνει "Κοτόπουλο Ελ Ντιάμπλο". Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να καρφώσει ένα κοτόπουλο πάνω σε τρίαινα και να πάει στην Όλιβ ντυμένος διάβολος!
Τη θυμάμαι αυτή την ιστορία. Μετά έβαλαν ένα κομμάτι μοτσαρέλα σε ολόκληρη άμαξα που έσερναν άλογα. Κάτι τέτοια τρελά.
 
Εμενα τα "σκήπτρα" κατείχαν οι περιπέτειες του Αστερίξ και του Ποπάϋ, μετα ακολουθούν τα Λούκυ Λουκ, Αντιρίξ και Συμφωνίξ, Σαΐνια και Κλασικά Disney! Μιας και αναφέρετε μερικές ιστορίες απο Ποπαϋ εγω θυμαμαι σ'ενα τευχος που υπήρχε η αποκάλυψη της πραγματική ιστορία του Ρεβυθούλη (που προερχόταν απο διαφορετικούς γονεις και δεν ηταν "καρπος" του Ποπαϋ και της Όλιβ) οπως επισης και μια αλλη ιστορία που η θάλασσα ειχε εξαφανιστεί και ειχε μετατραπεί σ'ενα αχανές δάσος απο φύκια!
 
Πίσω
Μπλουζα