Τοποθεσίες και μέρη του σήμερα που παραπέμπουν στο παρελθόν

fani_grgr

Retro Member
Joined
22 Αύγ 2012
Μηνύματα
178
Αντιδράσεις
124
Δεν μπόρεσα να βρω αν έχει ανοιχτεί αντίστοιχο θέμα. Έναυσμα για αυτό είναι μία φωτογραφία που είδα από πρόσφατη επίσκεψή μου στην όμορφη πόλη της Βέροιας. Εκεί βρέθηκα μπροστά σε ένα σπίτι στο οποίο είχε σταματήσει ο χρόνος. Δεν μπόρεσα παρά να το φωτογραφήσω (σαν γνήσια φαν του retromaniax). Αυτή η εικόνα με έκανε να σκεφτώ πόσα λίγα μέρη έχουν μείνει σχεδόν αναλλοίωτα στο χρόνο. Μέρη που θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιηθούν για εξωτερικά γυρίσματα ταινιών ή σειρών, όπου αναφέρονται σε συγκεκριμένη εποχή. Για την πόλη μου την Θεσσαλονίκη θα μπορούσα να αναφέρω γενικά αρκετά μέρη όπως την άνω πόλη (περίοδος '30-σήμερα) κάποιες δυτικές συνοικίες που έχουν μείνει στην εποχή του '70-'80 κλπ. Όμως δεν είναι καλύτερα να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι με φώτο και αντίστοιχη χρονική περίοδο που παραπέμπει?

Λοιπόν παραθέτω την παρακάτω φωτογραφία από γειτονιά της Βέροιας η οποία θα μπορούσε να έχει βγεί την δεκαετία του '60. Άνετα θα ταίριαζε στο πλάνο ο Παράβας ώς ο μάγκας με το τρίκυκλο! Μόνη παραφωνία το κλιματιστικό... άτιμη τεχνολογία!

Προβολή συνημμένου 117791
 
Καλλιθέα, οδός Αργοναυτών,μόλις πρώτη παράλληλος της Δαβάκη, στην αρχή της. Αν θέλατε να γυρίσετε κατοχική ταινία, είναι το repairage σας ! Δυστυχώς είναι στενάκι,με παλιά ισόγεια σπίτια, και δεν έχει μπει ούτε καν το αυτοκινητάκι του streetview.

Επίσης, πολλά τέτοια δρομάκια στη Σαφράμπολη (περιοχή νοσοκομείου "Αγία Όλγα" στον Περισσό), στο ρέμα της Ν.Ιωνίας, και στο Ίλιον,κοντά στις γραμμές του τρένου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σταυρούπολη δυτικής Θεσσαλονίκης. Γεμάτη από σπίτια με 70ς-80ς αισθητική...
 
Και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πολλά μαγαζιά θυμίζουν 80s.
 
Από ένα καλοκαιρινό μου ταξίδι στην Πάτρα. Άποψη από δωμάτιο ξενοδοχείου που βρίσκεται στην παραλιακή.

Βλέπω ένα τρένο που δείχνει αρκετά παλιό. Κάποιος Πατρινός ίσως ξέρει να μας κατατοπίσει.

Φωτογραφία0884.jpg
 
Χθες το βράδυ έπεσε το μάτι μου στον "θησαυρό του μακαριτη" στον αντέννα ΗΔ νομίζω. Οι νέες κόπιες των ταινιών του φίνου μάζι με την καλύτερη εικόνα μετάδοσης που προσφέρουν τα ΗΔ κανάλια σου δίνουν την δυνατότητα να βλέπεις και τις λεπτομέρειες. Μεταξύ αυτών και η οδός Χειμάρας στην Αθήνα, σε ένα πλάνο της ταινίας. Το πιθανότερο είναι τα τσακάλια του αντίστοιχου θέματος να την έχουν πιάσει και να έχουν και άλλες λεπτομέρειες από την ταινία. Στέκομαι στο οτι και ο δρόμος Χειμάρας μετά το 20 και μια κάθετος της η Ισμήνης, δεν είναι απλά ρετρό. Είναι σαν να βρισκόμαστε στα 60ς, με τα περισσότερα σπίτια να κατοικούνται και να είναι περιποιημένα. Ακόμα και οι νεότερες πολυκατοικίες της περιοχής είναι ολιγοόροφες και σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν τα τέρατα άλλων περιοχών της Αθήνας. Τη συνιστώ για φυσική επίσκεψη ή περιήγηση μέσω street view.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το σημείο αυτό, πλατεία Άρη Βελουχιώτη και Παπαζαχαρίου στο Καλαμάκι, όσο τουλάχιστον ακόμα παραπέμπει η google φωτογραφία στο παλιό μαγαζί του "Θανάση", θα θυμίζει για χρόνια στους κατοίκους των νοτίων προαστίων το ΙΣΤΟΡΙΚΟ αυτό κατάστημα (πάρα πολλοί θα καταλάβουν τί εννοώ)  με ρούχα σε τιμή ευκαιρίας, που "έντυσε" γενιές και γενιές... (Στην ίδια περιοχή αργότερα άνοιξε και ο ανταγωνιστής "Νούφρης"). Αξίζει να διαβάσετε και το σχετικό αφιερωματικό άρθρο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οδος Τσαμη Καρατασου κυριως, αλλα και ολη η περιοχη γυρω απο τον περιφερειακο του Φιλοπαππου ειναι γεματες απο κλασικα και μεταμοντερνα κτιρια που παραπεμπουν στη δεκαετια του '50.
Μια βολτα στο ονειρο!
 
ΤΕΛΕΙΟ! μέχρι και σόμπα πετρελαίου έχει μέσα!
 
Πίσω
Μπλουζα