Τοσοδούλα Μούμιν, Tongari Boushi no Memole (Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα)

Μιχάλη όλα τα επεισόδια έχουν παιχτεί στην Ελλάδα! Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από την EPT το 1987 αν θυμάμαι καλά, βέβαια η EPT ξαναπρόβαλε όλα επεισόδια της σειράς στα μέσα της δεκαετίας του 90, γνωρίζοντας παρόμοια απήχηση απο τους τηλεθεατες! Είχα ανεβάσει τα 20 πρώτα επεισόδια πριν 3-4 χρόνια στο κανάλι μου στο YouTube, αλλά δυστυχώς το YouTube μου έσβησε το κανάλι για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας (πνευματικά δικαιώματα), βλακείες δηλαδή...Εκανα και δεύτερο κανάλι, αλλά πάλι τα ίδια...Ομώς επειδή έχω μάθει να μην τα παρατάω ποτέ, έκανα καινούργιο κανάλι και θα ανεβάζω πάλι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων

:D Ελπίζω να μην μου το σβήσουν ξανα...Το καινούργιο μου κανάλι είναι αυτό: http://www.youtube.com/user/ChildrensWorldPage?feature=mhum
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tongari Boushi no Memole (Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα)

85876.jpg

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1391

Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα (ή αλλιώς Tongari Boushi no Memole όπως η αυθεντική του ονομασία στην Ιαπωνία) είναι μια από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις κι αποτελεί απ' αυτές τις παλιές, ευφάνταστες, γοητευτικές παιδικές σειρές για όλες τις ηλικίες και τα γούστα που παρόμοια του δεν βλέπεις σήμερα. Eπισής αποτελεί άλλο ένα υπέροχο προϊόν της Toei Animation σε μια εποχή όπου είχε μαζική παραγωγή από ποιοτικές anime σειρές και ταινίες σ' αντίθεση με τώρα που δίνει όλη της την προσοχή σε λίγες αλλά υπερδημοφιλές σειρές όπως το One Piece και το Pretty Cure (ένα από τα πιο διάσημα magical girl francises των τελευταίων χρόνων).

Ιδού η περιγραφή της σειράς όπως γράφεται στο ελληνικό blog kragion που εντόπισα στο Google ( http://kragion.blogspot.com/2009/02/little-memole-1984.html ):

Σ' ένα μικρό νησάκι κατοικούν κάτι μικρά ανθρωπάκια, τα Τοσοδούλια. Τα ανθρωπάκια αυτά ζούσαν σ' ένα άλλο πλανήτη, αλλά κάποτε το διαστημόπλοιό τους χάλασε και έτσι αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στη γη μας. Όμως και εδώ ο κίνδυνος παραμονεύει: Οι γάτες που τις λένε τερατούλες είναι ο μεγάλος τους φόβος. Ανάμεσά τους ζει κι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, η Ζωηρούλα. Η Zωηρούλα, με τον ενθουσιασμό που της δίνει η ηλικία της θέλει να γνωρίσει καλύτερα τη γη μας. Έτσι,σε μια περιπλάνησή της συναντά ένα κορίτσι, τη Μαρία. Η Μαρία κινδυνεύει να πεθάνει, αλλά η αγάπη της Ζωηρούλας θα τη σώσει. Μετά από αυτό μια μεγάλη φιλία θα ενώσει αυτά τα δύο κοριτσάκια, παρ' όλο που ανήκουν σε δύο ξεχωριστούς κόσμους.
Δυστυχώς όπως γίνεται και με πολλές άλλες, παλιές δημοφιλές σειρές του '80, έτσι και για το Tongari Boushi no Memole δεν υπάρχει αγγλικό fansub αν και τα raw, ιαπωνικά επεισόδια κυκλοφορούν στο internet. Mπορείτε όμως να το απολαύσετε σε τέλεια ποιότητα την ελληνική, μεταγλωτισμένη έκδοσή του στο YouTube (γράψτε απλά "Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα" στο YouTube και είναι ένα από τα πρώτα αποτελέσματα).

Iδού και το ιαπωνικό opening της σειράς:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Iδού και το ελληνικό opening:

Ξέρει κανείς ποιός το τραγουδά;
 
Πάνος Τσαπάρας φίλε Vetus (και .... τα avatar by the way) ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eυχαριστώ για την πληροφορία. Μήπως εννοείς ότι ο Πάνος Τσαπάρας έγραψε τους στίχους; Eπειδή έμαθα ότι το τραγούδι το τραγουδά ο Τσίμης Πανούσης.
 
Δεν νομίζω. Ο Τσαπάρας το 1990 παρουσιάζε μια παιδική μουσική εκπομπή στην ερτ-2 (αν δεν κάνω λάθος) συνοδία με 2 κούκλες (έναν γάιδαρο η μια κουκλα την φωνή της οποιας δάνειζε ο καφετζόπουλος), τραγουδούσε έπαιζε κιθάρα και η φωνή του - αν και μοιάζει του πανούση - δεν νομίζω ότι είναι (θα εντυπωσιαστώ ευχάριστα πάντως αν διαψευτώ) :)

Επίσης το Dragonball αν δεν κάνω λάθος και εκεί τραγουδάει ο Τσαπάρας
 
παιδια να ρωτησω κατι; προκειται για το ιδιο ανιμε που υπαρχει εδω;
 
Θυμάμαι κάτι βιντεοκασέτες από αυτή τη σειρά. Στην Ιταλία κυκλοφορούσαν και παιχνίδια της σειράς αυτής .
 
katerinak είπε:
παιδια να ρωτησω κατι; προκειται για το ιδιο ανιμε που υπαρχει εδω;
Ναι, πρόκειται για το ίδιο. Η περιγραφή είναι ολόιδια και η ηρωίδα είναι η ίδια. :p

spirtoulis είπε:
Θυμάμαι κάτι βιντεοκασέτες από αυτή τη σειρά. Στην Ιταλία κυκλοφορούσαν και παιχνίδια της σειράς αυτής .
Σαν κι αυτήν στην μέση;

20091019081943726.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
υπηρχαν αρκετες βιντεοκασετες απο αυτην την σειρα που ειχαν κυκλοφορισει απο την εταιρια elit video επισης παιζοταν στην ετ1 θυμαμαι οτι ειχαν εχθρο τους μια γατα και συνεχεια καναν ασκησεις τι θα γινει αν τους επιτεθει επισης τον τυπο που φοραγε το παλτο μεχρι το στομα τον λεγανε ροθμανς και μου θυμιζε πολυ εντονα την μαρκα τσιγαρων που καπνιζε η θεια μου http://www.youtube.com/watch?v=negApiYyffk
 
Τώρα που αναζήτησα το παιδικό είδα το post του Vetus, τι χαριτωμένες κούκλες :dribble: .
 
Πριν 1-2 μήνες ανακάλυψα ότι υπάρχει και fansub για ολόκληρη την σειρά. Αν και ποιότητα εικόνας και ήχου είναι τέλεια οι υπότιτλοι δεν είναι κι ό,τι το καλύτερο (τουλάχιστον στα πρώτα δύο επεισόδια που είδα). Αλλά από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.
 
H σειρά κυκλοφορεί όλη σε DVD με αγγλικούς υπότιτλους εδώ και χρόνια.

Την είχα αγοράσει δώρο σένα φίλο το 2006-7.

Η συσκευασία ειναι υπέροχη με ένα κουτί που ανοίγει σα βιβλίο, και όλο αυτό είναι μέσα σε ένα πλαστικό διαφανές slipcover.

http://www.animerider.com/animedvd/?shop=item&shop2=34044&cat=1&item=AC041

AC041.jpg


AC041.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα