Το Δίλημμα της Λεονάρντα (Pueblo Chico,Infierno Grande)

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.359
Αντιδράσεις
522
Μία μεξικάνικη σαπουνόπερα εποχής (telenovela) του 1997,150 ημίωρων επεισοδίων,βασισμένη σε πραγματική ιστορία που προβλήθηκε νομίζω το 1998 και σε επανάληψη την επόμενη χρονιά από τον ALPHA. Πρωταγωνίστρια η συνήθης ύποπτη Veronica Castro στο ρόλο μίας πάμπλουτης και ώριμης αλλά πολυπόθητης χήρας και ο έρωτας της με τον πολύ νεότερο επιστάτη της.Mου είχαν κάνει εντύπωση οι πολύ προσεγμένοι τίτλοι αρχής και το τραγούδι αυτών (αν και λίγο παράφωνα τραγουδισμένο από την πρωταγωνίστρια).Νομίζω ότι η ακριβής μετάφραση του τίτλου είναι "Μικρή πόλη,μεγάλη κόλαση".Αυτή η σειρά πρέπει να ήταν και η τελευταία από τις μεγάλες σαπουνόπερες με την Castro (τουλάχιστον σε πρωταγωνιστικό ρόλο),διότι είχε φτάσει πλέον και τα 45...

[video=youtube;-kmHPkkp0QI]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε αυτήν τη σειρά μου άρεσε η Μαγκνταλένα, η αντίζηλος της Κάστρο, που υποδυόταν την ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής. Η Κάστρο ήταν πια αλλοιωμένη με τις πλαστικές.
 
Η σειρά μου κράτησε παρέα τον τελευταίο μήνα μιας και τη βρήκα στο YouTube (στα ισπανικά). Στον ΣΚΑΪ είχα δει ελάχιστα γιατί τη πρώτη χρονιά που προβλήθηκε δεν έπιανε το κανάλι στη περιοχή μου για μεγάλο διάστημα, και την επόμενη χρονιά στην επανάληψη το κόψανε στη μέση (είχε την ατυχία να έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος στην τηλεθέαση η Μαριμάρ, η Μαρία και η Εσμεράλντα).
Το σενάριο ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του, η εξέλιξη της υπόθεσης τελείως διαφορετική από ότι μας έχουν συνηθίσει οι μεξικάνικες τηλενουβέλες (το μπλέξιμο και τα πράγματα που εμειναν κρυφα ως το τελος περίσσοτερο θύμιζαν βραζιλιάνικη σειρά της Globo παρά μεξικάνικη της Televisa) όπως επίσης και οι χαρακτήρες πολύ ρεαλιστικοί, κυρίως και η κακιά της υπόθεσης. Το δε φινάλε μου έριξε το σαγόνι, όπως είχε φροντίσει να κάνει η Κάστρο και σε παλιότερη σειρά της, την Mi Pequeña Soledad.
Είναι κρίμα που οι σειρές αυτές δεν παίζουν σε επανάληψη στην Ελλάδα, έστω σε μικρά τοπικά κανάλια όπως γίνεται και στο εξωτερικό. Ή έστω ρε παιδί μου πρωινές ώρες για παρέα με τον καφέ, σαν εναλλακτική στα πρωινάδικα.
 
Πίσω
Μπλουζα