Το Μπουρίνι (ΕΤ1)

domniki

RetroJunkie™
Joined
16 Mαϊ 2007
Μηνύματα
3.506
Αντιδράσεις
2.230
Μολις ενημερωθηκα οτι η ΕΤ1 προβαλλει το πρωι στις 11 την σειρα "Το μπουρινι", που βασιζεται στο ομωνυμο διηγημα του Καραγατση.

Την σειρα δεν την ειχα δει οταν παιζοταν παλια, αλλα εχω διαβασει το διηγημα, που ειναι καταπληκτικο.

Παρολο που και σημερα γινεται προσπαθεια να μεταφερθουν στην τηλεοραση καποια σημαντικα μυθιστορηματα, παλιοτερα οι τηλεοπτικες σειρες προερχονταν κυριως απο μυθιστορηματα, και αρα ειχαν πλοκη, χαρακτηρες, καταληξη και αποτελουνταν απο συγκεκριμενο αριθμο επεισοδιων...αλλα φυσικα συνεβαιναν παλαια...

ΥΓ. Προσπαθησα να βρω αν υπαρχει αλλο thread για "το μπουρινι" αλλα απετυχα :nervous: Αν υπαρχει, παρακαλω τους mods να μετακινησουν το post μου.
 
Δεν υπαρχει και ελπιζω και καποιος χριστιανος να το "φυλαξει" σε ηλεκτρονικη μορφη
 
Πραγματι η σειρα αυτη του 1987 ειναι παρα πολυ καλη,αλλα η εκπληξη ερχεται απο την επομενη εβδομαδα οπου η ΕΡΤ εχει προγραμματισει για επαναληψη αλλη μια σειρα εποχης "Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ", που ειναι ακομα πιο παλια, του 1983! Ειναι ισως η πιο παλια σειρα του Κ.Κουτσομυτη που διασωζεται ολοκληρη! Αντε ολο τη βριζουμε την ΕΡΤ,αλλα κατι κανει τελευταια...Χαχχααααα
 
johnalepou είπε:
Αντε ολο τη βριζουμε την ΕΡΤ,αλλα κατι κανει τελευταια...Χαχχααααα
Μα την βριζουμε γιατι εχει κανει υπεροχα πραγματα, αλλα δεν τα προβαλλει πια. Γιατι πρεπει να προβαλλει αυτα τα αριστουργηματα στις 11 το πρωι...Παντως προγραμματισα το βιντεο μου και αυριο θα δω το επεισοδιο :)
 
***CONTAINS SPOILERS***

TO ΜΠΟΥΡΙΝΙ

Πρεμιέρα: ΕΤ2, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 1987

Κοινωνική μίνι σειρά εποχής, διασκευή της νουβέλας του Μ. Καραγάτση.

(5 επεισόδια Χ 45΄)

Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Διονύσης Ξανθός, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Χρήστος Καλαβρούζος, Τατιάνα Παπαμόσχου, Τούλα Σταθοπούλου, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Καμπερίδης, Γιώργος Μωρόγιαννης

Σκηνοθέτης - Παραγωγός : Γιάννης Διαμαντόπουλος

Σενάριο: Αντώνης Σιμιτζής

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Ο μεγαλοτσιφλικάς Πήτερ Χατζηθωμάς έρχεται από το Λονδίνο για να αναλάβει το τσιφλίκι του στη Θεσσαλία. Κάνει ένα μικρό σταθμό στη Μασσαλία, όπου γνωρίζει μια γαλλίδα πόρνη, την Κολέτ, την οποία πείθει να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα ως μετρέσα του. Την παρουσιάζει στους κολίγους ως σύζυγό του, αλλά εκείνη γίνεται ερωμένη ενός ανυπότακτου κολίγου, του Νάσου. Όταν ο Χατζηθωμάς ανακαλύπτει τη σχέση του σκοτώνει την Κολέτ και φορτώνει το έγκλημα στον Νάσο. Στην δίκη που ακολουθεί η αθωότητα του νεαρού κολίγου αποδεικνύεται περίτρανα, αλλά οι ένορκοι τσιφλικάδες αρνούνται να στείλουν στην φυλακή έναν «δικό τους» και καταδικάζουν σε θάνατο τον Νάσο.
 
Johnalepou, ελπίζω να κατάλαβες οτι απάντησες σε μία απο τις ερωτήσεις του κουίζ σου..τρέχω να προλάβω να το γράψω(φυτουκλάκι style) να πάρω βαθμό :p
 
Χαχααα...Εισαι ετσι κι αλλιως πολυ ψηλα στη βαθμολογια Erynies!
 
και είναι και κινηματογραφημένο από ότι είδα σήμερα πολύ ωραία σειρά και απίστευτη η μουσική του Τσακνή
 
To μπουρίνι

Απο τι θυμάμαι έπειζε ο Βογλης τον κακο τσιφλικα μου ειχε κανει εντύπωση. σαν σειρα.

Το μπουρινι ηθελα να γραψω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδια δεν μπορω να το βρω πουθενα για να το βρω!!μηπως μπορειται να με βοηθησετε?
 
όταν λες να το βρεις; εννοείς για κατέβασμα; αν ναι, στο φόρουμ μας δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα διότι θεωρείται παράνομο και εκπίπτει στους κανόνες λειτουργίας. μπορείς όμως να συζητήσεις για την σειρά αυτή και ό,τι αφορά τους ηθοποιούς/συντελεστές.

Καλώς όρισες !
 
Η στήλη της εβδομάδας, με αφιέρωμα στη σειρά:http://www.musiccorner.gr/aspromavra-ki-egchroma-to-bourini-143382/
 
Ξαναθυμήθηκα (έκανα μια επανάληψη μετά από πολλά χρόνια) την πολλή καλή σειρά το μπουρίνι. Μου έκανε εντύπωση πόσο πειστική και όμορφη ήταν στον ρόλο της γαλλίδας η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Όλοι δίναν καλές ερμηνείες με κορυφαίους νομίζω την μητέρα και τον πατέρα. Ο Διονύσης Ξανθός σε έναν ακόμα ρόλο δύσκολου ανθρώπου.
Αυτό που δεν θυμόμουν είναι ότι έπαιζε και ο Σπύρος Παπαδοπουλος. Η σειρά υπάρχει όλη στο γιου τιουμπ και αναπαριστά πιστά και πιστευτά το κλίμα του βιβλίου και της εποχής που πραγματεύεται.
 
Μόλις έκανα τον εξής συνειρμό: Ο Βόγλης ήταν ανάμεσα σε μπαλαμούς κ τσιγγάνους στο "Μπουρίνι" κ στα επόμενα χρόνια στους "Ψιθύρους Καρδιάς".
Στο "Μπουρίνι" ο τραχύς κ σκληρός μπαλαμός-κολίγος Διονύσης Ξανθός αντικαθίσταται στους "Ψιθύρους Καρδιάς" σε γιάπι, καλοβαλμένο της δεκαετίας του 90 Απόστολο Γκλέτσο. Στη θέση ισχύος ως κομμάτι της άρχουσας τάξης ο Βόγλης κ στις δυο σειρές βεβαίως κ αναμφισβήτητα!
 
Πίσω
Μπλουζα