Το Μυθιστόρημα των Τεσσάρων

Ευχαριστούμε Nick για τα αποσπάσματα

Στο πρώτο απόσπασμα είναι η Αντιγόνη Αμανίτου (Νενέλα) με τον Κώστα Σιμενό (Μαντσίνι). Η Σοφία Κακαρελίδου (Μελισσίνα) εμφανίζεται στο δεύτερο απόσπασμα όπου και την κρεμάει ο άντρας της στο μύλο.
 
nick είπε:
Ένα "δυνατό" απόσπασμα απο την σειρά:
Νικο ευχαριστουμε που ανεβασες ξανα το αποσπασμα :)

ιδεα μου ειναι ή το αποσπασμα αυτο εχει μεγαλυτερη διαρκεια απ το προηγουμενο;
 
Περίληψη 3ου επεισοδίου. Πρώτη προβολή Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 1981

attachment.php


Περίληψη 4ου επεισοδίου. Πρώτη προβολή στις 28 Ιανουαρίου 1981

attachment.php
 
Καιρός ήταν μετά τα ολίγα βίντεο να επακολουθήσουν και περιλήψεις από μια σειρά που μάλλον λίγοι θυμούνται...Σε ευχαριστούμε Άλκη.
 
Τη σειρά δεν την ήξερα, αλλά έχω διαβάσει το βιβλίο, που είναι πραγματικά υπέροχο και αξίζει να το διαβάσει κανείς. Τα έχει όλα, ιστορία, έρωτα, προδοσία, στοιχεία θρίλερ με την εκδίκηση του απατημένου συζύγου και πολλά άλλα. Το άρθρο του Nick στο ποστ 8 είναι πολύ κατατοπιστικό. Εμένα από τους τέσσερις συγγραφείς μου άρεσε περισσότερο ο Βενέζης, αφού τον λατρεύω γενικά ως συγγραφέα, και η μοναδική πινελιά του με τις πανέμορφες ατμοσφαιρικές περιγραφές φαίνεται στο βιβλίο. Αλλά και ο Μυριβήλης περιγράφει πολύ δυνατά περιστατικά με τον μύλο της Περιβόλας. Απ'ότι είδα από το αντίστοιχο απόσπασμα της σειράς εδώ, βλέπω πως είναι πολύ πιστό στο βιβλίο, μέχρι και στις λεπτομέρειες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναμοχλεύοντας παλιές ελληνικές σειρές,σταμάτησα εδώ..
Θυμάμαι να την παρακολουθώ αλλά δεν θυμάμαι την πλοκή της..Θυμάμαι όμως την σκηνή που περιγράψατε στο μύλο (αλήθεια,πώς καταφέρατε και την ξαναείδατε κάποιοι όπως αναφέρετε στα σχόλια σας?)!
Αυτή η εκπληκτική-ευρηματική σκηνή στο μύλο,που πιστεύω θα την ζήλευε και ένας horror movies δημιουργός,δεν με είχε φοβίσει καθόλου.Για να το πω λίγο "σκληρά" και ψυχρά,στα παιδικά μου μάτια,μου φάνηκε σαν " όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες"!..Δεν ένιωσα φυσικά το "καλά να πάθετε", αλλά πιο πολύ κάτι σαν "παιδιά..ας προσέχατε "!..Και γι αυτό τελικά μάλλον δεν με φόβισε!
Αυτό όμως που δεν ήξερα και ανακάλυψα από τα σχόλια των περισσοτέρων είναι,πως τελικά ο "δράστης" αυτής της σκηνής είναι ο..Τότσικας!
Βρε..βρε..Ορίστε!.. "ο άνθρωπος με τις μανσέτες"!..Μάλλον πιο σωστά: "ο εκδικητής με τις μανσέτες"!..
Λέτε να λύθηκε το "μυστήριο"?..Μήπως τελικά, σ'αυτή σειρά, φορά αυτές τις..περιβόητες μανσέτες?Και μ'αυτές δένει την άπιστη στο μύλο?..
 
Έχει αναφερθεί σε προηγούμενα πόστ ότι η σειρά κυκλοφορούσε σε video club (νόμιμα ή όχι) στο εξωτερικό.
 
Δηλ.η σειρά για την εποχή της είχε σκληρές σκηνές! Αμάν , ευτυχώς που δεν την είδα ποτέ! Τραύμα θα είχα όπως τραύμα έχω από συγκεκριμένες σκηνές στο Σογκουν.
 
Πίσω
Μπλουζα