Το Πανόραμα του Αιώνα

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Το Πανόραμα του Αιώνα (1984-??), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Παρασκευή 13/1/1984


Θυμάμαι μια εκπομπή της ερτ, ντοκυμαντεριστικου χαρακτήρα που στην αρχή των τίτλων έδειχνε ένα χέρι που χειρίζεται με μια μανιβέλα μια προπολεμική κινηματογραφική μηχανή λήψης. Η μουσική των τίτλων παρέπεμπαι σε πολεμικό εμβατήριο. Από ότι θυμάμαι είχε να κάνει με γεγονότα του 20 αιώνα ή κάτι τέτοιο...πέρσι το καλοκαίρι ξημερώματα είχε βάλει σε επανάληψη κάποιο επεισόδιο η ερτ. Αν θυμάται κανείς τίτλο θα ήτανε χρήσιμο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kάντυ respects για την ανεύρεση του κομματιού :) είσαι θεά

Ωστόσο η εκπομπή για την οποιά ξεκίνησα το thread δεν είναι το παρασκήνιο αλλά μια άλλη (μάλλον κάτι σε Πανόραμα αν θυμάμαι καλά έφερνε)

Υ.Γ. Τώρα σχετικά με ορχηστρικά κομμάτια εφιάλτες των παιδικών μας χρόνων (τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα) μαζί με αυτό του Παρασκήνιου αναφέρω άλλα 2. Το ένα (χωρίς να θυμάμαι τίτλο) το είχα αναφέρει σε άλλο θρέντ μήνες παλαιότερα και παιζότανε στην τηλεοπτική διαφήμιση του Ελληνικού Ροκ Δίσκου κατά των Ναρκωτικών ''Στο Δρόμο για την Ιθάκη" - 1986 (θύμιζε κάτι από Socrates βασικά, ηλεκ. κιθάρα, ουάαα, και τύμπανα μαζί με κροταλίσματα) ενώ το 2ο παιζότανε στους τίτλους αρχής μιας εκπομπής σχετικά με τα αγροτικά μέσα δεκαετία 1980 (οι τίτλοι έδειχναν σε animation cartoon ένα αγρότη να φυτεύει κάτι σπόρους και αυτοί να γίνονται δέντρα που καλύπτουνε τα πάντα ακόμα και το τρακτέρ του) και παίζει να ήτανε Moris Jare ή Oldfield
 
...η περιγραφή θυμίζει το "Πανόραμα του αιώνα" (?).
 
Όπως με πληροφορούν έγκυροι κύκλοι :D που σχετίζονται με την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, επρόκειτο για την ακρίβεια για την εκπομπή:

"Το πανόραμα του 20ου αιώνα".

Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή, μετά τη σειρά¨"Το Πάρκινγκ" και αναφερόταν στην ντοκουμενταρισμένη ιστορία, ελληνική και διεθνής του αιώνα που πέρασε.

Τα αποσπάσματα των φιλμ προέρχονταν από σωζόμενες ιδιωτικές συλλογές αλλά και το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ. Ήταν η πρώτη φορά που σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό τύγχανε ψηφιακής επεξεργασίας στην Ελλάδα.

Ήταν πολύ σημαντική σειρά διότι παρουσίαζε όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα της κάθε περιόδου (πολιτικά, στρατιωτικά κλπ ) αλλά και γεγονότα που αφορούσαν την κοινωνική και οικονομική ιστορία. Με άλλα λόγια, παρουσιαζόταν η καθημερινή πραγματικότητα των ανθρώπων.



Λογοκλοπή και άγιος ο θεός... φαίνεται πως δεν είναι δικό μου, ε;;; :D
 
Την θυμάμαι και εγώ αυτή την εκπομπή.Δεν κράταγε πολλή ώρα.Την θυμάμαι γιατί περίμενα να τελειώσει για να αρχίσει ο Benny Hill.
 
Την είχε προσφέρει η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σε ντιβιντί, πριν μερικά χρόνια. Ήταν από το 1931 ως το....?
 
Όλαν ταν επεισόδιαν της εκπομπέως «Πανόραμα του Αιώνα»








[Edited] Αντιλαμβάνομαι το αγαθό των κινήτρων σου αλλά κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τα πνευματικά δικαιώματα της εκπομπής και γενικά της ΕΡΤ. Η Εκπομπή υπάρχει στο αρχείο http://archive.ert.gr/?s=%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1] [edited]

Panorama toy Aiona.jpg

Panorama toy Aiona.jpg

Panorama toy Aiona.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα