Το Σπίτι των Ανέμων

evarlam είπε:
Πάντως με την λογική αυτή, ο "Χριστός ξανασταυρώνεται", συμπτωματικά της ΑΣΤΗΡ TV, και παραγωγής του Studio ATA, παρανόμως είναι στο ψηφιοποιημένο αρχείο της ΕΡΤ (και με watermark) και παρανόμως διατέθηκε σε DVD.
Δεν έχεις δίκιο - αν πρόσεξες, ο Μαστοράκης λέει στη συνέντευξη "το σύστημα που ίσχυσε στην πρώτη φάση της Ελληνικής τηλεόρασης" και αναφέρεται στην περίοδο 1966 μέχρι 1972 / 73 ( ; ) το πολύ - (Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" είναι του 1975).

Μετά, το σύστημα άλλαξε και τα δικαιώματα των σειρών ανήκαν στην ΕΡΤ. Διαφορετικά, δεν υπήρχε περίπτωση η ΕΡΤ να διέθετε σε DVD σειρές τα δικαιώματα των οποίων δεν της ανήκουν. Αν μη τι άλλο, η ΕΡΤ σε αυτά είναι πολύ προσεκτική...
 
Χμμμ...το "μέχρι το 73" δεν φαίνεται να προκύπτει από τα λεγόμενα του Μαστ...στέκομαι στο "και για πολλά χρόνια"....Άλλο παράδειγμα: Η σειρά "Ισιδώρα" με την Μιράντα Κουνελάκη (ή Κουνελούχεν, όπως μου είπε η μητέρα μου - λόγω του σήριαλ της είχαν κολλήσει τότε το παρατσούκλι αυτό), παραγωγής ΔΥΑΣ ΤV, 1973, δεν υπάγεται στο καθεστώς που περιγράφει ο Μαστ; Παρεπιμπτόντως η σειρά σώθηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν γυρισμένη σε 16mm φιλμ. Τελικά τείνω στο συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη το ομιχλώδες τοπίο που διέπει τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα ειδικά για τόσο παλαιό υλικό, ότι σημασία έχει ποιός το κρατά στα χέρια του. Αν η ΕΡΤ είχε στην κατοχή της τις μπομπίνες του "Bingo" και του "Αυτή είν'η ζωή σας" και τις ψηφιοποιουσε με το watermark της πάνω, τότε ο Μαστ. θα το έκανε γαργάρα το θέμα....αλλά βεβαιώς ισχύει και το αντίστροφο, όσον αφορά το υλικό που έχει στην κατοχή του ο Μαστ. Όποιος έχει στην κατοχή του υλικό, αυτός είναι από θέση ισχύος. Και για το τέλος ένα υποθετικό σενάριο: Υποθέστε ότι η ΕΡΤ ανακαλύπτει ολόκληρο (χλωμό) ή αποσπάσματα από την "Ταβέρνα" του 1972-73 και τα βάζει στο αρχείο της με το watermark, τί πιστεύετε ότι θα γίνει;;; Τι πιστεύω εγώ; Τίποτα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η ταινια με την αντζελα ζηλια ειναι του οδυσσεα κωστελετου γυρισμενη το 65.καμμια σχεση με το σπιτι των ανεμων του β.παλλη.3 ταινιες ηταν μεταγενεστερα 68-69
 
Αυτη την Κυριακη...

Μια ολοκληρη μερα μαυροασπρης τηλεορασης θα ειναι η Κυριακη στο www.tvgold.gr κι εκει θα δειτε και Bingo, και Super Bingo αλλα και σπανιο αρχειακο υλικο, οπως τον "πιλοτο" που καναμε για το "Σπιτι των Ανεμων" με τον Βυρωνα Παλλη και την Αφροδιτη Γρηγοριαδη.
 
Ανεβασε το πρωτο και μοναδικο επεισοδιο της σειρας στο YT ο Νικος Μαστορακης (ποιος αλλος?? ο ανθρωπος που κατ εμε επρεπε να συμβουλευτει η ΕΡΤ για το αφιερωμα στα 50 χρονια αφου οι "απλοι τηλεθεατες" δεν τους εκαναν το αυτι τους να ιδρωσει).

Ευγε!

Οταν ακομη η τηλεοραση δεν ειχε βιντεο, τολμησαμε (σε ενα μικρουτσικο στουντιο της Σχολης Σταυρακου) κι ενα video Sony (το πρωτο που ηρθε στην Ελλαδα) χωρις δυνατοτητες μονταζ, να κανουμε εναν πιλοτο με το θρυλικο ραδιοφωνικο "σαπουνι" που θα μπορουσε να ειναι και η πρωτη δραματικη σειρα. Ουτε το κοστος, ουτε τα τεχνικα μεσα μας το επετρεψαν. Ομως, ευτυχως, εστω και σε ποιοτητα χειροτερη αποι VHS αυτος ο πρωτος πιλοτος στην ιστορια της ελληνικης TV, σωζεται.
Mιλαει για το Sony CV 2100
 
Πίσω
Μπλουζα