Το Σπαθί των Πάγων

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.582
Αντιδράσεις
1.737
Τα Σπαθι των Παγων, τρεις επικες ιστοριες φαντασιας που δημοσιευτηκαν σε καποια τευχη του Μικυ, αλλα κυκλοφορησαν και σε ενα συλλεκτικο τευχος ως τριλογια

Απλα απιστευτο!! Επικο!!!

Μαλλον η καλυτερη ιστορια του Ιταλικου Μικυ που δημοσιευτηκε στη χωρα μας!!

Το εχω ακομα και ειναι απο αυτα που δεν προκειται να δωσω!!

Σε μια μυθικη διασταση, τη χωρα του Αργκααρ, μια χωρα με ξωτικα, μαγους και δρακους, ο λαος υποφερει κατω απο τον κακο Πριγκηπα της Ομιχλης. Ενας χωρικος αναλαμβανει να ταξιδεψει σε μια απο τις 'Υπερβορειες' διαστασεις και να καλεσει τον πολεμιστη Αλφ. Απο ενα τεχνικο λαθος ομως, καταληγει στο συμπαν του Ντισνευ!!

Ο Μικυ και ο Γκουφυ που δεν πιστευουν στα ματια τους, ζητουν εξηγησεις απο τον μυστηριο επισκεπτη, αλλα βρισκονται πριν το καταλαβουν στη χωρα του Αργκααρ. Χωρις να εχουν αλλη επιλογη, ο Γκουφυ συστηνεται ως 'ο ξαδελφος του Αλφ'

Αναλαμβανουν λοιπον το επικο quest να βρουν το σπαθι των παγων (στην αρχη της ιστοριας θα δειτε και ενα χαρτη) και να το τοποθετησουν σε μια πετρα (το αναποδο απο το Εξκαλιμπερ δηλαδη) για να τον κατατροπωσουν. Σημειωτεον οτι μετα απο την προηγουμενη ηττα του απο τον Αλφ, ο Πριγκηπας ειναι μια σκια σε πανοπλια... θυμιζει λιγο Σαουρον η υποθεση

Μετα το τελος της ιστοριας, ακολουθουν αλλες 2 ιστοριες σχετικα με τη χωρα του Αργκααρ. Η μια ειναι φουτουριστικη (ο χρονος δεν κυλαει με την ιδια ταχυτητα στις διαστασεις) αλλα μετα απο μια καταστροφη, οι Αργκααριανοι γυριζουν πισω στον παραδοσιακο φανταζυ τροπο ζωης.

Στην τριτη ιστορια, οι ηρωες γυρνουν παλι στο κλασσικο φαντασυ σκηνικο και εχουν να αντιμετωπισουν την επιστροφη του Πριγκηπα της Ομιχλης.

Το βιβλιο αυτο με ειχε επηρρεασει παρα πολυ, ηταν ενα απο τα βηματα που με εβαλαν στη φανταστικη λογοτεχνια (την αρχη της καταστροφης την εκανε το Quest for Glory), ενω το μυαλο μου ειχε χαθει στην πιθανοτητα των πολλαπλων συμπαντων!!!

Στο ιντερνετ εχω βρει οτι υπαρχουν πολλες ιστοριες της σειρας 'La spada di ghiaccio', και εχουν κυκλοφορησει σε διαφορες συλλογες. Κριμα που εδω κυκλοφορησε μονο η μια.

Το εχει αγορασει κανενας;;
 
Παρόλο που απεχθάνομαι τις ιστορίες της ιταλικής σχολής (με μοναδική αξαίρεση τα Μικυ Μυστήριο) ομολογώ οτι είχε καλό σεναριο αλλα απαίσιο σκίτσο.
 
Την ειχα τη συλλεκτικη τριλογια αυτη. Δυστυχως οχι πλέον...
 
Τον τόμο αυτό ή αλλιώς την Τριλογία της ιστορίας την έχω και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση. Αν και είναι αγαπημένη ιστορία από πολύ κόσμο, δεν ξέρω γιατί εμένα δεν με ξετρελαίνει κιόλας, ίσως γιατί τρέφω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στα παπιά περισσότερο και λιγότερο στον Μίκυ. Τέσπα. 400 δραχμές εν έτη 1985 εάν δεν κάνω λάθος και ήταν μία από τις ιστορίες που κυκλοφόρησαν εκείνη την περίοδο σε τόμους όπως: Η Ζωδιακή Πέτρα, Η Ιστορία και η Δόξα της Δυναστείας των Ντακ, Το Αίνιγμα του Τοτέμ και Τα 7 Θαύματα των Παπιών. Πάντως εάν θέλετε να διαβάσετε πραγματικά όμορφες ιστορίες, κυρίως των Ντακ και δη του μοναδικού Σκρουτζ Μακ Ντακ, σας προτείνω ανεπιφύλακτα τους δύο πολυτελείς τόμους που έχει βγάλει η εκδοτική Νέα Ακτίνα με τα έργα του Ντον Ρόσα: "Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ" και τα "Χαμένα Επεισόδια"
 
Παροτι κυκλοφορησε το 85' και οτι κυκλοφορουσε εκεινη την εποχη απο Ντισνευ το σηκωνα ,το συγκεκριμενο δεν το θυμαμαι.

Απορω πως μου ξεφυγε. :banghead:
 
Παιδια μηπως επανακυκλοφορησε τη δεκαετια του 90? Γιατι εγω το 85 αποκλειεται να το πήρα-ημουν 3 χρονων τοτε...
 
Dr Malcolm Betruger είπε:
Παιδια μηπως επανακυκλοφορησε τη δεκαετια του 90? Γιατι εγω το 85 αποκλειεται να το πήρα-ημουν 3 χρονων τοτε...
Ναι, επανακυκλοφόρησε την δεκαετία του 90.

Έχω ακούσει από συλλέκτες κόμικς πως και οι δύο εκδόσεις είναι αρκετά δυσεύρετες.
 
Κατα 99% δεν ξανακυκλοφορησε την δεκαετια του 90'.

Το 1% το αφηνω γιατι υπαρχει μια μικρη περιπτωση να ξανακυκλοφορησε μεσα απο τα "Μικυ Μαους" σε συνεχειες. :thumbup:

Edit:Iσως να υπηρχε στα 90ς σε μαγαζια απο stock του 85 και αυτοκολλητακι πανω με προσαρμοσμενη την τιμη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επανακυκλοφόρησε το 90-91, τοτε το πήρα και εγώ.
 
Κι εγω το ιδιο... και το πηρα απο ψιλικατζιδικο, οχι στοκατζιδικο :)
 
Βρε'σεις οι εκδοτικες εταιριες βγαζουν χιλιαδες κομματια τα οποια διαθετουν σε περιπτερα και ψιλικατζιδικα οπου τα απουλητα τους επιστρεφονται και αυτοι με την σειρα τους τα ξαναβγαζουν σε περιπτερα και ψιλικατζιδικα μετα απο ευλογο χρονικο διαστημα.

Τεσπα αν υπαρχει αλλη εκδοση με αλλη χρονολογια και εξωφυλλο και τιμη απο αυτην που ποσταρε ο Ambu παρακαλω φωτο.

Να μιλαμε με αποδειξεις. :D
 
ουπς, τί ημερομηνία γράφει εδώ;

Γκουχ, γκουχ... η όλη συζήτηση με έβαλε σε σκέψεις, οπότε έκανα το λάθος και άπλωσα το χέρι μου στο Σπαθί μου και...

"...με μία κυκλική κίνηση το έβγαλα από την θήκη του και κραδαίνοντας απέναντι στους εχθρούς μου διαπίστωσα ότι ο σιδεράς του είχε χτυπήσει την ημερομηνία που έκοψα για πρώτη φορά ένα κεφάλι με αυτό..."

...και ήταν το έτος 1990. Οι πληροφορίες μου μάλλον ήταν λανθασμένες και ήδη έχω θέσει ερώτημα σε άλλα άτομα που το έχουν να τσεκάρουν τα δικά τους αντίτυπα να δούμε εάν κάποιο αναγράφει διαφορετική ημερομηνία. Ωστόσο για το δικό μου θα έπρεπε να το σκεφτώ γιατί 400 δραχμές το 1985 ήταν αρκετά χρήματα για ένα κόμικ. Εν αναμονή λοιπόν απαντήσεων, σας ζητάω συγνώμη για την αναστάτωση και θέτουμε την οριστική ημερομηνία της πρώτης κυκλοφορίας σε αναμονή. Όταν θα έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.
 
Ειπα και εγω....

Kαι ετσι λυνεται και η απορια που εξεφρασα καποια ποστ παραπανω,γιατι δεν το θυμομουνα παροτι που το 85' τα σηκωνα ολα. :xm:

Παντως η εκδοση ειναι μια. :D
 
[edit] dead pics [/edit]

Μπορω να πω μετα βεβαιοτητας οτι αυτο που ειχα παρει εγω ΔΕΝ ηταν αυτο. Θυμαμαι το εξωφυλλο ηταν διαφορετικο. Αρα σιγουρα υπαρχει και αλλη εκδοση πιθανοτατα μεταγενεστερη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οκ αλλα αυτο που εχεις ποσταρει στο ποστ σου ειναι εσωφυλλο και οχι εξωφυλλο.
 
Aardvark είπε:
Οκ αλλα αυτο που εχεις ποσταρει στο ποστ σου ειναι εσωφυλλο και οχι εξωφυλλο.
Νομιζα η δευτερη εικονα ειναι το εξωφυλλο. σορρυ. #)

- Μια φωτο με το εξωφυλλο θα μου ελυνε τα χερια, ευχαριστω.
 
Τι σορυ βρε ,κουβεντουλα κανουμε. :)

Οριστε το μοναδικο εξωφυλλο απο την μοναδικη εκδοση .

Το ποσταρε ο Ambu στην πρωτη σελιδα. :thumbup:

[edit] dead pics [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Paidia 8a mporouse na to vrei kanenas se pdf i kati allo k na m to dosei?

Pleasee!!!
 
Kane mia volta sto monastiraki na to agoraseis ama to 8eleis toso poly...

greeklish sucks!!!
 
Πίσω
Μπλουζα