Το Φθινόπωρο Μιας Καρδιάς (1969)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.558
Αντιδράσεις
50.304
Το Φθινόπωρο Μιας Καρδιάς (1969)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Το_φθινόπωρο_μιας_καρδιάς


* Αποκλειστικά για τη retrofan που το ζήτησε...
:)

Δραματική ταινία του 1969 παραγωγής της Κλακ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου , σενάριο Πάνου Κοντέλλη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Αφροδίτη Γρηγοριάδου , ο Βύρων Πάλλης , ο Νότης Περγιάλης , η Μαρία Φωκά , ο Λυκούργος Καλλέργης κ.α. Η ταινία έκοψε 96.642 εισιτήρια και ήρθε 60η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η Έλενα διατηρεί μια πανσιόν. Στο τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν θα διοργανώσει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους τελευταίους ενοίκους. Η φασαρία όμως και η μουσική θα εκνευρίσει τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Κυριαζή, που βρίσκεται στην περιοχή για τα έργα αποξήρανσης της τοπικής λίμνης. Οι διαμαρτυρίες του Ανδρέα θα είναι η αρχή της γνωριμίας και του έρωτά του για την Έλενα, η οποία πάσχει από μια ανίατη ασθένεια...

 


[deadpic]

[video=youtube_share;lnleWvWH_rk]http://youtu.be/lnleWvWH_rk

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πόσο αδικήθηκε η εξαιρετική θεατρίνα Αφροδίτη Γρηγοριάδου από τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις!
 
:thanx2: :thanx2: tonytony!!!!

 


Και αυτή και η άλλη ταινία που "παρήγγειλα" είναι από τις πολύ όμορφες τηλεοπτικές αναμνήσεις μου παρόλο που τις είδα μόνο μία φορά. Δεν ξέρω πώς θα μου φαινόντουσαν τώρα αλλά το ζευγάρι Πάλλης - Γρηγοριάδου νομίζω ότι δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα όσο του αξίζει.

Ωραίοι ηθοποιοί με πολύ ιδιαίτερες φωνές, καλή χημεία μεταξύ τους και ταλέντο. Για τον Πάλλη το λέω ανεπιφύλακτα σε όλες τις εποχές. Για την Γρηγοριάδου έχω μια αίσθηση ότι ωρίμασε με τον χρόνο και μάλλον προτιμώ τις ερμηνείες της από τη δεκαετία του 80΄ και ύστερα.

Δυστυχώς όμως δεν ευτύχησαν ούτε σε μεγάλες παραγωγές (π.χ. ο Φίνος δεν τους τσίμπησε να τους βάλει στο καστ των πρωταγωνιστών του) ούτε στα πρώτα ονόματα απ' άποψη σκηνοθετών και σεναριογράφων :( .

Όλα τα κλισέ μαζεμένα σ' αυτό το κλασικό και προβλέψιμο μελό (παρεξήγηση στην αρχή, έρωτας στη συνέχεια, δημιουργία παρεξήγησης από την κοπέλα για ν' απομακρυνθεί ο αγαπημένος από το σκηνικό του επερχόμενου θανάτου, λύση της παρεξήγησης, ως δια μαγείας γιατρειά), που ωστόσο το θυμάμαι τόοοοοσα χρόνια μετά και που πολύ θα ήθελα να πετύχαινα σε κάποια τηλεοπτική προβολή του.
 
Την Αφροδίτη Γρηγοριάδου την έμαθα μέσα απο σειρές ( Τζων Αυλακιώτης και Επισκέπτης της Ομίχλης ) και δεν την είχα προσέξει σε ταινιάκια... Κρίμα για αυτά που λέει η retrofan όντως γιατί φαίνονται συμπαθητικό ζεύγος και εντός οθόνης
 
Διαφημιστικό της ταινίας

 


132.jpg
132.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα