Ναι, ναι ... όταν εκείνο το μακρινό βράδυ του 1981 έγινε ο μεγάλος σεισμός, με επίκεντρο τις Αλκυονίδες νήσους, που ταρακούνησε για τα καλά την Αθήνα, Το Φως του Αυγερινού βλέπαμε !!! Το θυμάμαι πολύ καλά .... Αφού, να σκεφθείτε, όταν άνοιξαν ξανά τα σχολεία και βρεθήκαμε ξανά στην τάξη μας, ο δάσκαλος μάς ρώτησε : "Ποιος την ώρα του σεισμού έβλεπε "Φως του Αυγερινού"",
όλη η τάξη σήκωσε το χέρι της !!! Αυτό αποτελεί ένδειξη της ... τρομακτικής τηλεθέασης που είχε το σήριαλ, το οποίο το έβλεπαν όλοι : και μικροί και μεγάλοι !!!
Δυστυχώς, αν και τόοοτε, ως παιδάκι, δεν είχα χάσει ούτε ένα επεισόδιο [όπως και ... το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων τηλεθεατών άλλωστε], δεν θυμάμαι παρά ελάχιστα πράγματα !!! Να ποια είναι αυτά :
- Ο Λουκής βρήκε την Φιλιώ [Κοραλία Καράντη] με έναν άλλον άντρα στο σπίτι. Ο "άλλος άντρας" ήταν ένας φαλακρούλης ηθοποιός, πολύ συμπαθητική φάτσα, τον οποίον, όπως θυμάμαι, είχαμε δει και στο "Ημερολόγιο ενός θυρωρού" [νομίζω φλερτάριζε την αδελφή του θυρωρού Τζένη Ζαχαροπούλου] !!! Αλλά, αρκετά χρόνια μετά τον είδαμε και σε μια (βιντεο)ταινία, όπου διατηρούσε ένα κάμπιγκ το οποίο δεν πήγαινε καλά, αλλά τον βοήθησε ο Μπίλιας [Στηβ Ντούζος] και η παρέα του που πήγαν εκεί για διακοπές κι έτσι ... οι δουλειές του πήραν τα πάνω τους !!! Το όνομα του ηθοποιού, πάντως, δεν το θυμάμαι !!! Λοιπόν, ξανά στο θέμα μας .... Ο Λουκής νόμισε ότι αυτός πήγε να φλερτάρει με τη Φιλιώ και .... τον πήρε στο κυνήγι !!! Κι αυτός, τρομαγμένος, τρέχει - τρέχει και ... καταλήγει σε ένα χωράφι που ήταν ΚΑΙ ναρκοπέδιο !!! Εκεί πατάει μία νάρκη και τραυματίζεται στο πόδι !!!
- Και στη συνέχεια κατηγορούν τον Λουκή για τον τραυματισμό του συγχωριανού τους .... Και γι' αυτό ο Λουκής συλλαμβάνεται και τον μεταφέρουν στην Αθήνα, για να διακσθεί !!! Απ' ό,τι θυμάμαι, όμως, στην Αθήνα ο Λουκής έμπλεξε σε άλλες περιπέτειες [συμπεριλαμβανομένων και .. γνωριμιών με γυναίκες !!! ] ....
- Τελικά, όμως, ο Λουκής την παντρεύτηκε τη Φιλιώ !!! Μού έχει μείνει η τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου : Ο Λουκής και η Φιλιώ περπατούν και κρατούν ένα παιδάκι [το παιδάκι τους], ο Λουκής από το ένα χέρι και η Φιλιώ από το άλλο χέρι, και το παιδάκι .... χοροπηδάει ανάμεσά τους !!! Και τη στιγμή που βλέπουμε αυτή τη σκηνή, ακούμε το "ανατριχιαστικό" τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου "Τραγουδώ - τραγουδώ", σε στίχους Σκούρτη, με τη φωνή της Βασιλικής Λαβίνας !!! Να σε ποιο τραγούδι αναφέρομαι :
- Και μιας που ανέφερα τον Μαρκόπουλο .... γι' αυτό το σήριαλ έγραψε μια μουσική ... μα μια μουσική .... Νομίζω ότι κάποια μέρη του μουσικού θέματος του σήραλ τα ακούσαμε και στο "Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη" [αυτό το γράφω με επιφύλαξη, μην το θεωρήσετε "δεδομένο"] ....
- Και ... άφησα το καλύτερο για το τέλος :
Γιώργος Νέζος !!! Ο "μπαρμπα Λιας" του σήριαλ .... Αυτός ο μεγάλης ηλικίας ηθοποιός είχε τόσο ήρεμη, τόσο ήπια φωνή ... Και, όταν ήμουνα παιδάκι, όποτε τον έβλεπα στην τηλεόραση και άκουγα τη φωνή του ... πραγματικά γαλήνευε η ψυχή μου !!! Αφού, να σκεφθείτε, τον είχα ανακηρύξει σε ... "
τηλεοπτικό παππού μου" !!! Βλέπετε, παππούδες δεν γνώρισα, πέθαναν όταν ήμουν πάρα - πάρα πολύ μικρός [ενώ, αντιθέτως, πρόλαβα γιαγιάδες] !!! Έτσι, αν περί το 1981 με ρωτούσε κανείς "ποιος είναι ο παππούς σου", δεν ήθελα και πολύ να απαντήσω ... "ο μπαρμπα Λιας"#) #) :flower: :flower:!!!!!