Το άνοιξα να δω τι έχει μέσα...

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
409
:D :D:D:D

Μια περιέργεια που ένοιωθα να με καίει. Τι έχει μέσα; Πως δουλεύει; Λες να χαλάσει αν το ανοίξω; Μπαααα. Θα φαίνεται πως το άνοιξα αν το ξανακλείσω; Μπαααα. Σιγά μη με ανακαλύψουν. Θα το κάνω.... (πως λέει ο Παπάζογλου: θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό)

Κι έτσι θυμάμαι πως άνοιγα τα ρολόγια, τα παιχνίδια, τον πονηρό κουμπαρά, την κούκλα που μιλούσε και περπατούσε - και την φοβόμουν αλλά την κανόνισα :frypan: :diablotin: , τις περίεργες ξύστρες, τα αυτοκινητάκια. Και έκανα και την πάπια μετά αν κάτι χαλούσα (δυστυχώς δεν κανόνισα μόνο την κούκλα...) Μόνο ο φωτεινός μου παντογνώστης γλύτωσε το άνοιγμα. Εσείς ανοίγατε τα πράγματά σας; Εγώ ακόμα!!!
 
Συνεχώς!

Εδώ άνοιξα laptop 1600 ευρώ πριν καν το βάλω για πρώτη φορά στο ρεύμα, τι λέμε τώρα......
 
:animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: Νομινέισοοοοοοοοοοον!!!! :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh:
 
Ειχα ανοιξει ενα παλιο LCD handheld video game του στιλ game & watch. Απο περιεργεια και μόνο. Φυσικά το χάλασα. Αυτή ειναι μια συνήθεια που ακόμα την έχω, απλά τώρα δεν τα χαλάω :p
 
εννοειται! τοτε ανακαλυψα οτι περισοτερο μου αρεσε να ψαχουλευω τα παιχνιδια μου παρα να παιζω. καποια στιγμη θυμαμαι ειχα γεμισει ενα κουτακι με μοτερακια και λαμπακια απο τα διαφορα παιχνιδια μου...

τωρα περισοτερη ωρα περναω στο να τα φτιαχνω παρα στο παιχνιδι :) δεν σας κρυβω πως τα περισσοτερα αποκτηματα μου ειναι χαλασμενα με αυτοκολλητα που γραφω τι βλαβη εχουν για να τα φτιαξω καποτε ή για ανταλλακτικα :)
 
Είχατε παρατηρήσει πως μετά το άνοιγμα του παιχνιδιού κι αφού το ξανακλείναμε για να παίξουμε, χανόταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός μας γι’ αυτό;
 
Τι μου θύμησες Κριός! Σαν να διαβάζω για τα παιδικά μου χρόνια!

Οτιδήποτε παιχνίδι έπαιρνε μπαταρίες δεν γλίτωνε το ξεβίδωμα-άνοιγμα για να το εξερευνήσω. Τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά τσέπης, ρομποτάκια, θυμάμαι μάλιστα μια φορά είχε χαλάσει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι τσέπης, το άνοιξα, το εξερεύνησα και μετά φαίνεται το έκλεισα τόσο καλά που ξαναδούλεψε. Θυμάμαι είχα ανοίξει μέχρι και το παλιό στερεοφωνικό των γονιών!
 
Δεν πείραζα (και ούτε πειράζω), τίποτα μα τίποτα...

Όσες φορές έχω εμπλακεί, στην καλύτερη έχουν περισσέψει βίδες...

Φυσικά ούτε μια επέκταση μνήμης στον ST δε μπορώ να βάλω...

Χρήστης Άχρηστος που λένε...
 
Alucard είπε:
Είχατε παρατηρήσει πως μετά το άνοιγμα του παιχνιδιού κι αφού το ξανακλείναμε για να παίξουμε, χανόταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός μας γι’ αυτό;

Πραγματικα! Φευγει ολη η μαγεια μετα. #)
 
Έβγαζα τα μαλλιά των playmobil για να δω αν έχουν καφέ χείλος από πίσω,σε σημείο που σε μερικά ήταν κολλημένα τα μαλλιά,και χαλούσε η φιγούρα...Επίσης πολλές φορές είχα ανοίξει παιχνίδια με μηχανισμούς,όπως κούκλες της αδερφής μου που έπαιζαν μουσική,και διαπίστωνα ότι είχαν την ίδια στρογγυλή πλακέτα μέσα.Και ένα από τα σπιτάκια με τα παραμύθια είχα ανοίξει.

Και κάτι ακόμα!Είχα βάλει τον πατέρα μου να ανοίξει ένα χαλασμένο ραδιόφωνο για να δω τι έχει μέσα,επειδή νόμιζα πως έχει μικρά ανθρωπάκια που τραγουδούν.
 
Ρολόγια, ραδιοφωνάκια, παιχνίδια μέχρι και ένα παλιό τηλέφωνο που είχαμε δεν γλύτωσε απο τα παιδικά χέρια μου...
 
Δεν υπήρχε παιχνίδι που να μην το είχα ανοίξει! Οτιδήποτε υπήρχε για καιρό στην κατοχή μου, δεν γλίτωνε από το κατσαβίδι! Δυστυχώς λόγω αυτής μου της μανίας, δεν έχουν διασωθεί πολλά παιχνίδια μου! Και όσο σκέφτομαι πως έτσι ξεπάστρεψα σχεδόν όλα μου τα handhelds τύπου game and watch, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα, μιας και πλέον έχουν την τριπλάσια από την κανονική τους αξία στο ebay!
 
.....και βέβαια πάντα άνοιγα και ανοίγω όλα τα μηχανήματα που διαθέτω, υπολογιστές σταθερούς και φορητούς, αλλά και κονσόλες, για λόγους καθαρισμού και συντήρησης.

Όλα αυτά τα μηχανήματα διαθέτουν ανεμιστήρες οι οποίοι μπουκώνουν από τη σκόνη και δεν θέλω να μου πάθουν ζημιά.

Βέβαια άνοιγα και το Spectrum αλλά και την Amiga, που δεν έχουν ανεμιστήρες, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα!!!!!!!!!!!!
 
DINO είπε:
Δεν πείραζα (και ούτε πειράζω), τίποτα μα τίποτα...Όσες φορές έχω εμπλακεί, στην καλύτερη έχουν περισσέψει βίδες...

Φυσικά ούτε μια επέκταση μνήμης στον ST δε μπορώ να βάλω...

Χρήστης Άχρηστος που λένε...
Α, δεν είσαι ο μόνος! Κι εγώ είχα μάθει το "τζιζ" το απαγορευτικό και δεν πείραζα. Μόνο ρολόγια μόνο, αλλά είχα και ουρά τους παπούδες που έρχονταν σε μένα για να τους τα βάλω στην σωστή ώρα!

thebest20 είπε:
Έβγαζα τα μαλλιά των playmobil για να δω αν έχουν καφέ χείλος από πίσω,σε σημείο που σε μερικά ήταν κολλημένα τα μαλλιά,και χαλούσε η φιγούρα....
Εγώ έπαιζα "Γαλλική Επανάσταση" με τα πλέι μομπίλ και για να δώσω το... κλίμα, τους έβαζα περούκες. Έβγαζα επίσης τα μαλλιά και τους έβαζα βαμβάκι, ενώ για τα "ρολά" της περούκας χρησιμοποιούσα βαμβάκια από μπατονέτες (για τον καθαρισμό των αυτιών!)

Το διευκρινίζω για τις "μπατονέτες", γιατί στην περιοχή μου λέγαμε έτσι και τα αρμυρά μπισκοτάκια σε σχήμα μπαστουνιού. :p
 
Και εγώ που νόμιζα ότι το μόνο που χρειάζεται για να παίξεις "Γαλλική Επανάσταση" με τα Playmobil είναι να τους βγάλεις τα κεφάλια. :p

Υπερβολικά πολύπλοκο το έκανες... ;)
 
Μου αρεσε να ανοιγω σχεδον ολα τα παιχνιδια μου, μετα απο καποιο διαστημα που παλιωναν (οποτε και δεν θα ακουγα φωνες) η.. αν χαλαγε απο μονο του καποιο.

Επιαναν τα χερια μου και αρκετες φορες τα εκανα να λειτουργουν και παλι #)

Συνηθως ημουν προσεχτικη και μονο αν ηταν "τελειωμενο" το αποτελειωνα και εγω.

Τα εβλεπα σαν γριφο που επρεπε να λυσω, να μαθω πως λειτουργει ;)
 
Κι εγώ ήμουν εξαιρετικά περίεργος για το τι "έκρυβαν" τα παιχνίδια μου.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζω να έχω τις ίδιες ανησυχίες.

Κάτι που μου έχει μείνει στη μνήμη έντοντα ήταν το πρώτο μου LCD τύπου game & watch που είχα πάρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Ηταν επιβεβλημένη ανάγκη να ανοίξω το παιχνίδι για να δω πως δουλεύει και γιατί είναι τόσο λεπτό! Αυτό έγινε το πρώτο απόγευμα που πήρα το παιχνίδι στα χέρια μου.

Καταλαβαίνετε βέβαια τι ακολούθησε....

Ευτυχώς που ο πατέρας μου ήταν ηλεκτρονικός και κατάφερε να του δώσει πάλι ζωή! Φυσικά το παιχνίδι "ζεί" ακόμη και σήμερα και αποτελεί κομμάτι της handheld συλλογής μου!!! Ευτυχώς!
 
Α, στο στοιχείο μου! Έχω ανοίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια, παλιά κουρδιστά ξυπνητήρια και να πετάγονται τα ελατήρια και να σου κόβουν τα δάκτυλα, το βίντεο μας. Δεν την έχω κόψει τη συνήθεια αλλά με μικρότερο ρυθμό τώρα.
 
Όταν μου αγόραζαν παιχνίδια μικρός, η 1η φάση ήταν να παίξω μέχρι να βαρεθώ με το συγκεκριμένο παιχνίδι και η 2η φάση να πάρω το κατσαβιδι και να το ανοίξω, χωρίς να έχει χαλάσει απαραίτητα... Αφαιρούσα λαμπάκια και μοτερ αν είχε, έπαιρνα μια μπαταρία και έφτιαχνα κυκλώματα...
 
Εγω δε θυμαμαι τον εαυτο μου να ανοιγει διαφορα παιχνιδια.

Μαλλον γιατι φοβομουν μη τα χαλασω και δε μπορω να παιξω μετα..
 
Πίσω
Μπλουζα