Το αίνιγμα της πέτρινης γενειάδας (Λίτσα Ψαραύτη)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.280
Αντιδράσεις
6.145
Η ηρωίδα του βιβλίου, παιδί χωρισμένων γονιών, κάνει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο με τον πατέρα της. Στην αρχή, βρίσκει το περιβάλλον ανιαρό αλλά αργότερα γνωρίζει το Ρικ και μαζί ανακαλύπτουν τα μυστικά του αιγυπτιακού πολιτισμού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρεπει να το έχω ακόμα το βιβλίο , ήταν πολύ καλό, πάνε χρόνια βέβαια αλλά μου είχε κάνει εντύπωση. Ειχε γρίφους.
 
Το είχα διαβάσει πριν χρόνια, όταν είχε έρθει η συγγραφέας στο σχολείο μας. Είχα πάρει κάμποσα βιβλία της και τη θεωρώ εξαιρετική συγγραφέα (καθώς επίσης γλυκύτατη και φιλική, αφού δέχτηκε να υπογράψει όλα τα βιβλία που είχα πάρει :p ). Σαν ιστορία, όμως, δε θυμάμαι κάτι παραπάνω από αυτό που αναφέρεις. Θυμάμαι ότι με είχε συνεπάρει, γιατί είχε αρκετή δράση μέσα το βιβλίο. Ήταν σχετικά μικρό και ανήκε στις γνωστές συλλογές του Πατάκη. Πρέπει να είναι από τα βιβλία που έχω κρατήσει και παίζει να το έχω ακόμα.
 
Μου το έκαναν δώρο όταν ήμουν στην Δευτέρα δημοτικού. Το διάβασα (αν και ήταν δύσκολο βιβλίο θα παιδιάκι αυτής της ηλικίας) και τοτε το είχα θεωρήσει ψιλοθρίλερ. Έφταιγε κυρίως η σκηνή του εφιάλτη που η πρωταγωνίστρια βλέπει ότι είναι κλειδωμένη νύχτα στο μουσείο και ζωντανεύουν τ' αγάλματα και την κυνηγάν, καθώς και η σκηνή που κατεβαίνουν μόνοι τους με τον Ρικ σ' έναν τάφο στη μέση της ερήμου. Το ξαναδιάβασα στα 12 και το βρήκα πολύ ωραίο βιβλίο. Τράβηξε (ακόμα περισσότερο) το ενδιαφέρον μου προς τους ανατολιτικους πολιτισμούς.
 
Πίσω
Μπλουζα