Το αγκάθι - Cactus Flower (1969)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.155
O Julian Wninston, είναι ένας ώριμος οδοντίατρος, που έχει σχέση με την κατά πολύ νεώτερη του, Toni . Προκειμένου να αποφεύγει τις διάφορες ευθύνες, της έχει πει ψέμματα πως είναι παντρεμένος.

Όταν ο Τζούλιαν θα προτείνει στην Τόνι να παντρευτούν, εκείνη θα του ζητήσει να γνωρίσει την γυναίκα του, για να σιγουρευτεί πως δεν είναι αυτή ο μόνος λόγος, του χωρισμού τους. Ο γιατρός θα αναγκαστεί να ζητήσει από την βοηθό του, την αυστηρή κυρία Ντίκινσον, να υποδυθεί την σύζυγο.

Το ένα ψέμα θα φέρει το άλλο και τα μπλεξίματα αρχίζουν... Απολαυστική κωμωδία με έξυπνους διαλόγους, καλό καστ ( Γουόλτερ Ματάου, Ίνκριντ Μπέργκμαν, Γκόλντι Χόουν) και ευχάριστα 60ς ντυσίματα και χρώματα...

 
Πανεξυπνη και απολαυστικη κωμωδια που εχω χρονια να δω και σε ευχαριστω που μου τη θυμισες, RIO.

Η Γκολντι Χοουν κερδισε Οσκαρ Β' γυναικειου ρολου για την ερμηνεια της που οντως ειναι καταπληκτικη παρα το γεγονος οτι η Γκολντι ηταν νεοτατη τοτε.

Ο Γουωλτερ Ματαου υπεροχος οπως παντα και φτιαγμενος για κωμωδια. Αυτο που μου τα χαλαει καπως, ειναι η επιλογη της Ινγκριντ Μπεργκμαν για τον πρωταγωνιστικο γυναικειο ρολο. Δε νομιζω να της πηγαινε ιδιαιτερα ο συγκεκριμενος.

Στην Ελλαδα ειδαμε αυτη την πολυ χαριτωμενη ιστορια τη δεκαετια του '70 στο Θεατρο της Δευτερας, με τιτλο Το Ανθος του Κακτου και πρωταγωνιστες το Νικο Βασταρδη και τη Χριστινα Συλβα.
 
bambinella 100 είπε:
Αυτο που μου τα χαλαει καπως, ειναι η επιλογη της Ινγκριντ Μπεργκμαν για τον πρωταγωνιστικο γυναικειο ρολο. Δε νομιζω να της πηγαινε ιδιαιτερα ο συγκεκριμενος.
Ίσως, επειδή την έχουμε συνηθίσει σε αυστηρούς δραματικούς ρόλους. Πάντως τα πήγε αρκετά καλά, ενώ ήταν και πολύ γοητευτική για την ηλικία της... :)
 
Πίσω
Μπλουζα