Το ακρωτήρι του Φόβου - Cape Fear (1991)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
76
Πολύ καλή ταινία. Παλιά το ΣΤΑΡ την έβαζε συχνά.

Ο Νικ Νόλτε είναι ο μεγαλοδικηγορος με τη χαρισάμενη ζωή, που ανακαλύπτει ότι το παρελθόν του τον κυνηγά. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ο παλιός του πελάτης που πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή , λόγω ηθελημένου λάθους του Νόλτε και αποφυλακίζεται διψώντας για εκδίκηση..

Πολύ καλή ηθοποιία απο τους πρωταγωνιστές , ριμέικ παλιάς ταινίας με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ , μια συμπαθής αμερικανιά που σε σχέση με τα σημερινά σκουπίδια είναι αιώνες μπροστά..
 
Αφου το ξεκινας, που το ξεκινας και διαλεγεις και πολυ καλη ταινια, δωσε μας και μερικα links να διαβασουν στοιχεια και οσοι δεν την ξερουν ή την εχουν ξεχασει.

πχ

η σελιδα της ταινιας στο IMDB

το

απο youtubeκαμια φωτο

κατι σαν μινι παρουσιαση δηλαδη ;)
 
Ο Ρομπερτ Μιτσαμ και ο Γκρεγκορι Πεκ που ερμηνευαν τους ρολους στο πρωτοτυπο,κανουν ενα περασμα και απο αυτην την εκδοχη. Σας συνιστω να δειτε και το φιλμ του 62 παντως ειναι σουπερ
 
Mπραβο, βρε john! Να αγιασει το στομα σου. Το φιλμ του '62 για μενα ειναι αξεπεραστο.

Υπεροχη μουσικη απο τον Bernard Hermann (σε original score), ατμοσφαιρα μοναδικη, και ανεπαναληπτες ερμηνειες, με αυτην του Robert Mitchum να ξεχωριζει και να μας δινει εναν μοναδικο Max Cady.

[edit] Αυτό το βίντεο διαθέτει περιεχόμενο από το χρήστη NBC Universal ο οποίος το έχει αποκλείσει για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως καταπληκτικός ο Ντε Νίρο. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι είναι ο ίδιος ηθοποιός με αυτόν που παίζει σε καραγκιοζιλίκια τύπου "15 minutes" κλπ κλπ κλπ...

Και ο Νόλτε απίστευτος.
 
Πολύ ωραία ταινία, με έναν καταπληκτικό όπως πάντα De Niro. Καλή για 90's βέβαια, την πρωτότυπη των 60's που σίγουρα θα είναι καλύτερη δεν την έχω δει, και θα ήθελα να το κάνω κάποια στιγμή.
 
Εγώ δεν έχω δει την πρωτότυπη, αλλά δε νομίζω να υπήρξε ποτέ καλύτερος κακος από τον Ντε Νίρο.

Πραγματικά νιώθεις ότι μπορεί να συμβεί και σε σένα η να έρθει εκείνη την στιγμή σπίτι σου ο ίδιος και φοβάσαι, τόσο καλά παίζει!!
 
Μπορώ να πώ ότι μια ελληνική βιντεοταινία (άτυπο ρημέικ ) πρόλαβε τον Σκορσέζε.Μιλάω για την ταινία "Ο εφιάλτης" του Θανάση Αντωνίου,με τον Γιάννη Βόγλη και τον Μιχάλη Γιαννάτο.Έχει ακριβώς την ίδια υπόθεση και είναι του 1987.
 
Πίσω
Μπλουζα