Το αρκουδάκι Πάντινγκτον - Paddington(1975)

Η σειρά ήταν παραγωγής του BBC και βασίστηκε στις παιδικές ιστορίες του Μάικλ Μποντ. Τα βιβλία του Πάντινγκτον έχουν μεταφραστεί σε 18 και πλέον γλώσσες, ενώ την περίοδο προβολής από την ελληνική τηλεόραση (1981) η σειρά προβαλλόταν σε άλλες 35 χώρες, εκτός από την Αγγλία. Το 1979 πήρε το ασημένιο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, στην Νέα Υόρκη.
 
Αααααχ !!!! Καλέ, όλο εκπλήξεις είσαστε εσείς εδώ στο Retromaniax !!! Έχετε ανοίξει τόπικ για τον αγαπημένο μου Πάντιγκτον !!! Το γλυκούλι μου το αρκουδάκι που, εκεί στις αρχές των 80ς, προβαλλόταν στην Κρατική Τηλεόραση σε 5λεπτα επεισόδια τα οποία ήταν ... σαν "γλυκό κουταλιού" ένα πράγμα !!! Προσέξτε στο βίντεο πόσο μα πόσο όμορφα είναι τα γραφικά του εν λόγω καρτούν !!! Προσέξτε, επίσης, και το μουσικό θέμα του .... απλά υπέροχο !!!

Μέχρι σήμερα, το μόνο επεισόδιο που θυμάμαι από τον Πάντιγκτον είναι το εξής : Ο αρκουδάκος βρέθηκε στο Λονδίνο και ... ήταν να πάει σε κάποιο σημείο του, όπου τον περίμεναν !!! Το δε Λονδίνο ήταν τελείως μα τελείως άγνωστο γι' αυτόν, δεν το είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν !!! Και τελικά .... δεν βρέθηκε καν στο σημείο όπου τον περίμεναν, βρέθηκε .... αλλού για αλλού !!! Γιατί άραγε ??? Μα ... επειδή ακολουθούσε τα βέλη που έδειχναν .... "προς Paddigton", δηλαδή για το σταθμό του Μετρό με αυτό το όνομα !!!! Νόμιζε ο αρκουδάκος ότι ... τα βέλη ήταν γι' αυτόν !!!

Πριν από ένα χρόνο, όταν βρέθηκα στο Λονδίνο για 2μερη εκδρομή και το ξενοδοχείο όπου έμενα βρισκόταν κοντά στο σταθμό του μετρό Paddigton [από εκεί έπαιρνα το λονδρέζικο μετρό για τους προορισμούς μου] .... θυμήθηκα ξανά, μετά από πολλάαα χρόνια, τον αγαπημένο μου αρκούδο των παιδικών μου χρόνων .....
 
Ταινια ο αγαπημενος μου αρκουδος.

63739002.png
 
Οφείλουμε να το δούμε όλοι εμείς οι 40 παρά κάτι... :)
 
Πολύ ωραία είδηση !!! Αγαπάμε αρκουδάκι Πάντιγκτον :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Αν και να σας πω την αλήθεια ... φοβάμαι ότι η ταινία θα "εξαλείψει" τελείως την "αίσθηση του χειροποίητου" που μάς είχε δημιουργήσει η σειρά κινουμένων σχεδίων όταν προβλήθηκε στην 'παιδική ζώνη" της Κρατικής Τηλεόρασης !!! Αυτή η "αίσθηση του χειροποίητου", τού "σαν να υποφώσκει ένας γοητευτικός ερασιτεχνισμός" κλπ κλπ, ήταν που μάς έκανε εμάς "τα παιδάκια των αρχών των 80ς" να λατρέψουμε τα 5λεπτα επεισόδια με Πάντινγκτον ....

Ένα "ιλουστρασιόν animation", μια λαμπερή παραγωγή κλπ κλπ ΔΕΝ του ταιριάζουν του Πάντινγκτον .... Ο Πάντινγκτον ήταν, είναι και θα είναι ένας γλυκούλης αλανιάρης αρκουδάκος που περιφέρεται σαν χαμένος στους δρόμους του Λονδίνου ανάμεσα σε καρτούνς που θυμίζουν "παιδικές ζωγραφιές" !!! Οποιαδήποτε "αλλοίωση" στην εν λόγω "υπόστασή" του αποτελεί ιεροσυλία ... τουλάχιστον για εμάς "τους εκδρομείς των 80ς" ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδιά, αν θυμάμαι καλά, το "παιδικό" αυτό ΔΕΝ ήταν "κινούμενο σχέδιο", αλλά ήταν με κιούμενες "μινιατούρες"...

Η θυμάμαι λάθος;
 
Stanfromgreece είπε:
Ρε παιδιά, αν θυμάμαι καλά, το "παιδικό" αυτό ΔΕΝ ήταν "κινούμενο σχέδιο", αλλά ήταν με κιούμενες "μινιατούρες"...Η θυμάμαι λάθος;
Μινιατούρα ήταν μόνο το αρκουδακι Πάντινγκτον και τα προσωπικά του αντικείμενα !!! Ο υπόλοιπος "περίγυρός" του ήταν καρτούνς [με δική τους όμως "άποψη" και δικό τους, προσωπικό "ύφος"] !!! Τα βίντεος που έχουν αναρτηθεί σε προηγούμενα ποστς είναι αρκούντως κατατοπιστικά !!! Αν, όμως, είχε διασωθεί κάποιο από αυτα τα επεισόδια με τη μεταγλώττισή του στα ελληνικά - όπως το είδαμε κάααποτε στις αρχές των 80ς - τότε ... αυτό κι αν θα είναι μεγάααλη έκπληξη !!!!
 
Ελα ρε Πάντυ..

 


Paddington - Official Teaser Trailer





 
Trailer απο την επερχομενη ταινια.




Paddington - New Trailer

 
Aardvark είπε:
To καρτουν δεν το θυμαμαι καθολου αλλα οτι για την εποχη εκεινη πρεπει να ητανε στα πανω του ο αρκουδος αληθευει γιατι ειχα ενα κουκλακι σε μεγεθος γροθιας με ολα τα απαιτουμενα ρουχα καθως και το ασορτι μπλε (νομιζω) καπελο το οποιο εβγαινε.

rapunjel είπε:
Aardvark είχα κι εγώ το αρκουδάκι Πάντινγκτον με κόκκινο καπελάκι και ένα βαλιτσάκι αλλά δεν το έχω πια.Θυμάμαι ήταν γούνινο αλλά από μέσα είχε πλαστικό και από το πολύ παίξιμο έφυγε η γούνινη επίστρωση που είχε. Σε ευχαριστώ για τη φωτογραφία του που έβαλες και όλους εσας που μου το θυμήσατε.Πολύ αγαπημένο παιδικό και παιχνίδι! :thanx2:

Aardvark είπε:
Αυτο που θυμαμαι εντονα ηταν το μπλε λαστιχενιο καπελακι του γιατι εβγαινε.Υπαρχει ενα warm feeling οταν το σκεφτομαι,για αυτο τα γραφω εδω μεσα για να μην τα ξεχασω οταν γερασω. :D

mytinyworld είπε:
Το συγκεκριμένο αρκουδάκι το είχα κι εγώ :D , αλλά σε πάρα πολύ μικρή ηλικία (3-4 χρονών) γιατί δεν σώζεται :( , άρα μάλλον το είχα χαλάσει λόγω μικρής ηλικίας... Απλά για την ιστορία, βγαίνει σε δύο παραλλαγές σε χρώματα (οπότε πιθανόν θυμάστε καλά και οι δύο rapunjel και aardvark;)). Αν κάνετε μια αναζήτηση στο αγγλικό ebay θα δείτε ότι είναι πολύ συλλεκτικά και πανάκριβα!
Τελικα τιποτα δεν χανεται ,τιποτα δεν ξεχνιεται,βρηκα στο μπουντρουμι μετα απο αμετρητα χρονια το ιστορικο καπελακι,το κουκλακι ακομα αγνοειται ...ως ποτε.

attachment.php
 
δεν το θυμαμαι σαν παιδικο αυτο αλλα την ταινια την ειδα και ηταν ωραια
 
Ναι η ταινια ηταν απροσδοκητα καλη. Αξιζει να την δειτε.
 
Ειδα την ταινια προσφατα - προ 2 μηνων - με την εντυπωση οτι ηταν καινουργια παραγωγη

την οποια παρεπιμπτοντως,την βρηκα αρκετα καλη και συμπαθητικη. :)

Με εκπληξη μαθαινω σημερα οτι υπηρχε σε σειρα απο το 1975!!!!! :eek:

Η εκπληξη μεγαλωσε ακομα περισσοτερο οταν ψαχνοντας το,ειδα οτι υπηρχε σε βιβλιο απο το 1958!!! :eek:

Κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις εδω μεσα!!!!! :eek:
 
Πραγματικά εξαιρετικά καλή η ταινία...και με πολύ όμορφα νοήματα. Δεν έχανε σε κλίμα και αισθητική από το παιδικό. Αξίζει να τη δείτε και όσοι δεν την είδατε κατά προτίμηση όμως όχι μεταγλωττισμένη αλλά με τις φωνές των ηθοποιών (προσωπικά δεν θα άντεχα με τίποτα να ακούω τον Hugh Bonneville (βλέπε Downton Abbey) με φωνή Έλληνα ηθοποιού).
 
Πίσω
Μπλουζα