Το αρκουδάκι Πάντινγκτον - Paddington(1975)

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.232
Αντιδράσεις
245
Το αρκουδάκι Πάντινγκτον (Paddington, 1975, Αγγλικής παραγωγής, 56 επεισόδια), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Σάββατο 4/4/1981


...τον Πάντιγκτον, κοιτα εδώ. ;)

(όπως βλέπεις, εδώ μεσα μπορείς να βρείς τα πάντα !! :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χα! το αρκουδακι Πάντιγκτον! το θυμαμαι σαν χτες...
 
Το αρκουδάκι Πάντινγκτον (Paddington)

Θυμάστε το συμπαθέστατο αυτό αρκουδάκι ;

Με μπλε ανοράκ και κόκκινο καπέλο !

Το θυμάμαι αμυδρά, αλλά ήταν για πολύ μικρά παιδιά.

Δηλαδ΄΄η το σενάριο όλου του επεισοδίου, ήταν του στυλ "Ο Mr.Paddington βοηθάει μια γατούλα να κατέβει από ένα δέντρο" κλπ.

Τώρα μου φαίνεται πολύ "must" !

Ότι πρέπει για να "αδειάσει" το μυαλό,

από μιά πνιγμένη μέρα στο γραφείο !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Pooky...μηπως λεγεσαι Mr paddington??
 
Ή μήπως Mr.Pookyngton ? :confused:
 
Χα χα τελειο exetlaios!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Καλα εσυ παιδι μου εισαι για να μας κανεις κοιλιακους!!

ΩΧ παλι η κοιλια μου!!!pooky(1) exetlaios θα με πεθανετε :D :D :D
 
To καρτουν δεν το θυμαμαι καθολου αλλα οτι για την εποχη εκεινη πρεπει να ητανε στα πανω του ο αρκουδος αληθευει γιατι ειχα ενα κουκλακι σε μεγεθος γροθιας με ολα τα απαιτουμενα ρουχα καθως και το ασορτι μπλε (νομιζω) καπελο το οποιο εβγαινε.
 
Το αρκουδάκι Πάντικτον παιζότανε από ερτ-1 το 1981

μαζί με το Διαστημόπλοιο Αργώ
 
To ειχαμε θυμηθει παλιοτερα αλλα δεν πειραζει αλλη μια :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dominion είπε:
Το αρκουδάκι Πάντικτον παιζότανε από ερτ-1 το 1981μαζί με το Διαστημόπλοιο Αργώ
Καλά βρε αδερφέ Dominion, είσαι 28 χρονών, που σημαίνει γεννήθηκες το '79. Που στο καλό θυμάσαι αυτή τη λεπτομέρεια του προγράμματος της ΕΡΤ από το 1981; Είσαι απίστευτος.

Εκτός κι αν έκανες αναδρομή στο καθημερινό πρόγραμμα της τηλεόρασης σε παλιές εφημερίδες.
 
Αυτο του λεω και εγω οταν επιμενει για κατι που δεν εχει δει ποτε - λογω ηλικιας - αλλα η αληθεια ειναι οτι εχει ψαχτει πολυ (λογω επαγγελματος ? λογω hobby ? δεν ξερω) και παντα πεφτει μεσα σε αυτα που λεει.

Καμια φορα μπερδευει τις επαναληψεις με τις πρεμιερες αλλα αυτο ειναι λογικοτατο οταν εισαι 28 χρονων. Συναντηθηκαμε στις αρχες του χρονου και ειχαμε κουβεντιασει για retroθεματα και οντως θαυμασα τις γνωσεις του - αν ηταν περισσοτερο ψυχραιμος θα ηταν ο top poster εδω. Anyway αυτο ειναι μια αλλη ιστορια..

Φυσικα για αλλη μια φορα εχει δικιο - Το "αρκουδακι" παιζοταν την ιδια εποχη με την Ομαδα G και συνεχισε και με το κατοπινο Διαστημοπλοιο Αργω.
 
Την Ομάδα G την είδα σε επανάληψη από ετ-2 γύρω στα 1992 με τα αγγλικά και με υποτίτλους (δεν την θυμώμουν καθόλου σαν παιδί)

Το Διαστημόπλοιο Αργώ και το Πάντιγκτον είναι πακέτο από τις πρώτες μου μνήμες (μιλάμε εκεί γύρω στα 2 και κάτι), μαζί με Παραμυθά (πιλάβιος). Το Διαστημόπλοιο (πλοίο) μου άρεσε να το σχεδιάζω (φυσικά έβγενε μάπα) μιας και ο πατέρας μου ήτανε καπετάνιος και γούσταρε και αυτός τη σειρά (αν και ήτανε 30 κάτι τότε). Τα παραπάνω 3 από τα 1981 τα θυμάμαι σε ασπρόμαυρο (λογικό αφού δεν είχαμε τηλεόραση έγχρωμη). Κάποια από αυτά παιζόσαντε ή Σάββατο ή Κυριακή πρωί προς μεσημέρι. Τα περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες που παραθέτω σχετικά με ημερομηνίες (όσον αφορά προβολές στην ελλάδα είτε ξένες είτε ελληνικές) τα θυμάμαι από μνήμης (πιστέψτε το) για αυτό και μερικές φορές αν παίζει να κάνω λάθος αφήνω όποιον θέλει να το διορθώσει. Όποτε επειμένω συμένει ότι το θυμάμαι πολύυ καλά και αυτό σημαίνει ότι μάλλον λόγω ηλικίας μπορεί να έχω πέσει σε καμια επανάληψη (πι χι είχε αναφερθεί το Μυστικός Σιδηρόδρομος το 1985 εγώ το πρωτοείδα το 1989 ίσως το είδα σε επανάληψη).

Όσον αφορά πρόσβαση όχι δεν έχω (δυστυχώς) αλλά πι χι ένα άλλο μέλος που αναφέρει πολλά στοιχεία σχετικά με ελληνικές σειρές (όχι ξένες) έχει στο βιβλίο του Αιγόκερου (εκδόσεις) σχετικά με τις τηλεοπτικές σειρές.

Θα φέρω όμως ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τον Συμβολαιογράφο τον είδα σε επανάληψη (και μάλιστα ένα επεισόδιο όπου ο Εσκενάζυ δηλητιριάζεται από τον Διαμαντόπουλο επειδή κάτι είχε κάνει στην κόρη του τελευταίου - λεπτομέρειες δεν θυμάμαι) το 1982 ή 1983. Ήτανε Κυριακή καλοκαίρι γιατί θυμάμαι πολύ καλά ότι είχαμε γυρίσει από μπάνιο όλη η οικογένεια (έτσι το συνηθήζαμαι) και μάλιστα θυμάμαι ότι κυριακές έβαζε και το Παιδί της Σαβάνας ή Ταρζάν (το Orzowei, που το ανέφερε ένα παιδί εδώ ξανά και είχα προαναφέρει σε άλλο θρέντ). Τώρα από το παραπάνω ίσως να απέχω κάνα 2 μέρες αλλά θυμάμαι πάνω κάτω πότε. Έτσι άτσαλα βάζω σιγά σιγά τις μνήμες μου σε σειρά.
 
Kαλα το κουκλακι δεν το ειχε κανεις αλλος;

H δικια μου βερσιον ηταν με μπλε λαστιχενιο καπελο σε μεγεθος γροθιας,ασορτι με την βαλιτσουλα του και τις γαλοτσες του.

Typical english cartoon!!

th_pa0717-1.jpg
 
Το αρκουδάκι Πάντινγκτον

Aardvark είχα κι εγώ το αρκουδάκι Πάντινγκτον με κόκκινο καπελάκι και ένα βαλιτσάκι αλλά δεν το έχω πια.Θυμάμαι ήταν γούνινο αλλά από μέσα είχε πλαστικό και από το πολύ παίξιμο έφυγε η γούνινη επίστρωση που είχε. Σε ευχαριστώ για τη φωτογραφία του που έβαλες και όλους εσας που μου το θυμήσατε.Πολύ αγαπημένο παιδικό και παιχνίδι! :thanx2:
 
Αυτο που θυμαμαι εντονα ηταν το μπλε λαστιχενιο καπελακι του γιατι εβγαινε.

Υπαρχει ενα warm feeling οταν το σκεφτομαι,για αυτο τα γραφω εδω μεσα για να μην τα ξεχασω οταν γερασω. :D
 
Το αρκουδάκι Πάντινγκτον

Εμένα πάντως κόκκινο ήτανε το καπελάκι το θυμάμαι. Ήδη το είχα ξεχάσει αυτό το παιχνίδι και το καρτούν λόγω του ότι είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που δεν έχω κρατήσει από την παιδική μου ηλικία.Πιστεύω λόγω υπερβολικής χρήσης και παιξίματος χάλασε και η μητέρα μου θα το πέταξε... :(
 
Το συγκεκριμένο αρκουδάκι το είχα κι εγώ :D , αλλά σε πάρα πολύ μικρή ηλικία (3-4 χρονών) γιατί δεν σώζεται :( , άρα μάλλον το είχα χαλάσει λόγω μικρής ηλικίας... Απλά για την ιστορία, βγαίνει σε δύο παραλλαγές σε χρώματα (οπότε πιθανόν θυμάστε καλά και οι δύο rapunjel και aardvark;)). Αν κάνετε μια αναζήτηση στο αγγλικό ebay θα δείτε ότι είναι πολύ συλλεκτικά και πανάκριβα!
 
Πίσω
Μπλουζα