Το κάστρο

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.015
Αντιδράσεις
97
Βρεττανική μίνι σειρά, παραγωγή του 1983, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του σκοτσέζου Archibald Joseph Cronin.

Το μυθιστόρημα πρωτοκυκλοφόρησε το 1937 και θεωρείται ότι έθεσε τα θεμέλια για να ιδρυθεί το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας περίπου μια δεκαετία αργότερα. Στο πρόσωπο ενός νέου και ιδεαλιστή γιατρού που κάνει τα πρώτα του βήματα στο επάγγελμα (και την επιστήμη) χωρίς να μπορεί να βασιστεί σε κανένα ''μέσο'' εκτός από την απίστευτη θέλησή του να πετύχει, βλέπουμε όλες τις απογοητεύσεις που κάποιος εισπράττει μέχρι να αποφασίσει να συμβιβαστεί - και επίσης το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, είτε τελικά συμβιβαστεί είτε όχι.

Πιστεύω πως για πολλά παιδιά το βιβλίο αυτό ήταν και μια αφορμή για να τους μπει η ιδέα να γίνουν γιατροί, και μια μόνιμη υπενθύμηση ότι, κάπου, κάποιος τους τα είχε πει όλα αυτά πριν ξεκινήσουν :D Όπως και να΄χει, έχω λατρέψει το βιβλίο πολύ περισσότερο από την τηλεοπτική μεταφορά του (και έχω δει πάνω από μία) ... αλλά και πάλι θα την ξανάβλεπα. Άραγε την θυμάται και κανένας άλλος εδώ?

http://www.imdb.com/title/tt0162070/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.015
Αντιδράσεις
97
Ήθελα να πω ότι μόλις παρακολούθησα και την ιταλική σειρά της δεκαετίας του '60 ... δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω παλιές παραγωγές της RAI αλλά, συγκρίνοντας την ποιότητα με τις σειρές που γυρίζονταν εδώ σε μας μια 20ετία αργότερα, η αίσθηση μου είναι ότι απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Δυστυχώς, οι δικές μας γέρασαν γρήγορα, και δε νομίζω να ευθύνονται τα λογοτεχνικά έργα στα οποία βασίστηκαν, που διατηρούν τη φρεσκάδα τους. Κάτι άλλο είναι, που τοποθετεί τις ελληνικές παραγωγές σταθερά και διαχρονικά σε κατώτερο επίπεδο. Και δεν είναι το οικονομικό, γιατί μπορείς να γυρίσεις ποιοτικά με ελάχιστα μέσα.

Για τους γνωρίζοντες ιταλικά παραθέτω σύνδεσμο:

http://www.imdb.com/title/tt0419316/?ref_=fn_al_tt_4

[edit] Αφαίρεση url ΥΤ με ολόκληρης διάρκειας επεισόδιο / copyrights [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα