Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας.

SEBASTIAN

RetroActive
Joined
7 Οκτ 2022
Μηνύματα
333
Αντιδράσεις
745
Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας. (1972)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χριστοδούλου
Σενάριο: Λάζαρος Μοντανάρης
Παραγωγή: Γιάννης Χριστοδούλου

Πρωταγωνιστούν: Χαριτίνη Καρόλου, Καίτη Γρηγοράτου, Πέτρος Κυρίμης, Κώστας Καραγιώργης, Μιχάλης Νικολόπουλος, Λάκης Γκέκας, Αλέκος Ζαρταλούδης, Γκόλφω Μπίνη, Γιώργος Τζιφός, Θεόδωρος Συριώτης.

Υπόθεση: Επιστρέφοντας από μια εκδρομή τους στη θάλασσα, το νεαρό ζευγάρι Αλέκος και Βίκυ που υποδύονται οι ηθοποιοί Καίτη Γρηγοράτου και Πέτρος Κυρίμης προκαλούν τον θανάσιμο τραυματισμό ενός δημοσιογράφου, (Κώστας Καραγιώργης) που είχε προσφερθεί να αλλάξει το λάστιχο της Αγγέλας (Χαριτίνη Καρόλου). Οι δύο νέοι εξαφανίζονται από το σημείο του ατυχήματος νομίζοντας ότι δεν τους έχει δει κανείς, αλλά η Αγγέλα τους έχει δει χωρίς να το έχει αντιληφθεί το νεαρό ζεύγος. Η Καρόλου δεν ειδοποιεί την αστυνομία, αλλά εκβιάζει την15χρονη κοπέλα να εργαστεί γι' αυτήν στον οίκο ανοχής που διευθύνει, προσφέροντας ερωτικές υπηρεσίες στους πλούσιους πελάτες της.

Σχόλια: Πολύ ενδιαφέρον και τολμηρό για την εποχή σενάριο σε μια μάλλον άγνωστη ταινία στο ευρύ κοινό. Ξεχωρίζει η πολύ καλή και επιβλητική παρουσία της πολύ καλής ηθοποιού Χαριτίνης Καρόλου που κακώς και αδίκως δεν είχε την καριέρα που της άρμοζε. Επίσης πολύ καλή η παρουσία της πολύ όμορφης και δροσερής Καίτης Γρηγοράτου που και αυτή άδικα κατά την γνώμη μου δεν έκανε την καριέρα που της άξιζε. Πιστεύω πως παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της (μόλις 18 ετών) στάθηκε πολύ καλά και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του πρωταγωνιστικού της ρόλου γιατί σε πολύ μεγάλο μέρος της ταινίας εμφανίστηκε με πολύ βασικό ρόλο. Πολλοί ίσως την θυμούνται από την μικρή αλλά χαρακτηριστική παρουσία της ένα χρόνο μετά στην πολύ καλή ταινία "Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές" που υποδυόταν την κόρη της Γκέλλυς Μαυροπούλου.
Ίσως ξενίζει λίγο η πολύ αποκαλυπτική της παρουσία σε μερικές τολμηρές σκηνές στο ΄Σπίτι της Αγγέλας", σκηνές που ήταν ίσως απαραίτητες για τον συγκεκριμένο ρόλο της Καίτης, παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε με επιτυχία, παρά τα 18 της χρόνια και σε μια εποχή πάρα πολύ συντηρητική για τα δεδομένα που επικρατούσαν.
Οι δύο άντρες που είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση του έργου ο Πέτρος Κυρίμης και ο πολύ σημαντικός ηθοποιός Κώστας Καραγιώργης σαν γκέστ στην συγκεκριμένη ταινία, έδωσαν την δική τους πινελιά στο εν λόγω έργο αν και νομίζω ότι ειδικά ο Κυρίμης επισκιάστηκε από την λαμπερή Γρηγοράτου και την επιβλητκή Καρόλου.
Πίστεύω πως είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα, κεντρίζει το ενδιαφέρον, έχει πλοκή και αγωνιώδες σασπένς μέχρι το τέλος.
 
Πίσω
Μπλουζα