Το μικρό σπίτι στο λιβάδι [Λώρα Ουάιλντερ]

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
280
Κυκλοφόρησε και σε βιβλίο (μου ειχε φανει απιστευτο θυμαμαι οταν το πρωτοείδα), και μάλιστα στο εσωτερικό του βιβλίου οι φιγούρες των ηρώων ειναι ίδιες με αυτές της τηλεοπτικής σειράς.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ωστόσο είναι ότι δεν είδα καμιά περιπέτεια από αυτές που είδα στην τηλεόραση. Στο συγκεκριμένο βιβλίο που βάζω εδώ, παρουσιαζεται η οικογένεια της Λώρας να βρει τόπο να εγκατασταθεί (και είναι ήδη το τέταρτο βιβλιο, εχουν προηγηθεί άλλα τρια), ενώ στην όλη σειρά της τν, έχει ήδη εγκατασταθεί κάπου και οι περιπέτειες της αρχίζουν από κει και πέρα.

picture.php


Και το εσωτερικό του βιβλιου με τις παρόμοιες με την τν φιγουρες των ηρώων :

picture.php
 
Αν δεν κανω λαθος προκειται για αυτοβιογραφια της Λωρα
 
Nα και τα υπολοιπα απο τις εκδοσεις "Αγκυρα".

picture.php
 
Να υποθέσω οτι αυτό είναι οπισθόφυλλο από τη "Μάχη των Πλανητών" ή του "Γκαούρ - Ταρζάν"... ;)
 
Να υποθεσεις πολυ σωστα οτι ειναι το πρωτο. :cool:
 
'Οντως, τα βιβλία δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την σειρά. Οι χαρακτήρες στην πραγματικότητα δεν έιχαν την ιδια εξέλιξη με τη σειρά. Π.χ. η Μαίρη δεν παντρεύτηκε ποτέ.
 
Οι χαρακτήρες αυτοί έχουν αποτυπωθεί στο νου και τις καρδιές μας. Δε θα μπορούσαν να βάλουν άλλους.

Πριν τέσσερα χρόνια διάβασα στο περιοδικό "ΣΙΝΕΜΑ" ότι τελικά θα γυριστεί μια σειρά ακριβώς βασιζόμενη στο βιβλίο. Επίσης στο ίδιο τεύχος διάβασα ότι ο Μ. Λάντον είχε αρνηθεί να πρωταγωνιστήσει στο δεύτερο μέρος (που στην Ελλάδα προβλήθηκε με υπότιτλους), προβλέποντας την παρακμή της σειράς. Και αναρωτιόμουν, "γιατί παρακμή από τη στιγμή που βασιζεται στο βιβλίο"; Τελικά, η Λορένα με διαφώτησε!
 
Στο συγκεκριμενο βιβλιο που εβαλα και την φωτογραφια, η οικογενεια της Λώρας, θα κανει ενα ταξιδι με τρενο προς τα δυτικα (στην περιοχη της Ντακότα) προκειμενου να βρουν ενα αγροκτημα να εγκατασταθουν μονιμα.

Η κυβερνηση πρεπει να δωριζε αγροκτηματα προς την Δυση.

Προσωρινα διαμενουν καπου, μεχρι που βρισκουν το ιδανικο (το ιδανικο, ειναι αυτο που παρουσιαζεται στην σειρα μαλλον...)

Η Μαιρη ειναι ήδη τυφλή.

Η Γκρέις έχει ήδη γεννηθεί.

Και σε μια βόλτα με το κάρο, η Λώρα βλέπει τα άλογα που εκτρέφουν στην περιοχη, οι αδελφοί Ουάιλντερ (παντρευτηκε τον Αλμάνζο Ουάιλντερ).

Το βιβλίο τελειωνει, με τις πρώτες μέρες εγκατάστασης στο νέο τους σπίτι κοντά σε έναν βάλτο με μια λίμνη (που η Λώρα λάτρεψε) και τις πρώτες δυσκολίες προσαρμογής εκει (πχ κουνούπια).

Στα επομενα προφανως βιβλια, θα αρχιζαν οι περιπετειες της εκει, αλλα δεν πρέπει να είχαν καμία σχεση με όσα είδαμε (και τι είδαμε τελικα?)
 
Σ' ένα επεισόδιο είχε γίνει αναφορά για δωρεάν γη στη Ντακότα (Β ή Ν). Σε ένα άλλο η Λώρα κατήγγειλε τις αλλαγές που είχαν γίνει στο βιβλίο της σπό τον εκδότη: "Ωραίο βιβλίο αλλά αυτό το βιβλίο δεν είναι το δικό μου"!

Επομένως, αν η περιπέτειές τους ξεκινούν στο Γουόλνατ Γκρόουβ με ενήλικες και τις δύο κοπέλες, τότε αυτά που έζησαν εκεί δεν έχουν όντως καμμία σχέση με τη σειρά, όπου σύμφωνα με αυτήν εκεί μεγάλωσαν!
 
Αλήθεια, στο βιβλίο, ο Άλμπερτ υπήρξε;
 
Ορίστε ένα στιγμιότυπο της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς με την Λώρα και τη Νέλλη στην αυθεντική της έκδοση στα αγγλικά. Ο τίτλος του επεισοδίου: "Ο Πλουσιότερος Άνδρας στο Walnut Grove".

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα τρία τελευταία βιβλία της σειράς τα έχω διαβάσει στην αγγλική τους έκδοση . Τα συγκεκριμένα βιβλία της άγκυρας είχαν ωραία μετάφραση. Αν έχει κανείς όλο τον κατάλογο από τη δεκαετία του 80 θα ήμουν ευγνώμων αν τον ανέβαζε .
 
'Επεσε στα χέρια μου πρόσφατα ένα παλιο βιβλίο της σειράς που μας παρουσίασε η Λορένα, τα 'άλλα βιβλία της σειράς Το μικρό σπίτι στο λιβάση ήταν οι εξής ;

1. Η ζωή στο μεγάλο δάσος.

2. Το μικρό σπιτι στο λιβάδι

3. Στις όχθες του ποταμού με τις δαμασκηνιές.

4. Στην ασημένια λίμνη.

5. Ο μακρύς χειμώνας

6.Η Μικρή πολη στο λιβάδι

7.Τα χρυσά, ευτυχισμένα χρόνια

8. Το αγροτόπαιδο.
 
Τα δύο βιβλία της σειράς που έχω, το πρώτο είναι "Η ζωή στο μεγάλο δάσος" , όπου η Λώρα και η οικογένεια της ζουν στα δάση του Ουισκόνσιν και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς.

Το δεύτερο είναι τα "Τα Χρυσά Ευτυχισμένα Χρόνια" και αναφέρεται στην εποχή που η Λώρα δίδασκε ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία και για το κόρτε με τον μετέπειτα σύζυγο της Αλμάντζο. Αυτό είναι και το τελευταίο βιβλίο που εκδόθηκε ενόσω η Λώρα 'Ινγκαλς ζούσε. Είχε γράψει και ένα άλλο βιβλίο , το οποίο έμεινε ατελείωτο, για τα πρώτα χρόνια χρόνια του γάμου της με τον Αλμάντζο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αγροτική ζωή. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε μετά το θάνατο της και είχε τον τίτλο "The first four years"

P4010021.jpg

P4010023.jpg

P4010019.jpg

P4010020.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα διαβάσει το πέμπτο βιβλίο (Ο μακρύς χειμώνας) σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τόσο η οικογένειά της όσο και η κοινότητα στην οποία ζούσαν από την βαρυχειμωνιά κατά το πρώτο έτος (; ) της εγκατάστασής τους στην Ντακότα, αλλά δεν μου φάνηκε και τόσο ενδιαφέρον ώστε να αναζητήσω τα υπόλοιπα βιβλία. Και αυτό δηλαδή που διάβασα δανεικό το είχα πάρει από έναν ξάδερφό μου
 
spirtoulis είπε:
Τα δύο βιβλία της σειράς που έχω, το πρώτο είναι "Η ζωή στο μεγάλο δάσος" , όπου η Λώρα και η οικογένεια της ζουν στα δάση του Ουισκόνσιν και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς.Το δεύτερο είναι τα "Τα Χρυσά Ευτυχισμένα Χρόνια" και αναφέρεται στην εποχή που η Λώρα δίδασκε ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία και για το κόρτε με τον μετέπειτα σύζυγο της Αλμάντζο. Αυτό είναι και το τελευταίο βιβλίο που εκδόθηκε ενόσω η Λώρα 'Ινγκαλς ζούσε. Είχε γράψει και ένα άλλο βιβλίο , το οποίο έμεινε ατελείωτο, για τα πρώτα χρόνια χρόνια του γάμου της με τον Αλμάντζο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αγροτική ζωή. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε μετά το θάνατο της και είχε τον τίτλο "The first four years"
τελεια, ευχαριστούμε, σου ειμαστε ευγνωμονες για όλη την χαρα που μας δίνεις βάζοντας την σειρά από τα χρυσα βιβλία της αγκυρας, ποιας χρονολογίας είναι :thanx2: ; αχ τα παλια παιδικα βιβλία της αγκυρας, σημερα είναι η παγκόσμια μέρα παγκόσμιου βιβλίου
 
Το "Χρυσά Ευτυχισμένα Χρόνια" είναι του 1982, το άλλο είναι μεταγενέστερο αλλά δεν θυμάμαι χρονολογία, πάντως δεκαετία του 80, σίγουρα.
 
Γενικά είναι ο πρώτος άποικος μια περιοχής. Κυρίως χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πρωτοπόρο άποικο των Δυτικών ΗΠΑ κατά τον 19ο αιώνα. Μεταφορικά είναι γενικά ο πρωτοπόρος (Πιονέρος του κινηματογράφου, του αυτοκινήτου των υπολογιστών κοκ)
 
Πίσω
Μπλουζα