Το μπαλωμένο μπαλόνι (1982)

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.461
Αντιδράσεις
1.058
Το μπαλωμένο μπαλόνι (??, 19??, ?? παραγωγής, 10? επεισόδια), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Πέμπτη 20/5/1982


Ένα "κουφό" :

ενώ το έβλεπα μανιωδώς ... δεν θυμάμαι τίποτα !

Μόνο ότι ήταν άνθρωποι και κούκλες,

και ότι μια κούκλα (άνθρωπος ντυμένος) ήταν γαίδαρος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η πλάκα είναι πως ούτε κι εγώ θυμάμαι πολλά. Το έβαλα περισσότερο για να μας φρεσκάρει την μνήμη κανείς, μια που είναι επιεικώς παμπάλαιο κι από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι ότι είχα δει στην τηλεόραση.

Απ' ότι μετά βίας ανακαλώ το έπαιζε περίπου την ίδια περίοδο με το "Κάστρο Κλόπα" και στην εισαγωγή έδειχνε κυριολεκτικά ένα μπαλωμένο μπαλόνι να πετά πάνω από την υδρόγειο, ενώ ακουγόταν ένα τραγουδάκι από έναν τύπο που έλεγε "Το μπαλωμένο μπαλόνι..στην Γη μας τριγυρνά" . Τώρα παιδικό μαγκαζίνο ήταν που έδειχνε σε απλουστευμένη μορφή τι γινόταν ανά τον κόσμο; Eίχε υπόθεση; Κάτι άλλο;...Θα σας γελάσω! Τα πρώτα μου Ram chips έχουν χτυπήσει error προ πολλού! :D

Eπειδή είμαι απλά παππούς (κι όχι προπάππους), αν μπορεί κανείς αρχαιότερος (ζουν και τέτοιοι ακόμα; ) ας μας διαφωτίσει!
 
Παίδες τώρα που είπατε για μπαλόνια....θυμάμαι μια φοβερή ταινία που χε προβάλει η ΕΡΤ μέσα 1980 με τον τίτλο le ballon rouge -1956 (το κόκκινο μπαλόνι). Ήτανε γαλλική και ολίγον τι σουρεάλ με ένα παιδί να κυνηγά ένα κόκκινο μπαλόνι στους δρόμους του Παρισιού. Στο τέλος το έπερναν μαζί τους κόκκινα μπαλόνια στους ηλίολουστους ουρανούς.

http://youtube.com/watch?v=Ic8XzBJzsEE
 
Για να το θυμηθούμε λίγο (έπειτα από έρευνα). Προσωπικά, δεν το θυμάμαι καθόλου από τότε. Σίγουρα όμως θα το θυμάται καλύτερα κάποιος άλλος ή κάποια άλλη. Προβλήθηκε το 1982 από την ΕΡΤ και μάλιστα ήταν το πρώτο τηλεοπτικό περιοδικό για παιδιά. Ήρωες της εκπομπής ήταν ο Αφηρημέμνων (Δημήτρης Πιατάς) και ο Δικλείδης (Κώστας Τζούμας), δύο εφευρέτες, οι οποίοι ταξίδευαν τα παιδιά παντού με την διαστημική εφεύρεση, που είχε τον τίτλο της εκπομπής: "Μπαλωμένο μπαλόνι". Ταξίδευαν σε γη και ουρανό, έπαιρναν συνεντεύξεις από προϊστορικούς ανθρώπους και άλλα παρόμοια . Έπαιζαν και άλλοι ηθοποιοί.

Κείμενα: Ειρήνη Λεβίδη, Υβόνη Μεταξάκη

Χορογραφία: Τσαρλς Φόστερ

Κοστούμια-Σκηνικά: Αντώνης Ευδαίμων

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Σκηνοθεσία:Σταμάτης Χονδρογιάννης

Οι υπόλοιποι ρόλοι:

Σκύλος..........................................Νικήτας Αστρινάκης

Κόκορας.........................................Αλέξης Γεωργίου

Γάιδαρος........................................Χρήστος Λεττονός (πέθανε από πυρκαγιά το 1994)
 
Πίσω
Μπλουζα