Το μυστικό

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.726
Προκειται για μια νεανικη-παιδικη σειρα μυστηριου, απο την οποια ειχα δει πολυ λιγο, και δεν καταλαβα ποτε τιποτα, παροτι είχα δει το πρώτο και το τελευταιο επεισόδιο

Η σειρα αρχιζε με μια εκδρομή που είχαν πάει κάτι οικογενειες με τα παιδιά τους. Στην πορεια το ενα παιδι χανεται σε ενα δασος, και το βρισκουν πολυ αργοτερα, μαλλον το βραδυ, και φευγουν το αλλο πρωι με πουλμαν. Απο εκεινο το σημειο και περα το παιδι ειναι αλλαγμένο, και υποννοειται οτι εκει που χαθηκε, εδει κατι που το σημάδεψε

Στη συνεχεια δεν ξερω πως προχωρησε η σειρα, αλλα πιθανοτατα ειχε να κανει με το τι μπορει να ηταν το 'μυστικο' που ειδε το παιδι και το αλλαξε. Πχ οι γονεις του τον ρωτουσαν γιατι δεν τρωει, γιατι δε μιλαει κλπ, και φυσικα δεν εξηγουσε γιατι. Αν θυμαμαι καλα, εμπαιναν καποια ασαφη φλας μπακ με ενα γυναικειο προσωπο. Το ποσο κρατησε δεν εχω ιδεα αλλα απο τη φυση το σεναριου, πρεπει να ηταν μινι σειρα, 3-4 επεισοδιων (κατι μου λεει οτι αν αυτο το σεναριο κρατουσε μια ολοκληρη σεζον θα ηταν πολυ βαρετη σειρα!!)

Το τελευταιο επεισοδιο (και ναι, εδω σταματατε να διαβαζετε αν το θεωρειτε σποιλερ αν και τωρα πια δεν εχει τοση σημασια) λυνει το μυστηριο. Δεν ξερω πως και γιατι, το παιδι (μαλλον με τους γονεις του προφανως) επιστρεφει στο δασος που ειχε χαθει οπου υπαρχει ενα μοναχικο σπιτι στο οποιο το ειχαν φιλοξενησει οταν χαθηκε. ΣΕ αυτο το σπιτι ηταν και ενα κοριτσι στο κρεβατι, μαλλον "φυτο", που ειναι το προσωπο το οποιο βλεπαμε στο φλας μπακ.

Απο τα παραπανω, υποθετω οτι αυτο ηταν το 'μυστικο' που ειδε το παιδι στο πρωτο επεισοδιο και τον αλλαξε. Το τελευταιο επεισοδιο εκλεινε με μια αφηγηση-επιλογο απο το οποιο δεν καταλαβα γρι (μαλλον καποιο κοινωνικο μηνυμα για τους ανθρωπους που εχουν αναγκη και τους εχουμε αφησει μονους και ξεχασμενους η κατι παραπλησιο).

Σας λεει κατι; το επιασα το νοημα της σειρας; η ακομα;; Αν ειναι λυστε μου και μενα την απορια αν το εχετε δει :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμμ... anyone?? #)
 
Είχε μια παλιά σειρά στην ΕΤ2 το 1985 αν θυμάμαι καλά πρόλαβα να δω ένα επεισόδιο μόνο. Πρέπει να ήμουνα 1η δημοτικού. Πρωταγωνιστούσε ένα ξανθό αγόρι και είχε μια μελαχροινή μητέρα. Δεν Θυμάμαι περισσότερα. Ελληνική ήταν πάντως. Και μετά θυμάμαι που το τραγούδι των τίτλων στο ρεφραίν έλεγε "Ποιο ναν' το μυστικό" Αυτά τα λίγα.
 
Bump :p

μολις ειδα οτι πριν χρονια ειχα ξεκινησει αυτο το θεμα και μου κανει εντυπωση που κανενας δεν το ειχε σχολιασει
 
denim13 είπε:
Είχε μια παλιά σειρά στην ΕΤ2 το 1985 αν θυμάμαι καλά πρόλαβα να δω ένα επεισόδιο μόνο. Πρέπει να ήμουνα 1η δημοτικού. Πρωταγωνιστούσε ένα ξανθό αγόρι και είχε μια μελαχροινή μητέρα. Δεν Θυμάμαι περισσότερα. Ελληνική ήταν πάντως. Και μετά θυμάμαι που το τραγούδι των τίτλων στο ρεφραίν έλεγε "Ποιο ναν' το μυστικό" Αυτά τα λίγα.
Μήπως ψάχνεις την σειρά που αναφέρει ο Rakeesh [edit] έγινε μεταφορά των μηνυμάτων στο παρόν θέμα [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Bump :p
μολις ειδα οτι πριν χρονια ειχα ξεκινησει αυτο το θεμα και μου κανει εντυπωση που κανενας δεν το ειχε σχολιασει
Φίλε να σου πω την αλήθεια είχα δει και εγώ τότε ένα επεισόδιο απο αυτήν την σειρά αν είναι αυτή που λες φυσικά. Ηταν ένα ξανθό αγόρι που είχε έναν φίλο Θάνο αν θυμάμαι καλά. Τώρα που το λες συζητάγανε για μια εκδρομή. Μετά θυμάμαι το αγόρι αυτό με ήταν με τη μητέρα του, κάτι το ρωτούσε επίμονα και αυτό αρνιόταν να απαντήση κάτι τέτοιο όσπου στο τέλος το χαστούκισε, και αυτό πάτησε μια τρεχάλα και χάθηκε στο δάσος. Θυμάμαι η σειρά αυτή παιζόταν παρασκευή απόγευμα. Το επόμενο επεισόδιο θυμάμαι δεν το είδα γιατί ήμουν πολύ άρρωστος και μετά πρέπει να τελείωσε αφού ήταν μοναχά 3-4 επεισόδια. ¨Εκτοτε δεν έμαθα ούτε άκουσα κάτι για την εν λόγο σειρά. Τώρα την μαθαίνω απο σένα. Αρε αν δεν ήταν αυτό το φορουμ. Τι μνήμες μας έχει ξεθάψει? Πόσα πράγματα για παλιές σειρές και προγράμματα τα έμαθα τώρα?


Mandrake είπε:
Μήπως ψάχνεις την σειρά που αναφέρει ο Rakeesh [edit] έγινε μεταφορά των μηνυμάτων στο παρόν θέμα [edit]
Ναι αυτή πρέπει να είναι.

Αυτήν την ενότητα λέω να την διατηρήσουμε για να βρίσκουμε σειρές που δεν θυμόμαστε τους τίτλους. Ε? τι λέτε κυρίε διαχειριστά?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαχα, δεν ξερω αν λεμε για την ιδια, αλλα ευχαριστω και μονο που απαντας, αν και πανε 6 μηνες απο τοτε που ρωτησες για αυτο που θυμασαι :) ξερεις, οταν αχνοθυμασαι ενα πραγμα και δεν βρισκεις πουθενα κανενα στοιχειο, νιωθεις λιγο σαν τον Neo στο Ματριξ :D
 
Μάλλον αυτή θα ήταν. Μόνο αυτό το επεισόδιο είδα. Αν δεν ήταν αυτό το φορουμ πόσα και πόσα πράγματα θα παρέμεναν αχνές αναμνήσεις και δεν θα μάθαινα ποτέ περισσότερα για αυτά.Αφού μου έγινε τόση συνήθεια που καμιά φορά ξεχνιέμαι και πάω να ρωτήσω στο φορουμ...ποιον είχαμε πρόεδρο στο χωριό μου το 1981. :D
 
Καλη ιδεα αλλα θελει χρονο για να ενωθουν και ολα τα προηγουμενα thread αναζητησης. Θα δειξει!
 
Rakeesh καλησπέρα. Καθυστερημενη η απάντησή μου αλλά κι εγω μπήκα να δω κάποια στοιχεία για τη συγκεκριμένη σειρά που μια στο τόσο έρχεται στο μυαλό μου. Είχα προλάβει τότε να δω το πρώτο και ίσως και το δεύτερο επεισόδιο και μου είχε κινήσει πολύ το ενδιαφέρον. Εννοείται ότι με τράβηξε πρώτα η μουσική της σειράς και ύστερα η υπόθεση. Το μόνο επιπλέον στοιχείο που θυμάμαι είναι ότι στους τίτλους αναφέρεται η Τάνια Τρύπη. Μήπως είναι το κορίτσι του σπιτιού;
 
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου φιλε bajar. Το ονομα της Τανιας Τρυπη (αν θυμασαι καλα) ειναι το μοναδικο κλου που εχω για τη σειρα μετα απο τοσα χρονια.

Θυμασαι τιποτα αλλο απο την υποθεση της σειρας περα απο αυτα που λεω στο πρωτο ποστ;;
 
Καλέ, απάντησες κιόλας; Ευχαριστώ! Δυστυχώς δεν έχω άλλα στοιχεία (υποφέρω κι απ' το Αλτσχάιμερ των late '30s, βλέπεις) και γι' αυτό ανέτρεξα στο site μήπως και βρω κάτι περισσότερο. Την Τρύπη στους τίτλους τη θυμάμαι γιατί ή ήταν σε περίοπτη θεση -στα πρώτα ονόματα ίσως- ή της έκαναν ειδική ανάφορα (πχ. τραγουδάει η Τάνια Τρύπη, το οποίο τωρα μου φαίνεται πολύ πιθανό όσο περισσότερο το σκεφτομαι) και δεν την ήξερα καν, απλώς μου έκανε εντύπωση το όνομα και μου κόλλησε από τότε. Οτιδήποτε άλλο θυμάμαι είναι τα του πρώτου επεισοδίου που ανέφερες και συ και τα φλας μπακ που υπάρχουν (ελπίζω να μην κάνω λάθος) και στο δεύτερο επεισόδιο με το κορίτσι που είναι έξω από το σπίτι και νομίζω ότι κάνει κούνια. Και ναι, παιζόταν Παρασκευή κάπου μεταξυ 5.30 με 7.00. Αυτά τα ολίγα. Μακάρι να θυμόμουν και κάτι ακόμη.

Α, παρεμπιπτόντως είμαι κοριτσάκι...
 
Δεν το εχω δει, δεν το εχω ακουσει αλλα με μπριζωσατε.

Για ποια χρονια μιλαμε? Ποιο καναλι?
 
Wally είπε:
Δεν το εχω δει, δεν το εχω ακουσει αλλα με μπριζωσατε.
Για ποια χρονια μιλαμε? Ποιο καναλι?
Έλα ντε, ούτε που θυμάμαι τη χρονιά. Σίγουρα μετά το '85 γιατί το έβλεπα στο σπίτι που μέναμε πριν φυγω για Αθηνα και πριν το 90 γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν σε κρατικό κανάλι. Μάλλον ΕΤ2. Αλλά και πάλι δεν παίρνω όρκο. Παντως σε ιδιωτικό δε νομίζω γιατί το μόνο ιδιωτικό που πιάναμε μέχρι το '93 που έφυγα, ήταν ο Αντ1 και απ' όσο ξέρω, οι νεανικές σειρές δεν ήταν το φόρτε των ιδιωτικών καναλιών. Εν τω μεταξυ ψάχνω και στα διάφορα που έχει συμμετάσχει η Τρύπη αλλά τζίφος.
 
Ητανε στανταρ στη δεκαετια του 80, και αρα σε κρατικο καναλι, αλλα δε θυμαμαι ΕΡΤ ή 2 ούτε χρονια, μερα και ωρα)
 
Μόλις τωρα έψαξα λίγο στη Βικιπαίδεια και στον κατάλογο έχει καταχωρηθεί στις σειρές του 1986-1987. Και είναι όντως στην ΕΡΤ2.
 
Η σειρά παιζόταν τέλη '85 περίπου Δεκέμβρης. Είχα αρπάξει και μια φαρυγγίτιδα τότε που δεν μπορούσα να βγάλω δράμι φωνή.. Με νοήματα επικοινωνούσα.
 
Το μυστικό

ηταν μια μινι σειρα περιπου στα 1986 παιζοταν καθε απογευμα με ενα παιδι νομιζω στον πρωταγωνιστικο ρολο δεν θυμαμαι ακριβως την πλοκη της παντως θυμαμαι στους τιτλους εναρξης ειχε ενα τραγουδακι που ελεγε χρονε ζωντανεψε μου τα παλια σε ιστοριες που δεν υπαρχουν πια η κατι τετοιο ξερει κανεις τιποτα?
 
Καποια τετοια σειρα πρεπει να την ψαχνω και γω ειχε περιεργους τιτλους αρχης με μια κουκουβαγια και κρυπτεςκαι παλια βιβλια και εναν μαγο αυτο το μυστικο ηταν φυλαγμενο σε μια κρυπτη δωματιου; αυτο λες ιακωβε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν θυμαμαι τι επαιζε στους τιτλους εναρξης παντως ειχε ενα τραγουδι σαν σημειο αναφορας σε εκπομπες του 1986 την εχω δει και λεει μινι σειρα 4αρων επεισοδιων απο εκει και περα δεν θυμαμαι υποθεση
 
Πίσω
Μπλουζα