Το πέρασμα του Δημήτρη Πικιώνη από την Κυπριάδου

Aν θυμάμαι καλά όσα έχω διαβάσει παλιότερα, ο Πικιώνης ήταν ο πρώτος που, φτιάχνοντας μια πολυκατοικία στην Αρεοπαγίτου, έκανε προσβάσιμη και ορατή την αρχαιολογική ανασκαφή που προέκυψε στην PILOTIS της, κάτι που καθιερώθηκε να γίνεται υποχρεωτικά αρκετές δεκαετίες αργότερα (και αφού εκατοντάδες εργολάβοι είχαν εξαφανίσει του κόσμου τα αρχαία που έβρισκαν στις εκσκαφές...).

Αυτό και μόνο αναδεικνύει το μεγαλείο του...
 
Πάντα πίστευα πως το retromaniax πρέπει να έχει ποικιλία θεμάτων. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να αφορούν ή να αρέσουν όλα τα θέματα σε όλους. Προσωπικά για παράδειγμα δεν ασχολούμαι με τα θέματα του καταλόγου από τη μέση και κάτω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν αξία ή χρησιμότητα ή πως θα τα απαξίωνα ποτέ.

Και τώρα ας επανέλθω με κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Με αφορμή το θαυμασμό της Bambinella100 για το συγκεκριμένο κτήριο και όποιος άλλος θέλει, μπορεί μελετήσει το πλήρες αρχείο (σχέδια και φωτογραφίες) που επαναλαμβάνω ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη, στο τμήμα της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής. Επίσης ψάχνοντας μπρος ή πίσω θα δει ολόκληρο το αρχείο του Δημήτρη Πικιώνη.

http://www.benaki.gr/eMP-Architecture/eMuseumPlus?service=direct/1/ResultLightboxView/moduleContextFunctionBar.navigator.next&sp=10&sp=Scollection&sp=SfieldValue&sp=0&sp=0&sp=2&sp=Slightbox_3x4&sp=1620&sp=Sdetail&sp=0&sp=F&sp=1632
 
Πίσω
Μπλουζα