Το πατάρι του Retromaniax

Mια ασπρόμαυρη (φορητή) τηλεόραση!
 
...ολα τα κομιξ που εχουν ψυρισει κατα καιρους,δλδ ολα τα μπλεκ σε μικρο μεγεθος,καμμια 60ρια τευχη μικυ μαους απο την πρωτη εκατονταδα,(το 1 κ 3 ινκλουντεντ)μεγαλα μπλεκ(κυκλοφορουσε παραληλα αρχες 70, κατι αναλογο του μεγαλου μικυ)αμετρητα ζαγκορ,ομπραξ κλπ..και ενας ΤΟΜΟΣ απο το"γελιο και χαρα"της δεκαετιας του 60,τον οποιο ειχα πετυχει σε δημοπρασια πριν απο χρονια και η τιμη μ εκανε να βαλω τα κλαμματα!

αυτα για αρχη..
 
ΟΛΑ τα βιβλία μου! (και τα αγορασμένα, και αυτά που είχα δανειστεί από διάφορους και τα είχα διαβάσει..)
 
Βρε καπιταλες ! ενα πραγμα ειπε η κοπελα να παρετε !
 
Κι εγώ θα τα ήθελα όλα στο πατάρι αλλά αφού είναι να διαλέξουμε ένα...αρκετά προβλέψιμη...τον φασόλα φυσικά (κι ένα μικρό mp3 με τα αγαπημένα μου τραγούδια της δεκαετίας 70 και 80 κρυμμένο στην κοιλιά του)
 
Την Bibi-bo μου...η πρωτη μου αγαπη και παντοτινη :flower:
 
Ας πω και εγώ (που ξεχάστηκα). Το άλμπουμ της Panini με τα αυτοκόλλητα της Sarah Kay
 
Τον Πουλίνο! Για όσους δε φαντάζονται ή φαντάζονται άλλα ;) ....να διευκρινίσω πως είναι ένα puffalump που πρωτοκυκλοφόρησε στη δεκαετία του ΄80. Το σχέδιο του ήταν ένα κίτρινο πουλάκι-έτσι είχα διαλέξει και το όνομα!! Μου τον είχε φέρει η θεία μου,δώρο, κάποιο μακρινό Πάσχα. Ανάμεσα στα κλειστά "χεράκια" του ήταν σφηνωμένο ένα φούξια πλαστικό αβγό, το οποίο έσπασα, για να δω αν υπήρχε περιεχόμενο! Δεν άργησε να γίνει ο αγαπημένος μου και να παραμείνει μέχρι και σήμερα παρά το ότι είναι χιλιοταλαιπωρημένος και μονόφθαλμος!

Αυτόν θα βάλω στο πατάρι του retromaniax, γιατί μου θυμίζει τη θαλπωρή των παιδικών μου χρόνων!

Παρακαλώ, να μην τον στριμώξετε πολύ και να τον φυλάξετε με αγάπη!

Πραγματικά, όπου κι αν πήγαινα, τον Πουλίνο έπαιρνα!!!! :D :D:D
 
ολες της βιντεοκασετες με τα παιδικα του 80 ταρο ο γιος της δρακαινας οι 12 μηνες ολα τα καμπαμαρου τα ρακουνς κατυ η καμπια μικρο μου πονυ χελωνονιντζακια και πολλα αλλα που τα εχω αυθεντικα και εφαγα ωρες ψαχνωντας σε παρακμιακα βιντεοκλαμπ και παλιοπωλεια για να τα βρω
 
caprice είπε:
....

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το Retromaniax έχει το δικό του πατάρι. Για να φυλάξει ο καθένας από εμάς, ένα αντικείμενο που του θυμίζει όμορφες στιγμές, που ίσως αποτελεί σημείο αναφοράς μίας ιδιαίτερης ανάμνησης, που – τέλος πάντων – είναι ο θεματοφύλακας του δικού του παρελθόντος.

Ερώτηση μία και μοναδική;

Ποιό αντικείμενο θα φυλάγατε στο πατάρι του Retromaniax για πάντα;


Το τιγκάραμε το πατάρι :p Λίγοι αρκέστηκαν σε ένα αντικείμενο!
 
το καστρο των playmobile που ειχα παρει.
 
Πραγματικα δυσκολη επιλογη... :wait2:

Ειναι τοσα πολλα που δεν ξερω ειλικρινα

τι να πρωτοδιαλεξω...:what:

Αλλα αφου ειναι υποχρεωτικα

ενα και μονο αντικειμενο

θα διαλεγα το Πειρατικο Καραβι των Playmobil.
 
To "Show 'n Tell" της General Electric, που έχω ανοίξει σαν θέμα, δεν έχω βρει κάποιον άλλον που να το ξέρει ή να το είχε, και θα επανέλθω...

Προβολή συνημμένου 50668

Εκτός των άλλων λειτουργιών, αποτέλεσε και το πρώτο μου πικαπ ever...
 
Ναι, ένα αντικείμενο μόνο? Δύσκολο! :D

Τα Playmobil μου και τα 2 "κουβαδάκια" Lego!

(και πολλά άλλα βέβαια, όμως δε νομίζω ότι θα με αφήσετε να τα πάρω! :D )
 
Ωραίο θέμα. :) Θα έπαιρνα μαζί μου την μεγάλη παιδική κούκλα της ελ γκρέκο γιατί όπου και αν έχω μετακομίσει την είχα συντροφιά και γιατί είναι από τα λίγα παιχνίδια που σώθηκαν από τον άσπρο σίφουνα, τη μάνα μου.
 
Το ποδήλατό μου. Από τα πρώτα ΜΤΒ, σε άθλια χρώματα, και όταν το πήρα ήταν μεγαλύτερο από εμένα. Όμως για τα επόμενα χρόνια με πήγε και με γύρισε από την πλατεία, από το γήπεδο, από την αλάνα, από τα ηλεκτρονικά, από το σπίτι της πρώτης γκόμενας που έφυγα τρέχοντας όταν πλάκωσαν οι γονείς, από ερημικά μέρη που περάσαμε τις πρώτες ερωτικές απογοητεύσεις παρέα με μαυροδάφνη, από απομακρυσμένα παγκάκια που παίξαμε για πρώτη φορά το καλοκαιρινές διακοπές..
 
Θα έβαζα μέσα ΕΜΕΝΑ !!!! Να μείνω εκεί μέσα, μακριά από αυτήν την κατάντια που φτάσαμε σήμερα...
 
Δύσκολο να επιλέξω κι εγώ ένα μόνο αντικείμενο. Μάλλον κάτι το οποίο δεν βρίσκεις με τίποτα πια όπως παλιά περιοδικά και κόμιξ που κυκλοφόρησαν τότε που είμασταν παιδιά.
 
Πίσω
Μπλουζα