Το περισσότερο και λιγότερο πρακτικό handheld

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το περισσότερο και ποιο το λιγότερο πρακτικό φορητό σύστημα που έχετε παίξει ποτε?

Για μένα το λιγότερο πρακτικό είναι το Game Gear. Είναι βαρύ (είδικα με 6 μπαταρίες) ογκώδες και τα χέρια μου ιδρώνουν γρήγορα. Τελευταία μπορώ να πω βέβαια ότι και το NDS Lite που έχω με δυσκολεύει λίγο στο χειρισμό. Νιώθω τα δάκτυλα μου στο πίσω μέρος της κονσόλας να στριμωχνονται κάπως. Το ίδιο θα έλεγα με το GBA SP.

Το πιο πρακτικό είναι το PSP Slim and Lite. Είναι ελαφρύ και η διάταξη των πλήκτρων είναι πολύ καλή.
 
Και γω το Game Gear θα πω γιατι ειναι οτι πιο αβολο και λιγοτερο πρακτικο απο οτι εχω πιασει.
 
Λοιπόν, αν σου φαίνεται βαρύ και ογκώδες το Game Gear, μην πιάσεις ποτέ στα χέρια σου το Nomad. :)

Για το NDS Lite και το GBA SP, θα διαφωνήσω. Τα θεωρώ τα καλύτερα των δύο σειρών.

Στο NDS απεχθάνομαι το XL, όπου η μεγάλη οθόνη αλλά με ίδια ανάλυση πιξελιάζει εμφανώς ενώ στα GBA σιχαίνομαι την έλλειψη backlight του πρώτου μοντέλου -και στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι δύσκολο να δεις καλά τα χρώματα ακόμα και κάτω από φως- ενώ το Micro δυσκολεύομαι να το πιάσω και αρχίζουν και κουράζονται πολύ γρήγορα τα δάχτυλα μου.
 
Atari Lynx !!! Με διαφορά όμως! Δεν έχω δει πιο μεγάλο handheld! Δε με βόλεψε ποτέ.

Επίσης, και το πρώτο Game Boy με ενοχλούσε από άποψη μεγέθους.

Πιο πρακτικό ήταν το GB pocket colour. Παράπονο δεν έχω κι απ'τα DS, PSP.
 
Lynx ασυζητητί!!! Εκτός αν βάλουμε στη σύγκριση και το Virtual Boy, αν και νομίζω ούτε για πλάκα δεν το λες φορητό...

Για πιο βολικό τώρα... χμμ... μάλλον DS θα έλεγα, αν και σίγουρα είναι και θέμα συνήθειας... Σε αντίθεση με τον γιατρό πάντως, ακόμα και το XL το είχα βολευτεί, αλλά προφανώς παίζει ρόλο και το μέγεθος των χεριών μου...
 
3DS XL και PSvita τα πιο βολικά. Δεν μου αρέσουν και τόσο οι μικρές οθόνες.

Lynx που είχα πιάσει κάποτε ολίγον χάλι, μαζί με το Game Gear.

( Το Original Gameboy πάντως το γουστάρω αφάνταστα! )
 
Αν δεν μιλαμε μονο για ρετρο τοτε για μενα πανευκολα το πιο δυσχρηστο ειναι και με διαφορα το GP2X F200..Οταν συνδεεις τον φορτιστη απλα δεν μπορεις να παιξεις...Η υποδοχη ειναι ακριβως διπλα απο τα πληκτρα οποτε μολις κουμπωσει τερμα...
 
Για πιο αβολο θα ελεγα το Lynx - παροτι atariκος - Αυτο το πραγμα του να βαλουν το σταυρο τοσο μεσα και τα κουμπια στου διαολου τη μανα πανω και κατω - ποιος το σκεφτηκε ? Ακομα και στο LynxII που ο σταυρος ηρθε σε καλυτερη θεση - η κλιση που ειχε το καπακι στις ακρες και παλι δεν βολευε για να το πιασεις σωστα.

To πιο βολικο - και για μενα καλυτερο απο ολες τις αποψεις - το GBA SP - γκατζετακι απο τα λιγα - γινεται ενα με τον χρηστη παροτι το σχημα του δειχνει "καπως περιεργο" αρχικα.
 
Νομιζω οτι το gba advance με βολευει περισσοτερο σωστο μεγεθος , κλεινει η οθονη για ευκολη μεταφορα και η μπαταρια καραταει πολυ! Το πιο αβολο απο αυτα που εχω πιασει ειναι το gamegear βαρυ, η μπαταρια κραταει 3 ωρες (6 αλκαλικες!!) = εξοδα.. και ειναι σαν κουμουτσα :p
 
Το game gear το είχα και μάλιστα το χρησιμοποιούσα πότε πότε όταν ήμουν φαντάρος - μια χαρά ήταν για να παίξεις κανένα παιχνιδάκι αλλά οι μπαταρίες τελείωναν γρήγορα. Δεν με πείραξε το μέγεθος ποτέ να πω την αλήθεια. Αυτό που με πείραξε όμως ήταν στο neo geo pocket color που δεν είχε backlight! Μπορούσες να παίξεις μόνο κάτω από φως ή έξω στον ήλιο.. απαράδεκτο! Ούτε τα gameboy δεν ήταν τόσο χάλια!

Μιχάλης
 
από αυτά που έχω χρησιμοποιήσει,

πιο βολικά για μένα το psp και το gba

λιγότερο,πέρα από το lynx που όσο και να το αγαπάω είναι προφανής επιλογή,το gba sp,gb micro,gb pocket και wonderswan color
 
Α και πιο βολικο το PSP και το VITA.
 
Λιγότερο πρακτικό θα έλεγα είναι το iPad (αν το έχεις για gaming) λόγω έλλειψης κουμπιών και μοχλών. Και φυσικά μεγέθους.

Το καλύτερο σε αυτόν τον τομέα θα πω το VITA με τα 2 αναλογικά και τα touch controls στο πίσω μέρος της συσκευής, επιτέλους κάποιος κατάλαβε ότι το να πιάνει η χοντροδαχτυλάρα σου την μισή οθόνη ενώ παίζεις δεν είναι και ότι καλύτερο...
 
Το λιγότερο πρακτικό ήταν μακράν το SEGA Nomad. Τεράστιο, κυριολεκτικά τούβλο και μάλιστα, οι μπαταρίες έμπαιναν σε ξεχωριστό κουτάκι που κούμπωνε συρταρωτό από πίσω... μην αρχίσω για την αυτονομία του. Τέλος, οι κασέτες του ήταν του Mega Drive, άρα πολύ μεγάλες για να πάρει κάποιος πολλές μαζί του.

Πιο πρακτικό θεωρώ το Game Boy Micro. Μικρό σαν feature phone, επαναφορτιζόμενο, εντυπωσιακή οθόνη, άριστη αυτονομία και οι κασέτες του GBA είναι κούτσικες. Ακόμα καλύτερα, με ένα flashcart, παίζει όλους τους τίτλους όλων των συστημάτων 8-bit της Nintendo και της SEGA!
 
Και πάνω που σκεφτόμουν να αγοράσω ένα Nomad ή ένα Lynx II μου κόψατε τα φτερά...Από Tiger Game.com έχει κάποιος εμπειρία?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Και πάνω που σκεφτόμουν να αγοράσω ένα Nomad ή ένα Lynx II μου κόψατε τα φτερά...Από Tiger.com έχει κάποιος εμπειρία?
μην σκέφτεσαι την πρακτικότητα,εφόσον το θέλεις αγόρασε το ;) .επειδή βλέπω ένα "ή" ,αυτό που θα αγοράσεις θα το πάρεις μόνο για συλλεκτικούς λόγους (πχ συμπλήρωση κονσολών από την χ εταιρία) ή και για να παίξεις ; για τη 1η περίπτωση το nomad ίσως είναι καλύτερο γιατί είναι πολύ πιο σπάνιο οπότε αγόρασε το όσο μπορείς ακόμα,αν όμως θέλεις ένα για να το χρησιμοποιείς τακτικά η μόνη επιλογή είναι το lynx (γιατί megadrive handhelds υπάρχουν από διάφορες εταιρίες πλέον) .

όσο για το game.com της tiger.... ξέχασε το αν δεν θέλεις να κλαίς τα λεφτά σου :D
 
krem13 είπε:
μην σκέφτεσαι την πρακτικότητα,εφόσον το θέλεις αγόρασε το ;) .επειδή βλέπω ένα "ή" ,αυτό που θα αγοράσεις θα το πάρεις μόνο για συλλεκτικούς λόγους (πχ συμπλήρωση κονσολών από την χ εταιρία) ή και για να παίξεις ; για τη 1η περίπτωση το nomad ίσως είναι καλύτερο γιατί είναι πολύ πιο σπάνιο οπότε αγόρασε το όσο μπορείς ακόμα,αν όμως θέλεις ένα για να το χρησιμοποιείς τακτικά η μόνη επιλογή είναι το lynx (γιατί megadrive handhelds υπάρχουν από διάφορες εταιρίες πλέον) .
όσο για το game.com της tiger.... ξέχασε το αν δεν θέλεις να κλαίς τα λεφτά σου :D
Αυτά που θα αγόραζα θα τα χρησιμοποιούσα κιόλας, δε θα τα είχα για να κάθονται. Να είμαι ειλικρινής ψηνόμουν πιο πολύ για το Λύγκα καθώς το Nomad εκτός του ότι είναι ογκώδες παίρνει και μόνο Αμερικάνικα παιχνίδια Mega Drive (Σωστά δεν τα λέω?) και τα οποία πιάνουν περίσσότερο όγκο από τις κασσέτες του Lynx... Για Mega Drive handhelds τωρινής εποχής ούτε που τα σκέφτομαι. Θέλω μόνο ρετρό καταστάσεις :) . Σκεφτόμουν και το backlit Game.com πάντως...
 
Το πρώτο μοντέλο Gameboy Advance ήταν μη πρακτικό με την έλλειψη ενσωματωμένου φωτισμού. Για παλιότερες κονσόλες αυτό μπορεί να μην ήταν τεράστιο πρόβλημα αλλά με το GBA όπου τα γραφικά είναι πιο εμπλουτισμένα με το να το βλέπεις στα σκοτείνα ήταν οδύνη για τα μάτια. Ευτυχώς όταν αγόρασα GBA είχε βγει το κατά πολύ πρακτικότερο GBA Sp με μπαταρία λιθίου (επιτέλους, τέρμα στις μπαταρίες ΑΑ), ενσωματωμένο φωτισμό κι ο σχεδιασμός ήταν σαν Game&Watch με διπλή οθόνη όπου το έκλεινες και το κουβαλούσες άνετα παντού χωρίς την ανησυχιά μην φθαρθούν τα κουμπιά ή η οθόνη. Επιτελούς μια φορητή κονσόλα που χώραγε άνετα σε οποιαδήποτε τσέπη παντελονιού χωρίς να ξεχυλώνει. Μέχρι και σήμερα αποτελεί από άποψης μεγέθους η πιο πρακτική φορητή κονσόλα επειδή πέραν των άλλων είναι και τετράγωνο σε σχήμα. Συν τ' ότι συνδυάζει τέλεια κομψότητα με ανθεκτικότητα (το Nintendo DS Lite αν και κομψό και πρακτικό είναι σχετικά ευάλωτη ως κονσόλα).
 
Πίσω
Μπλουζα