Το πρώτο μου sms

Τον Σεπτεβριο του 1999 ως φοιτητης, πηρα το πρωτο κινητο μου ενα ericsson PF 768, με cosmoκαρτα απο την cosmote. Το πρωτο sms το εστειλα 2 μηνες αργοτερα γιατι η cosmote δεν ειχε την υπηρεσια και το μονο που μπορουσες ηταν να λαμβανεις μυνηματα απο αλλες εταιριες κινητης τηλεφωνιας. Ετσι οταν τον Νοεμβριο τελικα ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια αποστολης μυνηματων, εστειλα το πρωτο μου μυνημα σε ενα φιλο μου, οπου του ελεγα πως τα περναει και τα σχετικα. Μου εκανε εκπληξη οταν το τηλεφωνο εδειξε την ενδειξη ''ΜΥΝΗΜΑ ΕΣΤΑΛΕΙ'' γιατι μεχρι τοτε δεν εστελνε το δικτυο...
 
Την καλημερα μου εγω το πρωτο μ SMS το εστηλα το 2006 οταν αγορασα το τοτε πρωτο μ κινητο τηλεφωνο ηταν ενα Sony erriccon της τοτε εποχης απο τοτε εστηλα δεκαδες χιλιαδες sms.
 
Πρώτο sms το Δεκέμβρη τού 1998 με το πρώτο μου κινητό, Philips DIGA. Δεν θυμάμαι τι περιεχόμενο είχε αλλά πρέπει να το είχα στείλει στο δικό μου τηλέφωνο για δοκιμή. Είχε πλάκα που υπήρχε δυνατότητα για αρκετά χρόνια να στέλνονται δωρεάν sms με ξένα κέντρα μηνυμάτων. Ακόμη και από SIM εξωτερικού, που πολλοί είχαμε παραγγείλει για τέτοια χρήση αλλάζοντας το κέντρο μηνυμάτων. Μάλιστα μια φορά θυμάμαι, που ενώ το κανονικό κέντρο μηνυμάτων τής τότε TELESTET δεν είχε αναφορά παράδοσης, το "τσάμπα" κέντρο, που είχε ανακαλύψει κάποιος, επίσης τής WIND και είχε διαδοθεί με γεωμετρικούς ρυθμούς είχε και αναφορά παράδοσης για όσο καιρό κράτησε από τότε που ανακαλύφθηκε. Ωραίες εποχές. Ζήτημα αν στέλνω 10 sms το χρόνο πλέον μιας και προτιμώ να μιλώ στο τηλέφωνο ενώ για instant messages, υπηρεσίες όπως viber, whatsup, facebook messenger κτλ. χρησιμοποιούνται συχνά πυκνά για τη γραπτή μου επικοινωνία.
 
BETTY BOOP είπε:
Το πρώτο μήνυμα το έστειλα από κινητό Siemens στον εαυτό μου πριν καμιά 15αριά χρόνια για να δω πώς λειτουργεί το...σύστημα. Δεν είχα καταλάβει ότι με την αποστολή μηνυμάτων μειώνονται τα χρήματα στην κάρτα και συνέχιζα ώσπου αναρωτήθηκα πώς τελειώνει η κάρτα! Από το κινητό αρχικά μου ήταν δύσκολο να στέλνω μηνύματα γιατί δεν τα έγραφα γρήγορα και ήμουν σε φάση εξοικείωσης με τη συσκευή.
αναφέρομαι στα τέλη της δεκαετίας του 90 τότε που απέκτησα κινητό...
 
jimavagianos είπε:
. Μάλιστα μια φορά θυμάμαι, που ενώ το κανονικό κέντρο μηνυμάτων τής τότε TELESTET δεν είχε αναφορά παράδοσης, το "τσάμπα" κέντρο, που είχε ανακαλύψει κάποιος, επίσης τής WIND και είχε διαδοθεί με γεωμετρικούς ρυθμούς είχε και αναφορά παράδοσης για όσο καιρό κράτησε από τότε που ανακαλύφθηκε. .
αυτο ειχε κρατησει για πανω απο χρονο που αλλαζες το νουμερο στο κεντρο μηνυματων και δεν χρεονονταν τα μηνυματα μεχρι που το ανακαλυψαν καπου στα τελη του 2000 και το σταματησαν. μετα θυμαμαι υπηρχε η CU που στο 2001 ολοι μπαινανε τοτε στο πακετο ειχαν καθε τεταρτη τζαμπε 100sms καθε Τεταρτη πρως CU
 
Πίσω
Μπλουζα