Το σπίτι της θλίψης (Bleak House)

Retrospectiva

Retro Member
Joined
12 Αύγ 2010
Μηνύματα
200
Αντιδράσεις
110
Το σπίτι της θλίψης (Bleak House BBC2-1985) ΕΡΤ2


Πρεμιέρα: 04 Μαρτίου 1986



Τελευταίο επεισόδιο: 22 Απριλίου 1986



Ώρα προβολής: 20.15


 




Η δεύτερη και πιο πιστή τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς.Η διασκευή έγινε από τον Arthur Hopcraft και η σειρά διήρκησε για οκτώ επεισόδια των 55 λεπτών.

Για την ιστορία η πρώτη μεταφορά ήταν το 1959 και η τρίτη και τελευταία -ως τώρα- ήταν το 2005.

51E1T7CFC4L._SS500_.jpg




Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Diana Rigg ως Lady Dedlock και ο Denholm Elliott στο ρόλο του John Jarndyce.(φωτό)

Το έργο μέσω της πλοκής του στηλιτεύει το διεφθαρμένο νομικό και ταξικό σύστημα της Βικτωριανής Αγγλίας.

Η ηρωϊδα είναι η Esther Summerson (Suzanne Burden) μια ευγενική και προσγειωμένη δεσποινίδα η οποία μεγαλώσε ορφανή.

Μαζί με δύο φίλους της, τον αφελή Richard Carstone (Philip Franks) και την Ada Clare (Lucy Hornack) διεκδικούν μια ακίνητη περιουσία στο δικαστήριο του Chancery. Και οι τρεις φιλοξενούνται στο σπίτι του John Jarndyce (Denholm Elliott) ο οποίος ερωτεύεται την Esther.

Η Lady Dedlock (Diana Rigg) μια από τις εξέχουσες κυρίες της αριστοκρατίας κρύβει ένα μεγάλο μυστικό από τον άντρα της.Χρόνια πριν είχε ερωτευτεί τον Captain Rawdon και ενώ ήταν έγκυος στο παιδί τους, μαθαίνει ότι το πλοίο του εξαφανίστηκε σε μια θεομηνία.Τώρα όμως ανακαλύπτει ότι ο πρώτος έρωτας της ζει και αναθέτει σε ένα χαμίνι να τον βρει. Ο δικηγόρος της Lady Dedlock ο πανούργος Tulkinghorn (Peter Vaughan) ανακαλύπτει το μυστικό της και την εκβιάζει. Ο δικηγόρος βρίσκεται δολοφονημένος λίγες μέρες μετά.

Η Esther ερωτεύεται τον Dr. Allan Woodcourt (Brian Deacon), αλλά ο John Jarndyce δε θα αφήσει αμαχητί την διεκδίκηση της καρδιάς της ηρωίδας.

Καθώς οι διάφορες ιστορίες περιπλέκονται και διασταυρώνονται μαθαίνουμε την μοίρα της Lady Deadlock, το δολοφόνο του δικηγόρου της και τι κρύβει το μέλλον για την Esther.

Το κάστ αποτελείτο από μια πλειάδα εξαίρετων ηθοποιών:








Η σειρά κυκλοφορεί σε DVD και στις δυο ζώνες ([ame=http://www.amazon.com/Bleak-House-Diana-Rigg/dp/B0009PVZIW]region 1 και [ame=http://www.amazon.co.uk/Bleak-House-DVD-Denholm-Elliott/dp/B000GW8TEQ]region 2 )


51CQEB7JM4L._SL500_AA300_.jpg


 


51a1vLpj0hL._SL500_AA300_.jpg








Και αν το όνομα Diana Rigg δεν σας χτύπησε ήδη καμπανάκι είναι η γνωστή σε όλους Emma Peel από τη σειρά Avengers! (Wally Wally είσαι εδώ; ) ;)

Μια σπάνια διαφημιστική καταχώρηση του αμερικάνικου καναλιού PBS για την προβολή της σειράς: (διαφαίνεται και ο χορηγός)

Bleak.jpg


Προς τιμήν της η ΕΡΤ προγραμμάτιζε αρκετές σειρές-διαμάντια του BBC την δεκαετία του '80 και θα αναφερθώ σε πολλές από αυτές σε προσεχή ποστ.

 
Aν και δεν εχω δει αυτη τη σειρα, μου κινησε το ενδιαφερον και πολυ θα ηθελα να την παρακολουθησω. Το ονομα Diana Rigg, ειναι πολυ γνωστο γενικα καθως και πολυ αγαπημενο σε μενα. Την υπεροχη αυτη γυναικα την εχω θαυμασει στο σινεμα και την τηλεοραση και η πιο αγαπημενη μου εικονα της ειναι αυτη ως Mrs Bond, στην ταινια του 1969, On Her Majesty' s Secret Service, που κατα την αποψη μου ειναι και η καλυτερη ταινια της σειρας James Bond. Oσον αφορα αυτο το τελευταιο, γνωριζω καλα οτι διαφωνουν πολλοι μαζι μου, αλλα τι να κανουμε; Αυτη ειναι η αποψη μου και επισης ζητω συγγνωμη που βγηκα λιγο εκτος θεματος.

Retrospectiva, αλλη μια αρτια παρουσιαση απο μερους σου! :clap:
 
Αν και μεγαλος φαν της Rigg, δεν το εχω παρακολουθησει. Ευχαριστω.

Καλοδεχουμενη καθε αναφορα στη Βρετανικη TV 70-80. Δυσκολα να ξεπεραστουν τα αριστουργηματα που μετεδωσε.

@ Bambi νομιζα οτι ημουν ο μονος που θεωρουσα το On Her Majesty' s Secret Service ως το καλυτερο Bond movie. Θα ορκιζομουν οτι ειχαμε κανει και δημοψηφισμα! Απο μια πρωτη ψακτικη βλεπω πως οχι(!), οποτε καταλαβατε ποιο θα ειναι το επομενο poll...
 
Χαιρομαι Wally, που ταιριαζουν οι γνωμες μας οσον αφορα την Diana Rigg και την συγκεκριμενη ταινια James Bond οπου πρωταγωνιστει αυτη η ηθοποιος. Κι εγω οπως εσυ πιστευα πως ημουν η μονη που τη θεωρουσε καλυτερη ολης της σειρας γιατι οπου ελεγα τη γνωμη μου δεν εβρισκα ανταποκριση.

Θα περιμενω με χαρα το επομενο poll για να ψηφισω μια ταινια που ισως τελικα παρει μονο δυο ψηφους!
 
Άλλη μια πολύ καλή παρουσίαση, άρτια σε όλα της..

''ο ζοφερός οίκος'' του Ντίκενς που πλέον κυκλοφορεί σαν βιβλίο και είναι πανάκριβος και η γλυκειά Εσθερ, η ηρωίδα που δικαίως ονομάστηκε Αντι-Μποβαρύ!

Δυστυχώς το ρετρό bleak house δεν το έχω δει ! είδα το πιο πρόσφατο και μου άρεσε πολύ!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?13813-%CA%DC%F1%EF%EB%EF%F2-%CD%F4%DF%EA%E5%ED%F2

εχει συζητηθεί και εδω κατά κάποιο τρόπο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδη ειναι λιγο δυσκολο να βρει κανεις την παλιά σειρα, retrospectiva, ο ατυχος , νεαρος Ριτσαρντ, εχει πάλι την ιδια κακη τυχη η του επιφυλασσεται κάτι καλυτερο, μια ευτυχισμενη οικογενεια με την Ειντα για παράδειγμα ;

στους θαυμαστες της Αγκαθα Κριστι θα αρεσε η σειρα γιατι εχει αρκετα στοιχεια μυστηριου στην μεση της μπλοκής !!!

και φυσικα ο επιθεωρηρης Μπάκετ , υπήρξε ο πρόγονος του Πουαρό αλλα και του δικού μας αστυνόμου Μπέκα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα