Το σπίτι του Μιγκέλ Θερβάντες (Miguel de Cervantes Saavedra)

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
202
Είδα το θέμα του Δον Κιχώτη και σκέφτηκα πως ο Θερβάντες αξίζει ένα topic αφιερωμένο σε αυτόν, αφού αν και όλοι τον έχουμε συνδυάσει με το γνωστό έπος El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha (το οποίο θεωρείται η πρώτη σύγχρονη νουβέλα) το έργο του είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεωρείται ο πνευματικός πατέρας της Ισπανικής γλώσσας. Η δράση του ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στα θεατρικά έργα (από τα οποία δυστυχώς τα περισσότερα δεν έχουν διασωθεί) παρά στα μυθιστορήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας προκαλεί το "Ταξίδι στον Παρνασσό", στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερη περηφάνια στη συμμετοχή του στην ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Πριν κάποια χρόνια είχα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αλκαλά ντε Ενάρες έξω από την Μαδρίτη για ένα συνέδριο. Η πόλη αυτή είναι ένα ζωντανός φόρος τιμής για τον μεγάλο αυτόν λογοτέχνη, σε σημείο που να σε πιάνει μελαγχολία όταν αναλογίζεσαι τις αντίστοιχες Ελληνικές (μη) προσπάθειες. Χαρακτηριστικότερο σημείο όλων είναι το σπίτι του, από το οποίο είναι και οι φωτογραφίες που παραθέτω (εκτός από την αμέσως από κάτω που είναι στην κεντρική πλατεία).

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι τιμή για το forum να έχουμε τέτοια θέματα! :D


Ειδικά η φωτογραφία μαζί με τους Δον Κιχώτη και Σάντσο Πάντσα είναι από τις καλύτερες! Μεγάλη μου επιθυμία είναι να επισκεφτώ τους οίκους όσων αγαπώ μέσα από το έργο τους. Θα πήγαινα ευχαρίστως για παράδειγμα στην Πράγα για τον
Kafka και στη Βόννη για τον Beethoven!

 


Μπράβο σου που τα κατάφερες!

 


Δυστυχώς είναι ντροπή που εδώ στην Ελλάδα δεν τιμούμε όσο αξίζει πολλούς καλλιτέχνες. Για παράδειγμα το σπίτι του Κ.Γ. Καρυωτάκη στην Πρέβεζα μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ερείπιο και μόνο με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ανακαίνισαν πλήρως!


Ευτυχώς το σπίτι του Α. Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και το επισκεύτηκα πέρυσι το καλοκαίρι.

 


Υ.Γ. Εντύπωση μου κάνει το πώς σε άφησαν να τραβήξεις φωτογραφίες. Στο σπίτι του Παπαδιαμάντη απαγορεύονταν και έπρεπε να πληρώσεις για να αγοράσεις έτοιμες!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προφανώς οι Ισπανοί, όπως κ οι Αυστριακοί (βλέπε Μότσαρτ) κλπ ξέρουν να πουλάν τον πολιτισμό τους κ γι'αυτό τον φροντίζουν. Εμείς θεωρούμε αυτόν τον πολιτισμό κατώτερο γι'αυτό κ έχουμε μείνει στο κλισέ ήλιος-τζατζίκι-μπουζούκια. Αλλά αυτό είναι τεράστιο θέμα μάλλον εκτός πλαισίων retromaniax.
 
Πίσω
Μπλουζα