Το συγκρότημα των Book Of Love

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.360
Αντιδράσεις
3.634
Οι Book Of Love ήταν ένα νεοκυματικό synth pop αμερικάνικο συγκρότημα,που φτιάχτηκε στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. το 1983,απ’ τους Ted και Susan Ottaviano σε keyboards και φωνή αντίστοιχα,με επίσης μέλη την Lauren Roselli και την Jade Lee.Ένα girl group κατα τα 3/4 των μελών του συγκροτήματος,που ηχογράφησε 4 albums.

image.png

Οι Book Of Love

To «Boy» ήταν το πρώτο e.p. που κυκλοφόρησαν το 1985 απ’ την Sire,σε παραγωγή του Ivan Baker (ή Ivan Ivan όπως αναγράφονταν στον δίσκο),και περιλάμβανε το «Boy» σε 3 versions καθώς και το κομμάτι «Book Of Love» σαν b-side.Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν ένα ακόμη e.p. το «I Touch Roses» που περιείχε και την σύνθεση «Lost Souls»,μέχρι την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους με τίτλο «Book Of Love» το 1986.Το 1986 κυκλοφόρησαν και το e.p. «You Make Me Feel So Good» με 4 κομμάτια.

image.png

«Boy» e.p. 1985 (Sire)

image.png

«I Touch Roses» e.p. 1985 (Sire)

image.png

«You Make Me Feel So Good» e.p. 1986 (Sire)

Το «Book Of Love» κυκλοφόρησε το 1986 και περιείχε 12 τραγούδια,σε παραγωγή και πάλι του Ivan Baker και κυκλοφόρησε και αυτό το l.p. απ’ την Sire.Τα πιο γνωστά κομμάτια του album ήταν τα προαναφερθέντα singles («Boy», «I Touch Roses» και «You Make Me Feel So Good») καθώς και τα «Modigliani (Lost In Your Eyes)» που βγήκε και αυτό σαν e.p, «White Lies», «Happy Day», «Die Matrosen», «Still Angry» κ.α.

image.png

«Book Of Love» album 1986 (Sire)

«Lullaby» λεγόταν το δεύτερο album τους,το οποίο είχε ένα καταπληκτικό εξώφυλλο που παρέπεμπε ελαφρώς σε δίσκο της 4AD και κυκλοφόρησε το 1988,σε παραγωγή του Flood.Περιλάμβανε μια διασκευή του «Tubular Bells» του Mike Oldfield,αλλά και κομμάτια σαν τα singles «Pretty Boys And Pretty Girls», «Lullaby» και «Witchcraft».Άλλα κομμάτια που ξεχώρισαν από το l.p. αυτό,ήταν και τα «Sea Of Tranquility», «Melt My Heart», «Oranges And Lemons» κ.α.

image.png

«Lullaby» album 1988 (Sire)

Τρία χρόνια μετά το 1991 ήρθε το «Candy Carol» σε παραγωγή του Ted Ottaviano με τον Ben Grosse,πάλι απ’ την Sire.Μάλιστα το κομμάτι «Sunny Day» που κυκλοφόρησε σαν μικρός δίσκος,ακούστηκε στην διάσημη ταινία του Jonathan Demme «The Silence Of The Lambs» της ίδιας χρονιάς,ενώ μια απ’ τις κοπέλες του συγκροτήματος η Lauren Roselli,έκανε ένα μικρό πέρασμα απ’ την ταινία.Ο δίσκος αυτός επίσης περιείχε τα «Turn The World», «Quiver», «Butterfly», «Flower Parade», «Alice Everyday» το οποίο είχε βγεί σαν e.p. το 1990 κ.α.

image.png

«Alice Everyday» e.p. 1990 (Sire)

image.png

«Candy Carol» album 1991 (Sire)

Δυο χρόνια μετά (το 1993),το «Lovebubble» ήταν και το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος που δεν έτυχε την ευρεία αποδοχή από κοινό και κριτικούς,παρ’ όλα αυτά άφησε αξιοπρεπείς δίσκους πίσω του.Το «Lovebubble» λοιπόν περιλάμβανε 14 τραγούδια όπως τα «Hunny Hunny», «Sound And Vision», «Trouble In A Bubble», «Woyaya», «Happily Even After», «Boy Pop», «Tambourine» κ.α. Παραγωγός ήταν ο Ted Ottaviano και κυκλοφόρησε και αυτό το τελευταίο τους album απ’ την Sire.Τα «Hunny Hunny» και «Boy Pop» ήταν τα singles που βγήκαν απ’ αυτό το l.p.

image.png

«Lovebubble» album 1993 (Sire)

Επίσης διάφορα τραγούδια του συγκροτήματος,ακούστηκαν κατα καιρούς σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως «Miami Vice» (1987), «Naked In New York» (1993), «Planes,Trains & Automobiles» (1987), «American Psycho» (2000) και βέβαια στο «Silence Of The Lambs» (1991) όπως προαναφέραμε.

Τέλος,το 2001 κυκλοφόρησε και μια συλλογή με τα πιο γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος με τίτλο «I Touch Roses-The Best Of Book Of Love»,ενώ το 2009 επανεκδόθηκαν και τα 4 albums τους.

image.png

«I Touch Roses-The Best Of Book Of Love» compilation 2001 (Reprise Records)

Κλείνουμε το μικρό αυτό αφιέρωμα στους Book Of Love,με το κομμάτι τους «Book Of Love» απ’ το 1986 μέσα απ’ το oμώνυμο ντεμπούτο album τους.


(το παρόν κείμενο προέρχεται απ'  το προσωπικό μου blog με τίτλο "Sentimental Music Lover-Rock And Other Stories")

https://sentimentalmusiclover.wordpress.com/
 
Πίσω
Μπλουζα